Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Η άκρη του νήματος για τους "στημένους αγώνες" ..!

Άνωθεν εντολή, η έρευνα να φθάσει σε βάθος, μέχρι να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης οι υπαίτιοι, έχει δοθεί στο ΣΔΟΕ για τους λογαριασμούς δύο μάνατζερ στους οποίους βρέθηκαν εμβάσματα από παράγοντες και διαιτητές.  
Υπόνοιες για πακτωλό μαύρου χρήματος και στημένα παιγνίδια για παράνομο στοίχημα
Σε νέα φάση μπαίνει η έρευνα για τα εμβάσματα και τις καταθέσεις του μάνατζερ από τη Θεσσαλονίκη , καθώς από τους λογαριασμούς που άνοιξαν διαπιστώθηκε εισροή χρημάτων όχι μόνον από παράγοντες και παίκτες ποδοσφαίρου, αλλά και διαιτητές!
Τώρα το...
ΣΔΟΕ έχει "κλειδώσει" πάνω σε αυτά τα ποσά και κινείται για το άνοιγμα των λογαριασμών όλων των εμπλεκομένων - με πρώτους τους διαιτητές- καθώς υπάρχουν υπόνοιες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αλλά και στημένα παιγνίδια, που δεν εμπίπτουν μεν άμεσα στη δικαιοδοσία του ΣΔΟΕ, αλλά τα στοιχεία που θα προκύψουν, θα διαβιβαστούν αρμοδίως, τόσο στην ΕΠΟ, όσο και στην FIFA για περεταίρω έρευνα που εκτιμάται ότι θα ανοίξει πληγές στο ελληνικό ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι.
Από τα στοιχεία που έχουν προκύψει έως τώρα, προκύπτει εμπλοκή άλλων πέντε μάνατζερ, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με τους λογαριασμούς ενός από αυτούς να βρίσκονται ήδη στο τελικό στάδιο να ανοίξουν, καθώς σχετικό αίτημα του ΣΔΟΕ είχε διαβιβαστεί στις Εισαγγελικές αρχές και οι τράπεζες ενημερώθηκαν σχετικά και ολοκληρώνουν την καταγραφή των κινήσεων του επίμαχου λογαριασμού.
Τα στοιχεία αναμένεται να προκαλέσουν κλυδωνισμούς στο ποδοσφαιρικό οικοδόμημα, καθώς η εμπλοκή διαιτητών τεκμηριώνει τις σοβαρές υπόνοιες για κύκλωμα μάνατζερ, ποδοσφαιρικών παραγόντων και διαιτητών σε χορό εκατομμυρίων που προέρχονται - όπως όλα δείχνουν- από παράνομο στοίχημα, δεν δηλώθηκαν στην εφορία και το νήμα οδηγεί σε παιγνίδια με προκαθορισμένο αποτέλεσμα.
Άνωθεν εντολές, από το οικονομικό επιτελείο, πάντων, προς το ΣΔΟΕ, είναι η έρευνα να προχωρήσει σε βάθος, έως ότου προκύψουν απτά στοιχεία και οδηγηθούν στη δικαιοσύνη (ακόμη και για φοροδιαφυγή) όσοι εμπλέκονται.  
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: