Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Τα ραντεβού ταράζουν την πολυκατοικία

Μεγάλη αναστάτωση, αίσθηση αμηχανίας και εκνευρισμό προκάλεσε στην κεντροδεξιά παράταξη για την προ ημερών συνάντηση του κ. Γ.Καρατζαφέρη με τον πρώην υπουργό κ. Π. Μολυβιάτη, την οποία έσπευσε να επιβεβαιώσει εκ των υστέρων και... η Ρηγίλλης.  

Μέσω «διαρροών», επιχείρησε να υποβαθμίσει το θέμα, επισημαίνοντας ότι και ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς ήταν ενήμερος για τη συνάντηση, προκαλώντας ποικίλα σχόλια στην ΚΟ για την έμμεση συμμετοχή του κόμματος στη συζήτηση περί επανένωσης της Κεντροδεξιάς. 
Στο εσωτερικό της ΝΔ, αλλά και ευρύτερα της Κεντροδεξιάς, κεντρικό αντικείμενο συζήτησης ήταν η συνάντηση των δύο πολιτικών, η οποία ...
έλαβε χώρα την περασμένη Κυριακή, υπό τη σκιά της έντονης κινητικότητας που καταγράφεται στη «γαλάζια» πολυκατοικία με στόχο την επανένωση και τη δημιουργία μιας ενισχυμένης παράταξης.
Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, τα όσα έγιναν χθες στη «γαλάζια» πολυκατοικία επιβεβαιώνουν- όπως σημειώνουν με έμφαση έμπειρα κομματικά στελέχη, κυρίως πρώην υπουργοί- ότι το επόμενο διάστημα θα έχουμε νέα επεισόδια, υπόγειες διεργασίες, έντονη κινητικότητα και πληθώρα επαφών. 
Η απόφαση της Ρηγίλλης να ασχοληθεί με τη συνάντηση των κκ. Καρατζαφέρη και Μολυβιάτη, με τις «διαρροές» που έγιναν, η κατ΄ ιδίαν συνομιλία του προέδρου της ΝΔ κ. Αντ.Σαμαρά με τον βουλευτή κ. Κυρ. Μητσοτάκη, αλλά και το πρόσφατο επεισόδιο με τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη ενίσχυσαν την άποψη ότι θα έχουμε ιδιαίτερη κινητικότητα από τις 15 Νοεμβρίου, με την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου των εκλογών. Ουσιαστικά δείχνουν ότι στη ΝΔ, είτε είναι νικήτρια των εκλογών είτε είναι ηττημένη, θα υπάρξουν εντάσεις και παρασκηνιακές συγκρούσεις, με απρόβλεπτες συνέπειες.
«Με τον κ.Μολυβιάτη είχαμε μια κοινωνική συνάντηση. Ο κ. Μολυβιάτης είναι μια εξέχουσα προσωπικότητα» τόνισε μιλώντας στον ρ/σ Ράδιο 9 ο κ. Καρατζαφέρης.
Στο νεοδημοκρατικό σύστημα αιφνιδιάστηκαν, αλλά πολύ γρήγορα αποφασίστηκε να υπάρξει μια προσπάθεια «αποενοχοποίησης» της συνάντησης. Είναι ενδεικτικό ότι από τη Ρηγίλλης επέλεξαν- προκαλώντας πολλά ερωτήματα σε βουλευτές για αυτή τη στάση- να τοποθετηθούν και υψηλόβαθμες κομματικές πηγές ανέφεραν: «Ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν ενήμερος από τον πρέσβη κ.Μολυβιάτηγια τη συνάντηση αυτή, πριν γίνει. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μολυβιάτης είπε στον συνομιλητή του ότι η Κεντροδεξιά είναι μία, εκφράζεται από τη ΝΔ και έχει αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά».
Επιχείρηση αποσταθεροποίησης βλέπει η Ρηγίλλης
Οι ίδιοι κομματικοί παράγοντες έλεγαν με έμφαση ότι δεν αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία σε αυτή τη συνάντηση και επέμειναν ιδιαίτερα στην άποψη ότι ο κ. Καρατζαφέρης προσπαθεί ανεπιτυχώς το τελευταίο διάστημα να δημιουργήσει θέμα έκφρασης στον χώρο της Κεντροδεξιάς και, σε αυτή τη λογική, υπάρχουν και σχετικές «διαρροές» για άνευ σημασίας συναντήσεις του. 
Μάλιστα, με ιδιαίτερα επιθετικό τόνο, βουλευτές που ανήκουν στην «προεδρική φρουρά» υπογράμμιζαν ότι ο κ. Καρατζαφέρης άνοιξε μια άνευ σημασίας συζήτηση, αλλά δεν βλέπει και δεν κατανοεί ότι η κεντροδεξιά παράταξη έχει ως εκφραστή τη ΝΔ, και τόνιζαν την κινηματική διαδικασία εκλογής, από την κομματική βάση, του κ. Σαμαρά. 
«Είναι ηγέτης μακράς πνοής και η ΝΔ έχει μπει σε φάση ανάκαμψης. 
Δεν κατανοούμε τα παιχνιδάκια ορισμένων που με τη συμπεριφορά τουςβλάπτουν αυτή την αναγεννητική προσπάθεια» έλεγαν άλλοι βουλευτές της ΝΔ και συνδύαζαν τη σχετική συζήτηση με «προσπάθεια αποσταθεροποίησης», μόλις τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές. Ο κ. Σαμαράς ενοχλείται σφόδρα από τη συζήτηση περί επανένωσης της Κεντροδεξιάς, αφού οι σχετικές αναφορές συνιστούν ευθεία αμφισβήτησή του. Γι΄ αυτό από τη Ρηγίλλης επιμένουν ότι όλα αυτά είναι «αστειότητες» και ότι όλες οι συζητήσεις κινούνται στη σφαίρα της φαντασίας, ενώ λένε πως για να υπάρξει επανένωση πρέπει να γίνει διάσπαση.
Η «εκλεκτική» σχέση Καρατζαφέρη - Σπηλιωτόπουλου
Ο κ. Καρατζαφέρης επιβεβαίωσε ότι συνομιλεί με τον κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλο, στον οποίο, όπως διευκρίνισε, έχει αναφέρει πως «όλοι μας στην ευρύτερη παράταξηοφείλουμε να ενισχύσουμε τον διάλογο». 
Ο κ. Σπηλιωτόπουλος κινείται στην κατεύθυνση της επανένωσης της Κεντροδεξιάς, με συγκεκριμένο πολιτικό πλαίσιο, όπως και ο βουλευτής κ. Μ. Βορίδης, ο οποίος δεν διστάζει να αναφέρει ότι συνομιλεί καθημερινά με συναδέλφους του βουλευτές από τη ΝΔ και επεσήμανε με νόημα:  
«Δεν έχω κανένα πρόβλημα να συνεχίσω να μιλώ». 
O πρόεδρος του ΛΑΟΣ- ο οποίος είχε διαγραφεί από τη ΝΔ το 2000 για δηλώσεις του κατά του κ. Σπηλιωτόπουλου, λόγω του χαρακτηρισμού «Σαλώμη» που είχε χρησιμοποιήσειήταν ιδιαίτερα θερμός αναφερόμενος στον πρώην υπουργό, τις ικανότητες του οποίου εξήρε, λέγοντας πως έχει μυαλό. 
«Είναι άλλος ο Αρης του 1998 από τον Αρη του 2010» είπε, ενώ προσδιόρισε και άλλον συνομιλητή του, λέγοντας:
«Ακούω κοινές σκέψεις και αγωνίες και από άλλους, όπως ο κ. Μεϊμαράκης ».
Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=361036&dt=16/10/2010#...

Δεν υπάρχουν σχόλια: