Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Δεν του' κατσε του Γιωργάκη η χρεοκοπία!

Την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας την γνωρίζαμε πολύ καλά
Το μέγεθος του προβλήματος το αντιληφθήκαμε στην προεκλογική περίοδο όταν σε όλες τις ομιλίες του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής το τόνιζε με χαρακτηριστικό τρόπο!
Πριν ξεσπάσει η θύελλα που αντιμετωπίζουμε τις τελευταίες εβδομάδες εναντίον της Ελλάδος αλλά και του ευρώ, όπως αποδεικνύεται, αισθανόμασταν αμήχανα και αναρωτιόμασταν!
Τα ερωτήματα που θέταμε ορισμένοι νόμιζαν ότι ήταν ...φαντασιόπληκτα! 
Γιατί να κάνει ο Πρωθυπουργός τις αχαρακτήριστες ιστορικές τοποθετήσεις του και μάλιστα σε δύο διαδοχικά Υπουργικά Συμβούλια, ότι δηλαδή: 
"η ελληνική οικονομία είναι υπό πτώχευση" και το "για πρώτη φορά από το 1974 κινδυνεύουν, λόγω της οικονομίας μας, τα κυριαρχικά δικαιώματα του ελληνικού λαού";
Διαβάστε τι γράφαμε εδώ , εδώ! και εδώ!
Σήμερα ειβεβαιώνεται ότι ο μόνος λόγος για τον οποίο η Ελλάδα θα μπορούσε να χρεοκοπήσει, είναι οι πιέσεις των αγορών, όπως τονίζει ο Charles Wyplosz καθηγητής οικονομικών στο Graduate Institute της Γενεύης, σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στους Financial Times.
Σήμερα επίσης επιβεβαιώνεται πως ο Πρωθυπουργός και η παρέα του είναι συνένοχοι με τους “οίκους”.  
Προκάλεσαν την εκτίναξη στα επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας και......μεθόδευσαν τη χρεοκοπία που φέρνει απώλεια “εθνικής” κυριαρχίας, 'οπως μας είπαν στα Υπουργικά Συμβούλια..
Μάλιστα προετοίμασαν  το έδαφος κιόλας για τις καταστροφικές εξελίξεις με τις “ατυχείς” και καλά διατυπωμένες δηλώσεις τους.
Οι καλοί συμπολίτες μας στη κυβέρνηση αυτή την εποχή είναι ενεργούμενα των αγγλοαμερικάνων“νταβάδες” μας. που υπονομεύουν την οικονομία της ευρωζώνης μέσω της πτώχευσης της “πατρίδας”(του “Γκιόργκος”), την οποία σημειωτέον την έχουν καταληστεύσει σε συμπαιγνία με την άρχουσα τάξη της, δηλαδή τους
Οι γερμανοί αντιδρούν καθυβρίζοντάς μας λυσσαλέα,  αλλά δεν μπορούν παρά να κάνουν “ρηαλάΪζ λοστ”,  να αποδεχτούν τη χασούρα και να παρέμβουν αναλαμβάνοντας να μας δανείσουν με χαμηλό επιτόκιο για να μην επεκταθεί η ζημιά στο ευρώ.
Εχουν επενδύσεις στην Ελλάδα,  ενα σωρό εξαγορές στα φιλέτα μας, όπως ο ΟΤΕ!
Εννοείται δε πως δεν μπορούν να μας ξωπετάξουν απ’ την ευρωζώνη γιατί τότε η ζημιά στο κύρος του ευρωνομίσματος θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη και ίσως προκαλούνταν αλυσιδωτές αντιδράσεις.
Αυτό το τελευταίο  μάλιστα ίσως να αποτελούσε θρίαμβο για τους αγγλοαμερικάνους και τα “παιδιά των οίκων” που μας κυβερνούν διότι θα είχαν πετύχει μ’ έναν σμπάρο δυό τριγώνια.
Αποφασιστικό πλήγμα στις οικονομίες του ευρώ, περεταίρω επικράτηση δηλαδή του δολάριου και τις στερλίνας και ως έπαθλο την ελλαδίτσα !
Η χώρα, ή ο ελλαδικός χώρος αν θέτε, εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης θα παραδίδονταν στην αποκλειστική διαφέντευση στην ιδιοκτησία τους.
Μάλιστα με τα ντόπια υποζύγια σε κατάσταση «πολτού» ,σαν έτοιμα από καιρό, με τη φροντίδα των ανθρώπων τους στην Ελλάδα, των αγαπητών «νταβάδων»…

"Μια ιδέα απο τα Νεώτερα Νέα"

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ που με τσιτάρεις, τιμή μου κι όλας, αλλά βάλε και το λινκ να είσαι εντάξει...
http://neotera.wordpress.com/

Stathis είπε...

Αγαπητά "http://neotera.wordpress.com/",

Καλημέρα σας!
Σας παρακολουθώ συχνά και δεν καταλαβαίνω την παρατήρηση σας.
Στο τέλος της ανάρτησης αναφέρω χαρακτηριστικά ότι η "ιδέα είναι από τα Νεώτερα Νέα" και βέβαια στο τέλος του άρθρου έγινε copy μέρους της ανάρτησης σας.
Για να σας φύγει κάθε ενδιασμός, εκτός της δική μου ανάρτησης, σας επισυνάπτω και μια άλλη ανάρτηση του "περιοδικό" στην οποία ανάφέρεται η ιδέα σας!
Εκτιμώ ότι αυτή η επικοινωνία θα γίνει αφορμή για στενότερη συνεργασία!

Σας ευχαριστώ

Φιλικά....
Στάθης

cretanpatriot είπε...

Θα παρακαλούσαμε να βαλετε και το δικο μας Ιστολόγιο στη λιστα φίλων σας. Ευχαριστουμε προκαταβολικα.
Αγωνιστικους χαιρετισμους απο τη λεβεντογέννα Κρήτη.

http://cretanpatriot.blogspot.com/