Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Η "μυστική συνάντηση Μολυβιάτη - Καρατζαφέρη .."!

Εντονες παρασκηνιακές διεργασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη στην ευρύτερη κεντροδεξιά παράταξη, με φόντο την επόμενη ημέρα των αυτοδιοικητικών εκλογών. 

Στη «γαλάζια» πολυκατοικία καταγράφονται «μυστικές» συναντήσεις, επαφές και συνομιλίες με βασικό θέμα την... προοπτική «επανένωσης της παράταξης».
Υπό την παραδοχή ότι οι προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές θα αποτελέσουν την απαρχή εξελίξεων και διεργασιών στον ευρύτερο χώρο Δεξιάς και Κεντροδεξιάς, έχει ανοίξει- είτε δημόσια είτε πίσω από τις «πολιτικές κουρτίνες»- η συζήτηση για το μέλλον της παράταξης, με τη συμμετοχή και κορυφαίων πρώην υπουργών των κυβερνήσεων του κ. Κ. Καραμανλή.
Η συζήτηση για την επανένωση αναμένεται να ενταθεί μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και όλα θα εξαρτηθούν, όπως λένε αρκετοί «γαλάζιοι» βουλευτές, από τα ...
αποτελέσματα, ειδικά αν είναι αρνητικά για την αξιωματική αντιπολίτευση, και δεν είναι λίγοι όσοι επισημαίνουν ότι μια ενδεχόμενη νίκη στις εθνικές εκλογές περνά μέσα από την ενωμένη Κεντροδεξιά. 
Σε αυτό το πλαίσιο των επαφών, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η «μυστική» συνάντηση που είχε, σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», την περασμένη Κυριακή στην οικία του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών κ. Π. Μολυβιάτη, έναν από τους «Νέστορες» της κεντροδεξιάς παράταξης.
Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του κ. Καρατζαφέρη στο πλαίσιο των επαφών που κάνει ο ίδιος με ιστορικά στελέχη της κεντροδεξιάς παράταξης και αποκτά ιδιαίτερη πολιτική σημασία. 
Και αυτό, διότι ο κ. Μολυβιάτης είναι ένα πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής στη ΝΔ, αλλά και επειδή έχει πολυετή- στενή προσωπική και πολιτική- σχέση με τον κ. Καραμανλή, με τον οποίο συνομιλεί πολύ τακτικά.
Η κατ΄ ιδίαν συνομιλία των κκ. Μολυβιάτη και Καρατζαφέρη αναμένεται να δώσει τροφή για ποικίλα πολιτικά σχόλια και ερμηνείες στο πλαίσιο των συζητήσεων για την κεντροδεξιά «πολυκατοικία». 
Εξάλλου, έγινε υπό τη σκιά του δημόσιου και παρασκηνιακού διαλόγου για την ανάγκη επανένωσης της κεντροδεξιάς παράταξης και της προοπτικής να αναλάβει μελλοντικό ρόλο ο τέως πρωθυπουργός.
Η επιλογή του κ. Καρατζαφέρη να ζητήσει συνάντηση με τον κ. Μολυβιάτη, που χαρακτηρίζεται και θεματοφύλακας του «καραμανλισμού», εντάσσεται στο ευρύτερο «παιχνίδι» του προέδρου του ΛΑΟΣ και βασικών στελεχών της ΝΔ «για τη δημιουργία προϋποθέσεων επανένωσης της παράταξης» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Πηγή vima.gr 
Τελευταία πληροφορία - ενημέρωση, (ώρα 14:00) :

Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες, όταν αναφέρθηκε το θέμα της «επανένωσης της κεντροδεξιάς», ο Πέτρος Μολυβιάτης είπε πως στη Ρηγίλλης υπάρχει εκπρόσωπος της κεντροδεξιάς, ο Αντώνης Σαμαράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: