Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Spiegel: “H Ελλάδα σκέφτεται να αποχωρήσει από την ευρωζώνη”

Η Ελλάδα εξετάζει το ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη κατά τις συζητήσεις της με την Κομισιόν και με άλλα κράτη-μέλη
Σύμφωνα με δημοσίευμα της διαδικτυακής έκδοσης του γερμανικού περιοδικού Spiegel, που διαψεύδουν ωστόσο κοινοτικοί αξιωματούχοι.
Το περιοδικό αναφέρει ότι οι ...υπουργοί Οικονομικών, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης τους στο Λουξεμβούργο, θα συζητήσουν την ελληνική κρίση, ενώ στην ατζέντα βρίσκεται και το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
«Η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει τη δυνατότητα αποχώρησης από την ευρωζώνη και επιστροφής στο εθνικό νόμισμα» αναφέρει το δημοσίευμα, χωρίς να αποκαλύπτει τις πηγές του.
"Η Ελλάδα δεν σκέφτεται να εγκαταλείψει το ευρώ" σχολίασε στο πρακτορείο Reuters Έλληνας αξιωματούχος.
Διαψεύδει ο Γιούνκερ
“Εντελώς λανθασμένο” χαρακτήρισε το δημοσίευμα του περιοδικού ο εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
«Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι υπάρχει μια τέτοια συνάντηση, το δημοσίευμα είναι απολύτως ψευδές» δήλωσε τηλεφωνικά στο πρακτορείο Reuters, o Guy Schuller. Κοινοτική πηγή πάντως, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι όντως ορισμένοι υπουργοί Οικονομικών έχουν προγραμματίσει να συναντηθούν στο Λουξεμβούργο, με αντικείμενο την κατάσταση στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και την διαδοχή στην προεδρία της ΕΚΤ.
Η Γαλλία ούτε επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει
Εκπρόσωπος πάντως του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι δεν μπορεί «ούτε να επιβεβαιώσει, ούτε να διαψεύσει» ότι υπήρξε έκτακτη σύγκληση συνεδρίασης της ευρωζώνης.
“Δεν υπάρχουν τέτοια σχέδια”
«Δεν υπάρχουν σχέδια εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνης» δήλωσε πηγή της γερμανικής κυβέρνησης στο πρακτορείο Reuters. “Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σχέδιο”, ανέφερε η πηγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: