Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Ελλάς ή (Γ)Ελ(λ)άς;

Η κατάσταση θυμίζει φαρσοκωμωδία και ενισχύει την άποψη όσων λένε ότι στην Ελλάδα δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. 
Τις τελευταίες τρεις μέρες σε παγκόσμιο επίπεδο – για να το σκεφτούμε λίγο αυτό – κυκλοφορεί η φήμη που διέδωσε ο ίδιος ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ότι ένας Έλληνας πρωθυπουργός του είπε πως κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα.
Από την Παρασκευή το βράδυ, που κυκλοφόρησε η είδηση στην Ελλάδα, μέχρι και τη Δεύτερα το μεσημέρι, χωρίς να έχει ...
ονοματιστεί επισήμως κανείς, καθένας από την πλευρά του ξεκαθάρισε ότι δεν είναι εκείνος που έκανε τη δήλωση. 
Σημίτης, Καραμανλής και Παπανδρέου είναι οι τρεις πιθανοί "ένοχοι". 
Βεβαίως, ο κ. Παπακωνσταντίνου "φωτογράφισε" τον κ. Καραμανλή, δημιουργώντας αυτομάτως πολιτικό θέμα. 
Τελικά ο κ. Γιούνκερ διευκρίνισε, μέσω του εκπροσώπου του, Γκι Σιουλέρ, ότι αναφερόταν σε δημόσια δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου την περίοδο του 2009, σχετικά με την έκταση της διαφθοράς στην Ελλάδα και όχι σε κατ' ιδίαν συνομιλία μαζί του.
Το θέμα είναι εξόχως σοβαρό, αφενός γιατί μιλάμε για τον παγκόσμιο διασυρμό ενός ολόκληρου λαού, αφετέρου διότι ο κ. Γιούνκερ εκπροσωπώντας το Eurogroup έχει αναχθεί (λόγω Μνημονίου) σε σωτήρα της χώρας.

Ως εκ τούτου, ο χειρισμός του θέματος από όλες τις πλευρές δημιουργεί σειρά ερωτημάτων. Βεβαίως, στη χώρα όπου ο "χαβαλές" έχει περάσει πλέον σε όλα τα επίπεδα, δεν μπορούμε να ζητάμε πολλά.  
Όμως αυτή τη φορά ο λαός περιμένει να δοθούν απαντήσεις, εκτός αν η απάντηση κρύβεται στα λόγια του Κωνσταντίνου Καραμανλή που είχε χαρακτηρίσει την Ελλάδα ως ένα απέραντο "φρενοκομείο".
του Γιάννη ΔΙΟΝΑΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: