Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Τι .. κοπής και ραφής αποστολές;

Αν και είναι πάρα πολύ νωρίς για να μπούμε στην διαδικασία σχολιασμού της δομής της , η οποία αναμφισβήτητα έχει κάτι διαφορετικό σε σχέση με την προηγούμενη κυβέρνηση, δεν μπορώ να μην επισημάνω ορισμένα πράγματα.

Κατά πρώτον, προσωπική μου άποψη είναι ότι η σύνθεση της θα πρέπει να απογοήτευσε πολλούς απ`όσους ψήφισαν το ΠαΣοΚ πριν λίγες ημέρες. Από τον κ. Γ. Παπανδρέου περίμεναν περισσότερα. Του έδωσαν ένα εκλογικό ποσοστό που θα του επέτρεπε την πλήρη ανατροπή του πολιτικού γίγνεσθαι.

Αντ` αυτού το κυρίαρχο που αποκομίζουν ως πρώτη πικρή γεύση είναι ένας κομματικός - και όχι μόνο-συμψηφισμός. Θα δώσω ένα παράδειγμα. Θεόδωρος Πάγκαλος! Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Αναμφισβήτητα προκαλεί μνήμες που πληγώνουν και τον πιο φανατικό ψηφοφόρο του ΠαΣοΚ.

Τρίτος και "καταϊδρωμένος" στο υπόλοιπο Αττικής στις προ ημερών εκλογές, εκεί που κάποτε... σάρωνε. Με αυτό το μήνυμα ο ψηφοφόρος του ΠαΣοΚ έστειλε το sms του. Δυστυχώς δεν το έλαβε υπόψη του ο κ. Παπανδρέου.

Δίκαια βέβαια οι πιο ...ψαγμένοι και υποψιασμένοι αναρωτιούνται ποια η χρησιμότητα του Αντιπροέδρου από την στιγμή που ορίστηκε ο Χάρης Παμπούκης ως υπουργός Επικρατείας παρά τω πρωθυπουργώ.

Ειδικές αποστολές είναι η απάντηση ! Τι .. κοπής και ραφής αποστολές; Αυτό υποψιάζομαι ότι θα φανεί πολύ σύντομα. θα αναλάβει βλέπετε τον συντονισμό των υπουργείων ….Εξωτερικών, Άμυνας και Οικονομικών.

Καταλάβατε; Όχι; ΚΥΣΕΑ, προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων κλπ! Αυτή θα είναι η ....λειτουργία του Αντιπροέδρου Θεόδωρου Πάγκαλου. Δεν θα ήθελα να φανώ κακός αλλά ...πολύ φοβάμαι ότι λίαν συντόμως θα αρχίσει να μας απασχολεί έντονα το γεγονός.

Ένα δεύτερο σημειολογικό γεγονός είναι η κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας –Θράκης .Ένα υπουργείο που για λόγους εθνικούς έπρεπε να παραμείνει τουλάχιστον μέχρι την επίλυση του προβλήματος με την ονομασία των Σκόπιων. Επισημαίνω και την κατάργηση του αντιστοίχου εθνικής σημασίας Υπουργείου Αιγαίου.
Υπενθυμίζω ότι και τα δύο (τουλάχιστον ως ονομασίες) τα καθιέρωσε ο Ανδρέας Παπανδρέου με σαφή σημειολογικό σκοπό τα εθνικά θέματα.

Από μια πρώτη ματιά λοιπόν φαίνεται ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου δεν τόλμησε αυτό που ήλπιζαν οι πολίτες σε ότι αφορά την ...καθαρότητα και τον απογαλακτισμό από νοσηρές καταστάσεις και πρόσωπα. .

Αντίθετα την τόλμη του την έδειξε στην αντίθετη κατεύθυνση και εκεί που δεν έπρεπε να την δείξει.Είναι άραγε τυχαίο ότι πανηγυρίζουν οι Σκοπιανοί;

Πέρα λοιπόν από τις διάφορες παρθενοκαρπικές και πομπώδεις ονομασίες υπουργείων κλπ, υπάρχουν σημειολογικές καταστάσεις που προκαλούν την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό στους πολίτες.

Ειλικρινά ελπίζω να είναι μόνο τυχαία σημειολογικές και όχι...προαγγελτικές!

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση και τα πρώτα χαρτιά έπεσαν στο τραπέζι. Πριν κοιτάξω λίγο τη δομή της και προσπαθήσω να αισθανθώ ...το άρωμά της, θα πρέπει να τονίσω ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες ανεξαρτήτως ιδεολογικής , πολιτικής ή κομματικής τοποθέτησης οφείλουμε και πρέπει να ευχηθούμε κάθε επιτυχία στο έργο της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: