Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Ο Γιώργος ζήτησε… άνωθεν παρέμβαση

Τις τελευταίες ημέρες ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται… πάνω από ένα τηλέφωνο, στο Μέγαρο Μαξίμου. 
Στο περιθώριο των ζυμώσεων και των παρασκηνιακών διαβουλεύσεων με την τρόικα, για την οριστικοποίηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Σταθερότητας, και των μέτρων… επείγουσας ανάγκης, στα οποία θα προσφύγει το επόμενο διάστημα η Κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός έχει ξεκινήσει...
επαφές με ηγέτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και με τον Λευκό Οίκο, ζητώντας να παρέμβουν καταλυτικά, προκειμένου να μπει φρένο στη φημολογία περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
Ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκαθαρίζει στις επαφές του με τους ξένους ηγέτες, ότι η συζήτηση περί αναδιάρθρωσης υπονομεύει ευθέως τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, επομένως και τις δυνατότητες ανάταξης της οικονομίας της ευρωζώνης. 
Ο Πρωθυπουργός «δείχνει» κερδοσκοπικά παιχνίδια όσων έχουν επενδύσει στο ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας, και φαίνεται ότι οι εκκλήσεις του έχουν αρχίσει να φέρνουν απτά αποτελέσματα.
Από το Σαββατοκύριακο κιόλας, στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αλλά και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, επιχειρούν, με απόλυτο και ξεκάθαρο τρόπο να κλείσουν κάθε συζήτηση γύρω από το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, δεν διστάζουν να αφήσουν σαφή και βαριά υπονοούμενα κατά στελεχών του τραπεζικού τομέα, σημειώνοντας ότι μονάχα οι τράπεζες θα μπορούσαν να βγουν κερδισμένες από το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, που θα στηριζόταν σε «κούρεμα» ομολόγων, στα πρότυπα αντίστοιχων πρακτικών που ακολουθήθηκαν στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, τις προηγούμενες δεκαετίες.
Στο Μέγαρο Μαξίμου επισημαίνουν με έμφαση ότι, από τη στιγμή που θα… σιγήσει όλη αυτή η παραφιλολογία περί αναδιάρθρωσης, η Κυβέρνηση θα διευκολυνθεί αισθητά στους χειρισμούς της σε διεθνές επίπεδο, και θα βελτιωθεί το κλίμα στις αγορές για την ελληνική οικονομία.
04.05.2011NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: