Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Tα αμερικανικά ΜΜΕ για τη νίκη του ΠαΣοΚ

Για «σαρωτική νίκη» των Σοσιαλιστών κάνουν λόγο αρκετά αμερικανικά ΜΜΕ, προβάλλοντας τις δηλώσεις του «μεγάλου νικητή» των εθνικών εκλογών στην Ελλάδα.


Σε ανταπόκριση από την Αθήνα, η «New York Times» σημειώνει ότι «οι Σοσιαλιστές κέρδισαν την κεντροδεξιά κυβέρνηση που υπονομεύθηκε από σκάνδαλα διαφθοράς και αυξανόμενη οικονομική κρίση».

Η νεοϋορκέζικη εφημερίδα υπογραμμίζει τις δηλώσεις του κ. Παπανδρέου ότι «σήμερα, ξεκινάμε μαζί τη μεγάλη πορεία για να χτίσουμε την Ελλάδα που θέλουμε. Την Ελλάδα που ξέρει την αξία της, την Ελλάδα που μπορεί. Και δεν έχουμε ούτε μια μέρα για χάσιμο».

Όπως σημειώνεται, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι «σ' αυτή την πορεία, τίποτα δεν θα είναι εύκολο. Θέλει δουλειά, σκληρή δουλειά. Θα είμαι πάντα ειλικρινής με τον Ελληνικό λαό, για να μπορέσουμε μαζί να λύσουμε τα προβλήματα του τόπου».


Στην ίδια ανταπόκριση γίνεται αναφορά στην οικονομική κατάσταση, επισημαίνοντας ότι "η νίκη των Σοσιαλιστών στην Ελλάδα είναι ένα σπάνιο γεγονός για την Ευρώπη, όπου η αριστερά έχασε έδαφος και πολλές φορές αδυνατεί να επωφεληθεί από την οικονομική κρίση". Η «Wall Street Journal» προβάλλει την άνοδο των Σοσιαλιστών στην εξουσία, επισημαίνοντας την αναφορά του νικητή των εκλογών ότι «έχουμε μεγάλη ευθύνη για να αλλάξει η πορεία της χώρας».


Τη νίκη του ΠΑΣΟΚ προβάλλουν οι ιστοσελίδες πολλών άλλων αμερικανικών εντύπων και ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, με φωτογραφίες από τους πανηγυρισμούς των οπαδών του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου, καθώς και εκτιμήσεις για τα βασικότερα θέματα που απασχολούν την Ελλάδα, με κυριότερο το πρόβλημα της οικονομίας.


Το CNN επισημαίνει τη δήλωση του κ. Παπανδρέου ότι «τίποτα δεν θα είναι εύκολο. Θέλει δουλειά, σκληρή δουλειά».


Δεν υπάρχουν σχόλια: