Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Κάτι ξέχασε η κα Πελέκη

Ο Αντώνης Σαμαράς ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να μιλήσει για τον άλλο δρόμο, μακριά από το μνημόνιο. 

Ο Γιώργος Παπανδρέου βλέπει το restart της Κυβέρνησής του, που προσδοκούσε με τον ανασχηματισμό του μεσονυχτίου, να έχει μπλοκάρει κάπου μεταξύ Ραγκούση και αρμοδιοτήτων περί τον αθλητισμό και τις θαλάσσιες υποθέσεις.
Ο Πολ Τόμσεν ομολογεί ότι το ΔΝΤ επένδυσε σε λάθος μείγμα για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας.
Και η Κατερίνα Πελέκη ορίζει το ποιοι φορούν, και ποιοι όχι, παντελόνια…

Η κατάθεση της γνωστής συμβολαιογράφου και συζύγου του Γιώργου Βουλγαράκη στην Προανακριτική Επιτροπή για το Βατοπέδιο, έγινε εδώ και 48 ώρες talk of the town. Γιατί; Επειδή κούνησε με νόημα το δάχτυλο (σαν τον Τέλη Παυλίδη, ας πούμε) στον Κώστα Καραμανλή, υπονοώντας ευθέως πολιτικές (το λιγότερο) ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού για την υπόθεση των μοναχών, που χαρακτηρίστηκε σκάνδαλο, με πυρήνα τις ανταλλαγές εκτάσεων του ελληνικού δημοσίου, υπέρ της Μονής.
Αν επιχειρήσουμε να ‘διαβάσουμε’ λίγο πιο βαθιά τις λέξεις που χρησιμοποίησε η κα Πελέκη στην κατάθεσή της, θα φτάσουμε σε ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Και νοήματα. Το Μαξίμου αποφάσισε. Δηλαδή ο Καραμανλής. Ανέθεσε σε Αγγέλου και Ρουσόπουλο να μεταφέρουν τις εντολές του στους αρμόδιους υπουργούς. Και σήμερα, ‘δεν φοράει παντελόνια’, ώστε να παραδεχτεί τις ευθύνες του.
Συμπέρασμα: Φταίει ο Καραμανλής. Φταίνε οι Αγγέλου-Ρουσόπουλος. Και οι αρμόδιοι υπουργοί, απαλλάσσονται λόγω… ανωτέρας βίας.
Για τον σύζυγό της, Γιώργο Βουλγαράκη, ούτε λόγος περί ενοχής, καθώς το άλλοτε πιο υποσχόμενο στέλεχος της Κεντροδεξιάς, δεν είχε εμπλοκή στην υπόθεση.
Η κα Πελέκη ωστόσο, έχει εμπλοκή στην υπόθεση, και μάλιστα εκτελεστικού χαρακτήρα. Ανέλαβε τα συμβόλαια. Που, για να μην ξεχνιόμαστε, αποφάσισε ο Καραμανλής, και οι Αγγέλου-Ρουσόπουλος μετέφεραν στους υπουργούς. Άρα και στο… συμβολαιογραφικό γραφείο;
Η Κατερίνα Πελέκη κουβαλάει ένα επώνυμο βαρύ σαν ιστορία, για τον χώρο της δικηγορίας. Και ως σύζυγος του Γιώργου Βουλγαράκη, ο δημόσιος αυτοπροσδιορισμός της έγινε ακόμη πιο εκκωφαντικός. Έχει δίκιο να διαμαρτύρεται για την επαγγελματική ζημιά που υπέστη. Έχει δίκιο να υποστηρίζει ότι κατέστη θύμα δημόσιας διαπόμπευσης. Δεν έχει όμως δίκιο, να ξεχνάει… Τη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ, το 2008. Τότε που ο κατά δήλωσή της ‘αποφασίζων να επιτρέψει τις ανταλλαγές’, υπερασπιζόταν δημοσίως τον σύζυγό της, άρα και την ίδια, με προσωπικό σθένος που πλήρωσε πολιτικά. Εκείνο το ‘νόμιμο και ηθικό’, ήταν ο τελευταίος, αλλά και μοιραίος αυτοτραυματισμός του πιο ταλαντούχου πολιτικού της γενιάς του.
Μπροστά σε έναν ολόκληρο λαό, ο οποίος έβραζε, ο Κώστας Καραμανλής επέλεξε να ρίξει γροθιά στο μαχαίρι. Για να μην αισθανθεί ότι αδειάζει έναν υπουργό του.
Αυτή τη μικρή λεπτομέρεια ‘ξέχασε’ η Κατερίνα Πελέκη, μπροστά στην ηθική αποκατάστασή της, όπως η ίδια υποστήριξε μιλώντας στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν εκείνη την ημέρα στη Βουλή.
Αυτό που εμείς θυμόμαστε, είναι ότι προ ολίγων μηνών, ο σύζυγός της, Γιώργος Βουλγαράκης, ήταν ο μόνος που επιχείρησε να εμπλέξει σε Εξεταστικές Επιτροπές και τον διάδοχο του Κώστα Καραμανλή στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.
Ζήτησε την κλήση του Αντώνη Σαμαρά, πάλι για το Βατοπέδιο, προκαλώντας την απορία ακόμη και του ΠΑΣΟΚ.
Είδατε τι κάνει η μνήμη; Η επιλεκτική φυσικά…
ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: