Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

"Εκλογές Μνημονίου", οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου,

Η προσπάθεια του πρωθυπουργού να αποσυνδέσει τα αποτελέσματα των Αυτοδιοικητικών εκλογών του προσεχούς Νοεμβρίου από τυχόν δημοψηφισματικό τους χαρακτήρα αποκαλύπτει τον κυβερνητικό φόβο για τα συμπεράσματα που θα προέκυπταν από τα αποτελέσματα της εκλογικής αυτής αναμέτρησης.
Παρ’ όλ’ αυτά ο κ. Παπανδρέου επ’ ουδενί λόγω μπορεί να ακυρώσει τα πολλαπλά μηνύματα που είναι βέβαιο ότι προτίθενται να στείλουν οι ψηφοφόροι προς την κυβέρνηση η οποία έχει σταθεί απέναντι στην κοινωνία, εμπαίζοντάς την μάλιστα καθώς βαπτίζει «αλληλεγγύη» τα σκληρά μέτρα που έχει λάβει εναντίον της!
Σαφώς και κάθε εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση προσφέρονται για διαφορετικές ερμηνείες από εκείνες που ...
προκύπτουν από μία εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη μίας νέας Βουλής.
Παρ’ όλ’ αυτά η φύση των εκλογών του Νοεμβρίου προσδιορίζεται από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και τις οικονομικές συνθήκες που βιώνει ο ελληνικός λαός και οι οποίες διαμορφώθηκαν εν πολλοίς και από την πολιτική μιας ψοφοδεούς κυβέρνησης απέναντι στην οικονομική κρίση.
Έτσι, αφ’ ενός είχαμε μία παγκόσμια οικονομική κρίση που στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη την Ευρώπη και, κατ’ επέκταση και την Ελλάδα.
Αφ’ ετέρου η κρίση βρήκε τη χώρα στα χέρια μιας κυβέρνησης η οποία πανικόβλητη άφησε να περάσει περίπου ένας χρόνος αδράνειας και όταν αποφάσισε να ενεργοποιηθεί παρέδωσε την χώρα, χωρίς καμία αντίσταση στις βουλιμικές επιθυμίες των θεσμικών πιστωτών της .
Παραδόθηκε ο τόπος χωρίς καμία διαπραγμάτευση από ελληνικής πλευράς, με μέτρα που εξασφαλίζουν μεν αυτούς που μας δίνουν λεφτά με ημιτοκογλυφικό επιτόκιo , ενώ από την άλλη έχουν βάλει θηλιά στο λαιμό του ελληνικού λαού βαθαίνοντας έτσι την ύφεση της ελληνικής Οικονομίας. 
Η παράδοση, ουσιαστικά της ελληνικής Οικονομίας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στους όρους που διαμόρφωσαν μεσαίοι υπάλληλοι του Ταμείου αυτού υπήρξε έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού, δεδομένου μάλιστα ότι, κατόπιν εορτής οι ίδιοι οι πιστωτές μας ανακάλυψαν το λάθος των επώδυνων αυτών μέτρων που επέβαλαν.
Θυμίζουμε ότι ο ίδιος επικεφαλής τουΔΝΤ, ο Στρος Καν εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο κοινωνικής αναταραχής στο Νότο της Ευρώπης. 
Έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαπιστώνει ότι η φοροδοτική ικανότητα των ελλήνων έχει εξαντληθεί, η δε «τρόϊκα» παραδέχεται πλέον ότι το πρόβλημα δεν είναι δημοσιονομικού ελλείμματος, όπως αρχικά επέμενε, αλλά ανάπτυξης, την οποία βεβαίως δεν θα ήταν δυνατόν να επιτύχουμε με τα σκληρά μέτρα που μας επέβαλε και αδιαπραγμάτευτα αποδέχτηκε η ελληνική κυβέρνηση.
Με άλλα λόγια η ίδια η «τρόϊκα», με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο ομολόγησε τις λάθος επιλογές της, επιβεβαιώνοντας έτσι, κατά τον πλέον εμφαντικό τρόπο, τις θέσεις της Ν.Δ. καιτους αρχηγού της κατά του Μνημονίου που τόσο επιπόλαια δέχτηκε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Όμως μία ομολογία δεν αρκεί και ένα mea culpa δεν ακυρώνει την ύφεση στην οποίαν έριξαν τα μέτρα την ελληνική Οικονομία και τον ελληνικό λαό σε συνθήκες πενίας της δεκαετίας του ’50. Και αυτές οι δραματικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, με την ανεργία να καλπάζει, τον πληθωρισμό να ίπταται και τα λουκέτα στα μαγαζιά και στις επιχειρήσεις να πολλαπλασιάζονται είναι που διαμορφώνουν την εκλογική αντίληψη των Ελλήνων πολιτών.
Με άλλα λόγια οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν τον βασικό υπεύθυνο της δημιουργία του αρνητικού πλαισίου ζωής μέσα στο οποίο πρέπει να ζουν τα επόμενα χρόνια.
Γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες των βασικό υπεύθυνο της αδυναμίας ανάκαμψης της χώρας και της στέρησης της ελπίδας για μία καλύτερη ζωή για χρόνο που μας είναι ακόμη άγνωστος.
Και αυτή «η γνώση» είναι βέβαιο ότι κατευθύνεικαι το χέρι προς την κάλπη.
Μπορεί οι εκλογές του Νοεμβρίου να μην είναι δημοψήφισμα, είναι όμως μία μεγάλη ευκαιρία για τον ελληνικό λαό να εκφράσει δυναμικά την αρνητική του στάση απέναντι σ’ αυτά που του επέβαλαν. Μία στάση που αποτυπώνεται σε όλες τις μέχρι σήμερα δημοσκοπήσεις με επίκεντρο το Μνημόνιο.
Μπορεί οι εκλογές του Νοεμβρίου να μην είναι δημοψήφισμα –όπως λέει ο κ. Παπανδρέου- είναι όμως αδιαμφισβήτητα «Εκλογές του Μνημονίου»
Και αυτό είναι που φοβάται πιο πολύ η κυβέρνηση και ο αρχιτέκτονας της ελληνικής ύφεσης και της σημερινής μιζέριας του ελληνικού λαού.
Εκλογές Μνημονίου, οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου,

Δεν υπάρχουν σχόλια: