Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Έμμεσο θέμα βιωσιμότητας του χρέους έθεσε η Τρόικα

Κατά την εναρκτήρια συνάντηση που είχαν το πρωί οι άνθρωποι των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας που βρίσκονται από χθες στην Αθήνα για να προετοιμάσουν το έδαφος της τέταρτης αξιολόγησης του μνημονίου, επισήμαναν ότι, σε αντίθεση με όλες τις προηγούμενες αξιολογήσεις του μνημονίου, η τέταρτη κατά σειρά είναι κομβική. ...

Αυτό γιατί συμπίπτει με τον ένα χρόνο υλοποίησης του μνημονίου, την υποβολή του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού σχεδίου 2011 - 2015 και κυρίως διότι θα κρίνει τη μεσοπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους.
Η παραδοχή αυτή από την πλευρά των τεχνικών της Τρόικας πως ακόμη δεν έχει κριθεί η βιωσιμότητα ή μη του ελληνικού χρέους έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις, καθημερινές σχεδόν πλέον, δηλώσεις των Ελλήνων κυβερνητικών αξιωματούχων αλλά και με τις δηλώσεις αξιωματούχων της ΕΕ.
Το κλιμάκιο ζήτησε επιτάχυνση όλων των μέτρων που έχουν υιοθετηθεί και το 2012 προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι υστερήσεις σε έσοδα και δαπάνες ενώ άσκησαν αυστηρή κριτική για τις καθυστερήσεις στη συλλογή στοιχείων από τους οργανισμούς της Γενικής Κυβέρνησης και για τις  «ανεπίτρεπτες» καθυστερήσεις στο άνοιγμα των «κλειστών» επαγγελμάτων.
xrimanews

Δεν υπάρχουν σχόλια: