Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Και περιμένουμε από αυτόν να υπερασπιστεί την Ελλάδα;

Εκείνοι που εξέθρεψαν διαφθορά

«Στην Ευρώπη, ακόμη θυμούνται το βράδυ που ο Έλληνας Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εξομολογήθηκε στους ομολόγους του ότι η χώρα του ήταν διεφθαρμένη. 
Ήταν πολύ εντυπωσιακός και πολύ ειλικρινής. 
Βασικά είπε: Η χώρα μου είναι μια διεφθαρμένη χώρα, από το Α έως το Ω, δηλώνει αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος ήταν παρών στο δείπνο της Συνόδου Κορυφής που έλαβε χώρα στις 10 Δεκεμβρίου 2009 στις Βρυξέλλες. 
Εκεί όπου ο κ. Παπανδρέου απογύμνωσε την ‘οικονομική ψυχή’ της Αθήνας».
Αυτή είναι η εισαγωγή ενός πολύ ενδιαφέροντος ρεπορτάζ των «Financial Times» για τις εξελίξεις στην Ελλάδα περίπου πριν από έναν χρόνο, τότε που ο Πρωθυπουργός προετοίμαζε συστηματικά, όπως δείχνουν σήμερα τα πράγματα, την παράδοση της χώρας στο ...
Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Και αυτές οι αράδες, είναι λίαν αποκαλυπτικές για το πώς και πόσο ο κ. Παπανδρέου ύβριζε –και συνεχίζει να το πράττει- τη χώρα του.
Δεν φτάνει όμως που υβρίζει την Ελλάδα, επιχείρησε και από πάνω, δια στόματος του Υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, όταν ο πρόεδρος του Eurogroup κ. Γιούνκερ αποκάλυψε ότι και σε εκείνον είχε πει ο Έλληνας Πρωθυπουργός ότι κυβερνάει μια διεφθαρμένη χώρα, να φορτώσει τα δικά του «λεγόμενα» στον προηγούμενο πρωθυπουργό, κ. Καραμανλή.
Και όταν αποκαλύφτηκε, πλήρως πια, η συκοφαντία τους, ο κ. Παπακωνσταντίνου, αντί να ζητήσει δημοσίως συγνώμη, δήλωσε θρασύτατα ότι πρέπει πρώτα να ζητήσει συγνώμη από τον ελληνικό λαό ο κ. Καραμανλής, και μετά εκείνος.
Αν αυτή η συμπεριφορά δεν αποτελεί πολιτική διαφθορά, τι καθόμαστε τότε και συζητάμε.
Όταν η γυναίκα σου σε απατά, δεν διατυμπανίζεις δεξιά και αριστερά πόσο… κερατάς είσαι.
Φροντίζεις να λύσεις το πρόβλημα, διώχνοντας από το σπίτι σου τον διεφθαρμένο. 
Αν πραγματικά ήθελε ο κ. Παπανδρέου να πατάξει τη διαφθορά, ας το έπραττε άμεσα και αποτελεσματικά, χωρίς να το δημοσιοποιεί από χώρα σε χώρα, όπου ταξίδευε.
Διότι, φωνάζεις το πόσο απατημένος είσαι, μόνο όταν δεν θέλεις να κάνεις τίποτα, και αφήνεις το πρόβλημα να διαιωνίζεται.
Το πόση διαφθορά υπάρχει στην Ελλάδα, δεν περιμέναμε τον κ. Παπανδρέου να μας το πει. Κάθε χρόνο, η «Διεθνής Διαφάνεια» δημοσιοποιεί την έκθεσή της, και τα μαθαίνουμε όλα και με λεπτομέρειες. Και να ήταν μόνο η «Διεθνής Διαφάνεια» που μας τα λέει… Σύμφωνα με έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, η διαφθορά (στοιχεία για το 2008) κοστίζει στον Έλληνα φορολογούμενο και στις επιχειρήσεις, πάνω από 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.
Και μερικά ενδεικτικά στοιχεία, πάντα για το 2008. Σύμφωνα με τη «Διεθνή Διαφάνεια», τα φακελάκια που έδωσαν ιδιώτες (σε γιατρούς, δημόσιες υπηρεσίες κλπ) ανήλθαν σε 748 εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας και το Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, επιχειρήσεις κατέβαλαν για μίζες και γρηγορόσημα 1 δισεκατομμύριο, 190 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας στατιστικών μελετών «Hellastat», το λαθρεμπόριο καυσίμων ξεπέρασε τα 400 εκατομμύρια ευρώ.
Δεν εκόμισε λοιπόν γλαύκα, ούτε στην Αθήνα, ούτε στην Εσπερία ο κ. Παπανδρέου. Απλώς, όπως προανέφερα, έδρασε κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να παραδοθούμε αμαχητί στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Το ουσιαστικό ερώτημα όμως είναι ποιος εξέθρεψε και γιγάντωσε αυτή τη διαφθορά, τα τελευταία τριάντα χρόνια.
Ποιος πήρε τη «μούργα» από τον πάτο του βαρελιού, και την κατέστησε επιπλέοντα αφρό.
Οι απαντήσεις δεν είναι δα και δύσκολες.  
Ερμηνεύουν και την ύπαρξη του ΠΑΣΟΚ ως κοινωνικού φαινομένου, το πώς κατάφερε να ριζώσει γερά στον τόπο.
Από το 1981 και μετά ξεκινάει η συστηματική επιχείρηση εκμαυλισμού του λαού, σε όλα τα επίπεδα. 
Ξεχείλισαν τις ΔΕΚΟ –και σήμερα τρέχουν και δεν φτάνουν- με ρουσφετολογικές προσλήψεις αργόμισθων τεμπέληδων και λαμογιών, που συνεχίζουν να «ρουφάνε αίμα» από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Ξεχνάει ο κ. Παπανδρέου τις ιστορικές ρήσεις του πατρός του: «Τσοβόλα, δώστα όλα»… «Δεν υπάρχουν θεσμοί. Υπάρχει μόνο ο λαός».
Έτσι μας διαπαιδαγώγισαν πολιτικά και κοινωνικά, και μιλούν τώρα για διαφθορά.
Πήραν Ταμεία υγιέστατα, όπως το ΝΑΤ, και τα κατέστρεψαν, γεμίζοντάς τα με επαναπατριζόμενους Ποντίους.
Μάζεψαν τους ανά την Ευρώπη ανεπάγγελτους περιφερόμενους ως μέλη του ΠΑΚ στα χρόνια της «επταετίας», και τους διόρισαν στις ΔΕΚΟ, όπου οι περισσότεροι θησαύρισαν, και μας μιλούν τώρα για διαφθορά, αντί να κρύβονται.
Και ουκ έστιν αριθμός.
Άλλο που δεν ήθελαν οι ξένοι. 
Έναν υβριστή των Ελλήνων.
Και περιμένουμε από αυτόν να υπερασπιστεί την Ελλάδα;
ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: