Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Κ. Παπούλιας και οι μεγάλοι υποκριτές…

thumb

«Από τον χώρο του ποδοσφαίρου, λείπει η ηθική». 

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντώντας παράγοντες του ποδοσφαίρου, αθλητές και διαφόρους που έχουν ρόλο στο δημοφιλές άθλημα.
Βέβαια η ηθική λείπει από το ποδόσφαιρο από τότε που έφυγε από τις αλάνες και πήγε στα οργανωμένα κλαμπ, συνδεδεμένα με συμφέροντα, παρασκήνιο, χρήμα (άσπρο και… μαύρο).
Τότε, στις αλάνες, πήγαινες να πιάσεις την μπάλα που έφευγε «έξω» εναλλάξ, είτε ήσουν η φίρμα, είτε το παιδί για να συμπληρωθεί η ομάδα.
Θα μου πείτε, αυτό συμβαίνει σε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες που φεύγουν από τα όρια της γειτονιάς και πάνε σε επαγγελματικά σωματεία και αρχίζουν οι ίντριγκες, οι χρηματισμοί, τα συμβόλαια, οι φατρίες, τα συμφέροντα. 
Ναι, αλλά θα αντιτείνω, γιατί να είναι έτσι και γιατί να μην γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια να γίνουν τα πράγματα «κάπως αλλιώς», αφού φτάσαμε σχεδόν στον πάτο;
Πολλά τα γιατί...
Γιατί, εκτός από την έλλειψη ηθικής, που επεσήμανε ο Κ. Παπούλιας, υπάρχει και έλλειψη ειλικρίνειας.
Aν ρίξετε μια ματιά στην φωτογραφία που κυκλοφόρησε και απεικονίζει τον Πρόεδρο με τους παράγοντες του ποδοσφαίρου, θα δείτε! Οι περισσότεροι από αυτούς, έχουν μετάσχει σε στημένα παιχνίδια, σε απόπειρες δωροδοκίας διαιτητών, και έχουν ως δόγμα ότι «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».
Γιατί λοιπόν να χάνει την ώρα του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνομιλώντας με υποκριτές;
Αντώνης Δελλατόλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: