Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

"Ανω - κάτω" τα Υπουργεία!

Πράσινη σαλάτα συγχωνεύσεων τα Υπουργεία! Χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα!
Κύριε των Δυνάμεων, μεθ’ ημών άραγε είσαι;


Έψαχνα στη λίστα να βρω το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, αλλά εις μάτην!
Ήταν άφαντο, ίσως
επειδή προκαλούσε κάποιους…

Έψαξα και για το Υπουργείο Αιγαίου, κι αυτό είχε εξαφανιστεί από προσώπου Ελλάδας, ως αμελητέα, φαίνεται, ποσότης.

Πάω πιο κάτω και αναρωτιέμαι, τι έγινε βρε παιδιά το Υπουργείο Δημοσίων Έργων; Μπας και το είδε κανείς;
Κάπου θα το έχουν χώσει με άλλο όνομα, σκέφτηκα, κι άρχισα να ξύνω το κεφάλι μου μπας και κατεβάσω καμιά ιδέα. Λέτε να το έχωσαν σ’ εκείνο που λένε "Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων";
Θα δείξει, θα δείξει… Και το Υπουργείο Ναυτιλίας;
Πού βόσκει αυτό βρε πατριώτες;
Για ψάξτε κι εσείς
εδώ μήπως το βρείτε. Α, ναι, το εντόπισα στο "Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας".

Βρε τι μας βρήκε πριν προλάβουμε να πούμε Δόξα τω Θεώ! Λέτε γι’ αυτό να χώσανε στο Παιδείας και το “Δια Βίου Μάθησης”;
Για να γηράσκουμε αεί διδασκόμενοι περί του παραλογισμού που μας δέρνει;
Μήπως ξέρει κανείς τι ακριβώς θα περιλαμβάνει αυτό το τμήμα του Υπουργείου Παιδείας; Εγώ, τη λέω την αμαρτία μου, δεν κατάλαβα!!!
Α, τώρα τόπιασα: θα περιλαμβάνει τους
αιώνιους φοιτητές που δια βίου μαθαίνουν. Που μπαίνουν αλλά ποτέ δε βγαίνουν διότι πού θα βρουν τέτοιο χαβαλέ;
Όλα τελικά εξηγούνται. Χρειαζόταν ξεχωριστό υφυπουργείο για δαύτους.

Και το άλλο που αναρωτιέμαι είναι τι θα γίνουν τα κτίρια, ο εξοπλισμός, οι υπάλληλοι, οι γραμματείς και οι φαρισαίοι των Υπουργείων που καταργήθηκαν; Δηλαδή θα απολύσει προσωπικό ο Γιώργος και θα τους στείλει στο ταμείο ανεργίας; Μ’ άλλα λόγια, θα κλάψουνε άραγε μανούλες; Πω, πω, έχει θολώσει το μυαλό μου. Σας ομολογώ δε μπορώ να συλλάβω τόσο "προοδευτικά" πράγματα. Κι αν δεν απολύσει κανέναν τι σόι εξοικονόμηση θα κάνει από τις συγχωνεύσεις; Βρε σεις, λέτε αυτό να έφταιγε που δε βλέπαμε χαΐρι και προκοπή; Πάντως, σας εξομολογούμαι ότι η όλη εικόνα δείχνει τρικυμία εν κρανίω των εμπνευστών της αποδιοργάνωσης των Υπουργείων. Ίσως έπαιζαν την τυφλόμυγα όταν σχεδίαζαν τις απορρυθμίσεις. Καλά, προβλέπω να γίνει ο χαμός μέχρι να βρουν το μπούσουλα, αν βέβαια τον βρουν ποτέ…

Μιλάμε για
προοδευτικότητα, όχι αστεία! Και σκασμός σε όποιον δεν αρέσει, διότι θα σας κολλήσω τη ρετσινιά του συντηρητικού, μ’ ακούτε; Συγνώμη που βγήκα λίγο από το θέμα. Λοιπόν, τι λέγαμε; Α, ναι, για τη “Δια Βίου Μάθηση” που χρειάζεται ο Ελληνικός λαός για να ξυπνήσει καμιά φορά. Τελικά μπορεί να μας ωφελήσει. Πού ξέρεις; Το άλλο που με διασκέδασε ήταν η αλλαγή της ονομασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης σε Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Μεγάααλη κενοτομία, όχι καινοτομία, βρε!
Βλέπετε, εκείνο το
Δημόσιας Τάξης ακουγόταν φασιστικό, κι έπρεπε να φύγει από τη μέση. Ενώ, όσο νάναι, το Προστασίας του Πολίτη είναι πιο τρυφερό, πιο προοδευτικό! Νομίζω; Βέβαια μπερδεύτηκα λίγο, διότι σκέφτηκα ότι και ο κουκουλοφόρος είναι πολίτης και χρειάζεται προστασία. Και ο γκαζάκιας είναι πολίτης και χρειάζεται προστασία. Και ο ληστεύων τράπεζα, πολίτης είναι κι αυτός και επομένως χρειάζεται προστασία. Άρα από ποιους θα μας προστατεύει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη;
Όλοι πολίτες είμαστε και άρα όλοι προστατευόμενοι. Μάλλον από τους εξωγήινους θα μας προστατεύει, είπα μέσα μου, διότι εμείς εδώ είμαστε όλοι καλά παιδιά! Όμως σταμάτησα τις μεμψιμοιρίες κι έδιωξα τις καχυποψίες για να μην αμαρτήσω απέναντι στην πλειοψηφία του λαού που μόλις επέλεξε πανηγυρικά το Γιώργο ως σωτήρα του. Ο λαός ξέρει τι κάνει. Πάντα ήξερε, δηλαδή το μάθαινε εκ των υστέρων.
Ήθελε τους κυβερνήτες του αυτοδύναμους ώστε να μπορούν να τον κουμαντάρουν καλύτερα.
Μάλιστα, ένας ενθουσιώδης οπαδός του ΠΑΣΟΚ, σφόδρα ερωτευμένος με το Γιώργο, με παρακάλεσε να του αφιερώσω το τραγουδάκι «Δεν καταλαβαίνω τίποτα».

Φαντάζομαι πολλοί οπαδοί θα νιώθουν την ίδια ανάγκη να του το αφιερώσουν, γι’ αυτό αναρτώ εδώ το σχετικό βίντεο. Καληνύχτα από μένα.

Σας είχα, πάντως,
προειδοποιήσει ότι από Δευτέρα θα τελείωναν τα όνειρα και θ’ άρχιζαν οι εφιάλτες. Ας με διαβάζατε.:-)


2 σχόλια:

Stathis είπε...

"Δια βίου μάθηση" ονομάζεται το πουργείο Παιδείας!

Ο σημερινός Πρωθυπουργός αποτελεί την καλύτερη απόδειξη του... όσο ζει μαθαίνει κανείς.

Από απόκληρος εξελίχτηκε σε λαοφιλή. Επομένως, θέλει να δώσει την ευκαιρία και σε άλλους Έλληνες.

http://naxios.blogspot.com είπε...

H KYΡΙΑ ΜΑΡΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΗΞΕΡΕ ΑΥΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ