Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Αδιέξοδη στρατηγική: Το αντιδεξιό μέτωπο δεν «πουλάει» στους πολίτες

Οι αγκυλώσεις σε συνθήματα και επιχειρήματα που έρχονται από ένα χρεοκοπημένο παρελθόν και η εμμονή πολιτικών κύκλων της αντιπολίτευσης για τη δημιουργία ενός νέου αντιδεξιού μετώπου καταδεικνύουν την αδιέξοδη στρατηγική του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ.
Οι ινστρούχτορες της Κουμουνδούρου αδυνατούν να παρακολουθήσουν τη μετεξέλιξη της πολιτικής στη σύγχρονη εποχή και ακολουθούν πιστά μια κατεύθυνση περιχαράκωσης... βάζοντας ουσιαστικά απέναντι ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας.
Δεν είναι μόνο οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας που ανήκουν στο συγκεκριμένο μπλοκ αλλά και ένα μεγάλο κομμάτι της κοινής γνώμης που απορρίπτει διαρρήδην τις ταμπέλες του παρελθόντος και προσδοκά σε επίλυση των πραγματικών προβλημάτων και όχι σε αναμόχλευση των παθών του παρελθόντος που δίχασε τους Έλληνες και τους οδήγησε ακόμα και σε μεγάλες καταστροφές.
Ο σημερινός μέσος ψηφοφόρος αντιδρά θετικά σε πολιτικές επιλογές με εθνικό πρόσημο που θα βελτιώσουν τη καθημερινότητα του και απορρίπτει διαρρήδην απόπειρες διχασμού της κοινωνίας που σπέρνουν το μίσος και ξυπνούν πάθη που πλήγωσαν την Ελλάδα.
Η λανθασμένη και αυτοσυντηριτική αυτή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ διευρύνει το χάσμα με την πλειοψηφία της κοινής γνώμης και την καταδικάζει να μάχεται διαρκώς από τα έδρανα της αντιπολίτευσης χωρίς σημάδια προοπτικής για επανάκαμψη και επιστροφή στην εξουσία.

Η στρατηγική προσέγγιση των πραγμάτων με όρους μέλλοντος από την πλευρά της Κυβέρνησης και η στόχευση στη διεύρυνση του εκλογικού της ακροατηρίου τις δίνουν ένα σαφές πλεονέκτημα το οποίο λαμβάνοντας υπόψη τα σημερινά δεδομένα ενδέχεται να την οδηγήσουν σε μία νέα εκλογική νίκη με σοβαρές πιθανότητες για την εκ νέου επίτευξη της αυτοδυναμίας. 
Το προσεχές διάστημα κρίνεται κρίσιμο για την επιβεβαίωση της κυριαρχίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και για την πολιτική επιβίωση του Αλέξη Τσίπρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: