Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Ο Μεϊμαράκης και οι “σαλονάτοι”


Δεν μου προκαλεί καμία εντύπωση το γεγονός ότι, όλοι οι «καθωσπρέπει» πολιτικοί και δημοσιογράφοι, έβγαλαν από το ντουλάπι τη σκονισμένη αστική τους «ευγένεια», και μετά άρχισαν να την επιδεικνύουν προκειμένου να την αντιδιαστείλουν απέναντι  στην «αγένεια» του Βαγγέλη Μεϊμαράκη
Με συγχωρείτε, αλλά προσωπικά γνωρίζω δεκάδες από αυτούς τους «ευγενείς» ώστε να θεωρώ όσα λένε υποκρισία και την «ευαισθησία» τους θέατρο.
Προσωπικά δεν ...
με εκφράζει ο τρόπος που συμπεριφέρθηκε ο Β. Μεϊμαράκης, όχι τόσο γιατί οι εκφράσεις του προσέβαλλαν τα χρηστά μου ήθη, όσο γιατί το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην κριτική που του άσκησαν γιατί μίλησε έτσι και όχι στην ουσία. Και η ουσία είναι ότι όταν θίγεται η τιμή ενός ανθρώπου που δεν είναι δήθεν, αντιδρά όπως θα αντιδρούσε οποιοσδήποτε από μας τον κατηγορούσαν ως απατεώνα.
Επαναλαμβάνω ότι τα «μπινελίκια» δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσει κανείς τους συκοφάντες, αφού είναι βέβαιο ότι θα καταλήξει απολογούμενος και στο τέλος θα χάσει και το δίκιο του. 
Ωστόσο δεν είναι ο πρώτος ούτε θα είναι ο τελευταίος πολιτικός που θα μιλήσει έτσι. Άπειρα τα παραδείγματα σε παγκόσμια κλίμακα, ακόμα και μεγάλων ηγετών, που κάποια στιγμή λησμονώντας το «πρωτόκολλο» εκφράστηκαν αυθεντικά. Από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή μέχρι τον Τζον Κέννεντι και από τον Νικολά Σαρκοζί μέχρι τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Άκουσα να λένε ότι τέτοιου είδους εκφράσεις ακούγονται στα γήπεδα, και σ’ έναν «ιερό» χώρο όπως είναι η Βουλή τέτοιου είδους εκφράσεις είναι ανεπίτρεπτες. 
Άλλη μια υποκρισία, αφού λίγη ιστορία να έχει διαβάσει κανείς θα διαπιστώσει ότι στον «ιερό» αυτό χώρο έχουν ειπωθεί χειρότερα λόγια(έχει πέσει και πολύ ξύλο), ενώ και στο πρόσφατο παρελθόν έχουν διαγραφεί από τα πρακτικά πολλά «γαλλικά».
Ειλικρινά δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση του κυρίου Κοραντή-ούτε την παρούσα αλλά ούτε και την προηγούμενη στην ΕΥΠ- αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι προτιμώ την γνήσια έκφραση του συναισθήματος παρά τις σαλονάτες υποκρισίες και τις τεχνητές ευγένειες. 
Πάντα, όμως, με μέτρο το οποίο στην προκειμένη περίπτωση, και με τη δική μας «συνδρομή»- χάθηκε.
06.05.2011  ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παραλίγο να γίνουμε μάρτυρες «ροζ» σκηνής, αφού ως γνωστόν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κάλεσε τον βουλευτή του ΛΑΟΣ και πρώην διοικητή της ΕΥΠ Ιωάννη Κοραντή να συνουσιασθούν στον προαύλιο χώρο του «ναού της Δημοκρατίας», λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Σκατομαλ… , καραγκιόζη, έλα έξω, βγες έξω να σε γαμ...».

(Από τα εθνικά γαλλικά του κωλο-χανειου του συντάγματος)

Ντοροβαγγέλας ο Κρητίκαρος…
Ο γαμαώ και δέρνω…


Είκοσι πέντε χρονιά, στο πολίτικο προσκήνιο η στο παρασκήνιο, προσφερθέν έργο μηδενικο,πανακριβο όμως και ανεξέλεγκτο….

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδη πως δεν προσεβαλε ο Μειμαρακης τους πολιτες με την συμπεριφορα του,δηλαδη τι αλλο επρεπε να κανει.

O Μειμαράκης είναι ο κορυφαίος σε αναποτελεσματικότητα υπουργός άμυνας που έχει περάσει.

Φυσικά και ο Βαγγέλας ως original κομματόσκυλο που να καταλάβει από εθνικό συμφέρον και επιχειρησιακή ετοιμότητα των ΕΔ.