Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Μήπως τελικά είμαι πολύ ξανθιά;


Λογικά δεν δικαιολογούμαι, ολόκληρος «δημοσιογράφος», να απορώ και να μένω άφωνος επειδή έμαθα οτι η Μιλένα Αποστολάκη είναι ήδη συνταξιούχος της Ολυμπιακής Αεροπορίας ή οτι ο σημερινός Πρωθυπουργός συμμετείχε στην διαδήλωση της ΓΣΕΕ κατά του Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου το 2008
Ελα όμως που συνεχίζω να εντυπωσιάζομαι.
Οταν μου στείλανε αυτό το link στο facebook profile μου καθόμουνα και χάζευα την φωτογραφία κάνα μισάωρο σαν χάνος. «Γενική Απεργία για το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο, Πλατεία Συντάγματος, 19 Μαρτίου 2008» γράφει πλάι στην φωτογραφία στον «Προσωπικό Κόμβο» του Γ.Α.Π. 
Στην αρχή σκέφτηκα οτι θα ’ναι κάνα κόλπο του Photoshop απ΄αυτά που σκαρώνουν τα σκατόπαιδα και βλέπεις π.χ τον Μητσοτάκη να φιλιέται στο στόμα με τον Σαμαρά (λίγο μπλιάχ, έχετε δίκιο, αλλά ήθελα ένα ακραίο παράδειγμα).
Αφού όμως είναι στον «Προσωπικό Κόμβο» του Πρωθυπουργού, στην επίσημη προσωπική ιστοσελίδα του δηλαδή, δεν μπορεί να είναι φτιαχτό, θα είχε ...


ελεγχθεί.
Αρα είναι αλήθεια. 
«Και τι σου κάνει εντύπωση» μου λέει ένας φίλος. «Αφού τότε ο άνθρωπος ήταν αντιπολίτευση, δεν ήταν Πρωθυπουργός». Σωστά. Δεν το είχα σκεφτεί έτσι. Πρώτο κρούσμα.
Μετά, ακου να δεις τώρα, ανήμερα της απεργίας κιόλας, δε φτάνει που (ως ξανθιά) για 57η χρονιά στη ζωή μου συνέχιζα να μην καταλαβαίνω γιατί απεργούμε (οι δημοσιογράφοι) τη μέρα ακριβώς που καλούμεθα να καλύψουμε τους απεργιακούς αγώνες και τις κινητοποιήσεις των «συντρόφων» και των συνανθρώπων μας σε όλη τη χώρα και να προβάλλουμε απο τα ΜΜΕ «τα δίκαια αιτήματά τους» - μου ’ρθε καπάκι και η Μιλένα. 
Δεν τη ξέρω την γυναίκα, πάντα όμως μου έδινε την εντύπωση πως είναι ψηλομύτα και λίγο εξυπνάκιας (ο Θεός να με συγχωρέσει, ποιος ξέρει τι απωθημένα βγάζω πάλι πάνω στην κοπέλα).
Μου ’ρχεται όμως άλλο ένα link, πάλι στο facebook – και λέω, δεν γίνεται ρε παιδιά, αποκλείεται:
Παραπληροφόρηση.
Γιατί αν δεν είναι παραπληροφόρηση, τότε τι είναι;
Αφού η γυναίκα, κορίτσι πράμα ακόμα, ήταν «ιδιαιτέρα γραμματέας» του συγχωρεμένου του Ανδρέα Παπανδρέου και μετά Υπουργός του Σημίτη δεν μπορεί να εργαζότανε και στην Ολυμπιακή, συγχρόνως.
Πού να προλάβει να πάει Ελληνικό ή Σπάτα, να πετάξει αλλέ-ρετούρ Γιοχάνεσμπουργκ - και να είναι και στο Υπουργείο της συγχρόνως;
Αυτό ούτε η Δήμητρα Λιάνη δεν το έχει καταφέρει, για να μην αναφερθώ και σε κάποιους αγίους (Θε μου σχώρα με) που λένε πως είχαν το χάρισμα να βρίσκονται σωματικά σε δυό μέρη συγχρόνως. Δεν γίνεται, είναι φύσει αδύνατον – δεν μπορεί να συμβεί στον φυσικό κόσμο. Μόνο στην Μεταφυσική κουβεντιάζεται.

Κι όμως, σου λέει το link «η Μιλένα Αποστολάκη είναι πλέον συνταξιούχος της Ολυμπιακής» - και η σύνταξή της (απο την ΟΑ μιλάμε τώρα , δεν λέμε η βουλευτική ή κάποια άλλη, τρίτη ή και τέταρτη ενδεχομένως σύνταξη, απο τον ΟΤΕ ή τα ΕΛΤΑ ας πούμε), υπολογίζεται στα 2.500 ευρώ.
Δεν είναι κι άσχημα, ε; 
Κοινόχρηστα, ΔΕΗ, ΟΤΕ και κινητό ενδεχομένως, αν προσέχεις βέβαια λίγο και δεν αρχίσεις τις περιαγωγές απο το Γιοχάνεσμπουργκ, τα καλύπτεις.

Η πλάκα είναι οτι ο νόμος βάσει του οποίου συνταδιοξοδοτείται η Μιλένα δεν έγινε επι ΠΑΣΟΚ αλλά επι υπουργίας του κ. Χατζηδάκη και κυβερνήσεως Καραμανλή. 
Ο κ. Λοβέρδος απλώς τον τροποποίησε πρόσφατα για να μπορέσει να «τακτοποιηθεί» επιτελους άπαξ και δια παντός το θέμα της ΟΑ. 
«Καλά έκανε» θα μου πείτε.
Συμφωνώ απόλυτα.
Μια χαρά τα έκανε και ο Λοβέρδος, μια χαρά και ο Χατζηγάκης. Μια χαρά ο Παπανδρέου είχε πάει στη συγκέντρωση εναντίον του νομοσχεδίου που ψηφίστηκε τελικά επι δικής του Πρωθυπουργίας, μια χαρά και η Μιλένα είναι συνταξιούχος στα σαραντατόσα της.
Αυτά είναι κανονικά πράγματα.
Απλά πρέπει κάποτε και εγώ να καταλάβω οτι με πήρανε τα χρόνια και είναι καιρός να αποφασίσω αν θα πεθάνω τελικά ξανθιά - ή θα τα βάψω μαύρα.
Άρης Δαβαράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: