Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Οι αριθμοί των ψηφοδελτίων λένε κάτι άλλο, πολύ διαφορετικό!


Το ακούμε από την Κυριακή το βράδυ, το είδαμε σε πηχυαίους τίτλους σε τηλεοπτικούς σταθμούς και εφημερίδες, το αναπαράγουν οι Δημοσιοκάφροι των Νταβατζηδοκάναλων, το έχουν πιστέψει και το αναμασούν ακόμη και οι βουλευτές και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας…


Ποιο;

Ότι η νίκη του ΠΑΣΟΚ στις Εκλογές της 4ης Οκτωβρίου ήταν ένας… πρωτόγνωρος και ανέλπιστος «Θρίαμβος»!!!



Για το «ανέλπιστος» δεν θα διαφωνήσουμε, αφού ούτε οι Νταβατζήδες -παρά τον σχετικό αγώνα που έδωσαν…- δεν πολυπίστευαν ότι ο Ελληνικός Λαός θα εμπιστευθεί τις τύχες του στα αδέξια χέρια του Γιωργάκη! Εν πάση περιπτώσει, η «μαγεία» των αριθμών έκανε πάλι το «θαυματάκι» της…



Και εξηγούμαστε:



Όλα ξεκινούν από τον τρόπο παρουσίασης των εκλογικών αποτελεσμάτων, ο οποίος -εν αντιθέσει με ό,τι συνέβαινε σε παλαιότερες εποχές- επικεντρώνει την προσοχή όλων μας στα ποσοστά επί των εγκύρων ψηφοδελτίων, αγνοώντας τους απόλυτους αριθμούς, που απεικονίζουν την πραγματική απήχηση των κομμάτων στο εκλογικό σώμα.



Ναι, μπορεί σημασία να έχουν όσοι τελικά ψηφίζουν στις Εκλογές, αφού αυτοί καθορίζουν ποιος θα κυβερνήσει τη Χώρα, όμως κανείς δεν μπορεί να αγνοεί όσους για διαφόρους λόγους απέχουν από μια συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία, αλλά εξακολουθούν να αποτελούν μέλη του εν δυνάμει εκλογικού σώματος που σε προηγούμενες ή μεταγενέστερες συγκυρίες είχε ακολουθήσει ή πρόκειται να ακολουθήσει αντιστοίχως διαφορετική συμπεριφορά, συμμετέχοντας και συγκαθορίζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα.



Αυτό μπορεί να μην έχει καμία απολύτως σημασία για τη δεδομένη εκλογική συγκυρία, έχει όμως τεράστια επίπτωση στην δυναμική εικόνα επιρροής των κομμάτων στην κοινωνία.



Αφυπνισμένοι λοιπόν από το λήθαργο της «μαγικής εικόνας» των ποσοστών, ας δούμε κατά πόσο μπορεί πράγματι να θεωρηθεί και να ονομαστεί «θρίαμβος» για το ΠΑΣΟΚ και τον αρχηγό του το αποτέλεσμα της κάλπης της περασμένης Κυριακής. Δώστε προσοχή και κατανοήστε το μέγεθος της «οφθαλμαπάτης» και της, με όπλο αυτήν, πολιτικής εξαπάτησης όλων ημών από τα Νταβατζηδοκάναλα του Γιωργάκη.



Στις 7 Μαρτίου του 2004, ημέρα εκλογικής ήττας και αποδοκιμασίας του ΠΑΣΟΚ και του αρχηγού του και ανάδειξης της Νέας Δημοκρατίας και του Κώστα Καραμανλή στην διακυβέρνηση του τόπου, το κυβερνών πλέον κόμμα είχε προτιμηθεί από 3.003.275 ψηφοφόρους.



Στις 4 Οκτωβρίου του 2009, μόλις προχθές, ημέρα του… «Θριάμβου» του Γιωργάκη και ήττας της Νέας Δημοκρατίας, το ΠΑΣΟΚ προτιμήθηκε από 3.011.521 ψηφοφόρους, δηλαδή μόλις… 8.246 (περίπου 0,12%) περισσότερους από την ήττα του 2004!!!



Συμπέρασμα:


η δυναμική και η επιρροή του ΠΑΣΟΚ στις προχθεσινές Εκλογές είναι ακριβώς η ίδια με εκείνη των Εκλογών του 2004, όταν το ΠΑΣΟΚ ηττήθηκε και πέρασε στην αντιπολίτευση!



Κάποιοι θα προβάλουν την ένσταση: ναι, αλλά τι έγινε με τη Νέα Δημοκρατία!



Αυτό είναι μια άλλη ιστορία…



Μπορεί κανείς να μιλήσει για συντριβή της Νέας Δημοκρατίας (αφού έλαβε 1.064.364 ψήφους λιγότερες από το 2004!!!), όχι όμως και για μεγάλη νίκη ή πολύ περισσότερο για «θρίαμβο» του ΠΑΣΟΚ!



Οι αριθμοί είναι ξεκάθαροι και αμείλικτοι.



Οι πολίτες τιμώρησαν τη Νέα Δημοκρατία για τους λόγους που εκείνοι γνωρίζουν και που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να διαγνώσει και να αποφύγει στο μέλλον.



Δεν στράφηκαν όμως προς το ΠΑΣΟΚ ούτε επένδυσαν τις ελπίδες τους στην παπανδρεϊκή κενολογία και τις ψεύτικες υποσχέσεις χωρίς ρεαλισμό και προοπτική.



Αυτό είναι παρήγορο και ελπιδοφόρο για τη Μεγάλη Φιλελεύθερη Παράταξη, που μόλις συνέλθει από το πρώτο «σοκ» και εκλέξει με διαδικασίες ήθους και ευπρέπειας το νέο (ή τη νέα) αρχηγό της (χωρίς τα «ξεκατινιάσματα» των πασόκων που βιώσαμε το 2007…), θα μπορέσει να αναλάβει αμέσως δράση επαναπροσέγγισης των ευρύτατων κοινωνικών ομάδων που της γύρισαν την πλάτη στις τελευταίες Εκλογές, χωρίς όμως να στραφούν προς το ΠΑΣΟΚ και τις απάτες του.



Οι πολίτες αυτοί, κατά κάποιον τρόπο, τελούν εν αναμονή και προσδοκούν τις γενναίες αποφάσεις ανασύνταξης στο χώρο της Κεντροδεξιάς, για να επανέλθουν με ελπίδα και εμπιστοσύνη και να δώσουν πολύ σύντομα και πάλι την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου στη μόνη Παράταξη που ιστορικά πιστώνεται τις μεγαλύτερες κομβικές εθνικές επιλογές για τις οποίες μπορούμε ως Έλληνες να είμαστε υπερήφανοι και αισιόδοξοι.

defrejus


Σημείωση Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ.:
Ακόμα, το 2009 η αποχή αυξήθηκε και στις κάλπες δεν προσήλθαν 529.089 ψηφοφόροι σε σχέση με το 2004.

Η αποχή σε συνδυασμό με τις συσπειρώσεις των κομμάτων, προϊδεάζει πως σχεδόν μισό εκατομμύριο πολίτες οι οποίοι τουλάχιστον το 2004 εμπιστεύτηκαν τη Νέα Δημοκρατία, απείχαν χωρίς να «πουλήσουν» την ψήφο τους σε κανένα άλλο κόμμα, και δη στο ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: