Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Σε ρυθμούς «σκληρού ροκ» η ΝΔ

Κλιμακώνει τους τόνους της κριτικής της απέναντι στην κυβέρνηση η Συγγρού διαπιστώνοντας τη διάθεση του Μεγάρου Μαξίμου να στοχοποιήσει πολιτικά όλη την προηγούμενη περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από την ΝΔ, συμψηφίζοντας μάλιστα ακόμη και σκάνδαλα που κατά τεκμήριο ανήκουν στις περιόδους του ΠΑΣΟΚ.
Η περίπτωση της Siemens αποτέλεσε το «κερασάκι στην τούρτα» όπου, ένα κατ’ εξοχής «πράσινο» σκάνδαλο, επιχειρείται να χρωματιστεί και «γαλάζιο», προκειμένου, όπως εκτιμάται από το επιτελείο του Α. Σαμαρά, να εξυπηρετηθεί η επιδίωξη του κυβερνώντος κόμματος να καταδείξει ότι «όλοι ίδιοι είμαστε»...


Η εμπλοκή από το ΠΑΣΟΚ των κ.κ. Αλογοσκούφη και Μαρκογιαννάκη στην υπόθεση της Siemens ήταν για τον Α. Σαμαρά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Παρ’ ότι μεταξύ ΝΔ και του πρώτου υπάρχει πλέον διακριτή πολιτική απόσταση ενώ και ο δεύτερος έχει προσχωρήσει πλέον στην Δημοκρατική Συμμαχία, στο τρίτο όροφο της Συγγρού αντιλαμβάνονται ότι η κίνηση του ΠΑΣΟΚ σε βάρος των δύο έχει απώτερο στόχο την ΝΔ.

Σύμφωνα με την ΝΔ, το θέμα της Siemens έρχεται να κλείσει έναν κύκλο συλλήβδην ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου από το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα σε μία περίοδο που, αν και με βραχεία κεφαλή, οι «γαλάζιοι» έχουν εδραιώσει πλέον δημοσκοπικό προβάδισμα έναντι του ΠΑΣΟΚ. Μαζί με το σκάνδαλο για τις μίζες της γερμανικής εταιρείας, στον κύκλο αυτόν εντάσσονται η υπόθεση Βατοπεδίου και το θέμα των υποβρυχίων.

Ως προς το πρώτο, από την Συγγρού υπενθυμίζουν ότι κάθε πτυχή της κοινοβουλευτικής και δικαστικής έρευνας έχει οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι δεν πρόκειται περί σκανδάλου, αλλά για πολιτική πρακτική που ακολουθήθηκε διαχρονικά και από τα δύο μεγάλα κόμματα. Ως προς το δεύτερο σημειώνουν την απόπειρα εμπλοκής στην υπόθεση, των ονομάτων υπουργών Άμυνας της ΝΔ, η οποία επιχειρήθηκε «διά της πλαγίας οδού» -μέσω Καρατζαφέρη- με μοναδικό στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων και την εμπέδωση στην αντίληψη της κοινής γνώμης περί διακομματικής αλληλουχίας υπουργικών αποφάσεων και πράξεων με τελικό στόχο τη συγκάλυψη όλων.

Σε γενικές γραμμές πάντως, στο ηγετικό επιτελείο του Α. Σαμαρά επικρατεί οργή για τις πρακτικές που ακολουθούνται από πλευράς της Ιπποκράτους –με τις ευλογίες του Μαξίμου προφανώς- τη στιγμή που ο Γ. Παπανδρέου εμφανίζεται να διακηρύσσει αταλάντευτα την πρόθεσή του να προχωρήσει σε πνεύμα συναίνεσης επαναλαμβάνοντας τις εκκλήσεις του κυρίως προς την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ αντιλαμβάνεται πλέον ότι η στάση Παπανδρέου έχει απολύτως προσχηματικό χαρακτήρα και η εντολή του προς τους βουλευτές και τα κορυφαία στελέχη του κόμματος είναι η κατά μέτωπον επίθεση προς το ΠΑΣΟΚ, σε δύο κυρίαρχους άξονες: Πρώτον, την πολιτική του στην οικονομία που έχει οδηγήσει στην κατάσταση στα σημερινά δεδομένα και δεύτερον, τις μεθοδεύσεις που γίνονται από πλευράς της Ιπποκράτους να εντάξει και την ΝΔ στο «κάδρο των πράσινων ευθυνών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την αυριανή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας και τη μεθαυριανή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής, η στάση της ΝΔ απέναντι στα νέα δεδομένα θα καταγραφεί με ανάγλυφο τρόπο διά χειλέων Αντώνη Σαμαρά. 
New Post

Δεν υπάρχουν σχόλια: