Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Ο αυτοτραυματισμός του Γιώργου

Αρνητική είναι η αποτίμηση που κάνουν οι πολίτες για τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης, 
και ειδικότερα για το κατά πόσο αυτή η κορυφαία πολιτική κίνηση που έχει στη διάθεσή του να κάνει κάθε Πρωθυπουργός, ενίσχυσε ή όχι το προφίλ του Γιώργου Παπανδρέου.
Στον κυριακάτικο Τύπο δημοσιεύονται δημοσκοπήσεις της MRB για τη Real News, της Alco για το...
Πρώτο Θέμα και της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή της Κυριακής. 
Κοινή είναι η διαπίστωση των ευρημάτων και των τριών μετρήσεων, ότι η πλειοψηφία των πολιτών, σε ποσοστά που υπερβαίνουν το 40%, εκτιμούν ότι η εικόνα του Γιώργου Παπανδρέου προσωπικά, υπέστη ρωγμές και φθορά, λόγω του ανασχηματισμού.
Στη δημοσκόπηση της MRB για τη Real News, το ποσοστό είναι 48,5%, ενώ στη μέτρηση της Alco για το Πρώτο Θέμα, το 44,2% δηλώνει ότι αποδομήθηκε το ηγετικό προφίλ του Γιώργου Παπανδρέου. Ακόμη και στη  μέτρηση του Βαρόμετρου της Public Issue, για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή της Κυριακής, το 36% δηλώνει απογοητευμένο από τον ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε ο Γιώργος Παπανδρέου.
Ενδεικτικά της αρνητικής εικόνας για την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό είναι συνολικά τα ευρήματα της μέτρησης της Alco. 
Το 34% θεωρεί ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα θα τα πάει χειρότερα από το προηγούμενο, ενώ μόλις το 19% πιστεύει ότι η εικόνα της Κυβέρνησης θα βελτιωθεί.  
Το 62,4% δεν πιστεύει ότι λύθηκε το ζήτημα του συντονισμού των υπουργών, με την αναβάθμιση του Γιάννη Ραγκούση, ενώ το 65,7% υποστηρίζει ότι αρνητικά για την εικόνα της Κυβέρνησης λειτούργησε και ο τρόπος με τον οποίο ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός, τα ξημερώματα της Τρίτης.
STATESMEN

Δεν υπάρχουν σχόλια: