Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Σαμαράς: γιατί η κυβέρνηση "φούσκωσε" το έλλειμμα του '09;

XRIMANEWS.GRΔριμεία επίθεση  στον Πρωθυπουργό 
εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς κατηγορώντας τον ότι εξαπατούσε τον ελληνικό λαό και ότι «διαπραγματευόταν μυστικά και υπόγεια την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ».
«Δυστυχώς, για τον κ.Παπανδρέου, η αλήθεια είναι μια και την ξέρει πλέον ο ελληνικός λαός», σημείωσε, καλώντας τον να απαντήσει γιατί εξαπατούσε τον κόσμο.
Ζήτησε επίσης από ...
την κυβέρνηση να εξηγήσει γιατί «φούσκωσε το έλλειμμα του '09 και γιατί απαξίωνε, όπως είπε, την οικονομία με δηλώσεις για «διεφθαρμένη χώρα» και «Τιτανικό».
Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται σε δεινή οικονομική πραγματικότητα, αφού, όπως είπε, η οικονομία έχει στεγνώσει και η ανεργία και τα λουκέτα αυξάνονται. «Εδώ και 18 μήνες, μέρα με τη μέρα, τα πάντα γίνονται χειρότερα στον τόπο μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Οσον αφορά στο οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ που θα παρουσιάσει την ερχόμενη Πέμπτη στο Ζάππειο, ανέφερε ότι προβλέπει στοχευμένες δράσεις, που μπορούν να εφαρμοσθούν σύντομα και να έχουν μετρήσιμα αποτελέσματα, αναπτύσσοντας μέτρα και δράσεις που μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση.

1 σχόλιο:

Stathis είπε...

Βάζει τον Γιώργο απέναντι στην αλήθεια

Το σίριαλ των αποκαλύψεων του Ντομινίκ Στρος Καν για τον Γιώργο Παπανδρέου, και τις συζητήσεις που λάμβαναν χώρα στο παρασκήνιο ανάμεσα στον Έλληνα Πρωθυπουργό και τον Γάλλο Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αρκετούς μήνες πριν η Κυβέρνηση προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης της τρόικας, έδωσαν στον Αντώνη Σαμαρά την ευκαιρία να θέσει δημοσίως θέμα αξιοπιστίας, για τον Γιώργο Παπανδρέου και την Κυβέρνησή του.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης διείδε το ράγισμα της τζαμαρίας στο προφίλ του Πρωθυπουργού, και φρόντισε να αναδείξει το ζήτημα σε κεντρικό επίπεδο, έτσι ώστε να σπάσει τελείως το τζάμι της κυβερνητικής αξιοπιστίας.

«Την ώρα που διακήρυσσε ότι λεφτά υπάρχουν, και βεβαίωνε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προσφύγουμε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την ίδια ώρα σχεδίαζε το ακριβώς αντίθετο. Όσοι άκουσαν τον Στρος Καν, δεν έχουν πλέον καμία αμφιβολία. Λέει ξεκάθαρα ότι η χώρα μπήκε στο Ταμείο σε 15 μέρες, διότι είχαν προηγηθεί πολύμηνες μυστικές και υπόγειες διαπραγματεύσεις. Δυστυχώς για τον κ. Παπανδρέου, η αλήθεια είναι μια, και την ξέρει πλέον ο ελληνικός λαός», ήταν τα λόγια του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος κάλεσε τον Πρωθυπουργό να απαντήσει γιατί εξαπατούσε τους Έλληνες πολίτες.

Στη Συγγρού είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Αναδεικνύοντας άλλωστε ασυνέπεια λόγω και έργων του Γιώργου Παπανδρέου, επιφέρουν καίριο χτύπημα στο προφίλ του. Και, εφόσον στο «Ζάππειο 2» ο Αντώνης Σαμαράς πετύχει να στείλει μήνυμα ελπίδας στην ελληνική κοινωνία, οι ισορροπίες βαίνουν προς ανατροπή.