Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Ξεπούλημα του 10% του ΟΤΕ απ' το ΠΑΣΟΚ, σε σχέση με την πώληση επί Καραμανλή

Θυμάμαι στη Βουλή το 1993, τον αείμνηστο Γιώργο Γεννηματά όταν έλεγε ότι η μετοχή του ΟΤΕ είναι μία, ανήκει στον ελληνικό λαό και δεν πουλιέται! 
Στάθης Σαραφόπουλος
πρ. Βουλευτής

Το ΠΑΣΟΚ μόλις χθες επισημοποίησε την πώληση του 10% του ΟΤΕ προς 391 εκ ευρώ... για το ίδιο ποσοστό ο Καραμανλής και η ΝΔ είχαν πάρει το 2008 1225 εκ ευρώ... δηλ. σχεδόν τα τριπλάσια λεφτά!!!
Κανένας ΠΑΣΟΚος δεν τόλμησε να πει κουβέντα τώρα ενώ τότε είχαν ανέβει στα κάγκελα επειδή ο ΟΤΕ ήταν "στρατηγικής σημασίας"...
Δεν χρειάζεται όμως να ανησυχούν γιατί οι δεξιοί σαν κλασικά ζώα δεν θα πούνε τίποτα! 
Τότε έφαγαν τις σφαλιάρες...
σήμερα φοβούνται να μιλήσουν και αύριο θα το έχουν ξεχάσει και δεν θα ζητήσουν από κανέναν εξηγήσεις... ο δε ελληνικός λαός σαν χαλβάς που είναι όταν θα τον ρωτάς για Καραμανλή θα σου λέει Βατοπαίδι (αν και τελευταία υπάρχουν δείγματα ότι τουλάχιστον στο συγκεκριμένο θέμα Καραμανλής έχει αρχίσει να ξυπνάει...)

Δείτε και πως παρουσίασαν τα ΝΕΑ το θέμα:


Γερμανική επιχείρηση είναι από χθες ο ΟΤΕ μετά την εξαγορά από την Deutsche Telekom επιπλέον 10% των μετοχών που κατείχε το Δημόσιο στη μεγαλύτερη ελληνική επιχείρηση. Η Ελλάδα είναι η τρίτη χώρα στην Ευρώπη, μετά τη Βρετανία και την Ισπανία, με πλήρως ιδιωτικοποιημένο τον τομέα των τηλεπικοινωνιών. Το ελληνικό Δημόσιο κατέχει πλέον, αμέσως ή εμμέσως, μόλις το 10% των μετοχών του οργανισμού. Την αγορά μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών του 10% των μετοχών εκ μέρους της Deutsche Telekom υλοποίησε η διεθνής εταιρεία Goldman Sachs αγοράζοντας 49.015.038 μετοχές του ΟΤΕ από το ελληνικό Δημόσιο, έναντι συνολικού τιμήματος 391.630.000 ευρώ.
Ηδη, από την περασμένη εβδομάδα η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων είχε εγκρίνει τη μεταβίβαση του πακέτου με τίμημα 7,99 ευρώ ανά μετοχή.  
Σε σύγκριση με την τιμή στην οποία είχε μεταβιβαστεί το πρώτο πακέτο (26 ευρώ ανά μετοχή), το τωρινό τίμημα είναι 68% χαμηλότερο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: