Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Εκφραστής της κοινής λογικής ο Τσακαλώτος στο ΣΥΡΙΖΑ - Νέος πονοκέφαλος για τον Τσίπρα

Οι νέες δυναμικές παρεμβάσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου για τη φυσιογνωμία, τη στρατηγική και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πυροδοτήσει μεγάλη ένταση στο παρασκήνιο 
Η ηγετική ομάδα Αλέξη Τσίπρα τις αντιμετωπίζει μουδιασμένα και την κομματική βάση να δείχνει ακόμη μεγαλύτερο προβληματισμό για τη σημερινή εικόνα τύπου Βαβέλ.
Την ώρα που η ηγεσία βρίσκεται εγκλωβισμένη στον παλαιοκομματισμό τον λαϊκισμό και σε αντιπολιτευτικές τακτικές... προερχόμενες από ένα χρεοκοπημένο παρελθόν, η εσωκομματική αντιπολίτευση λαμβάνει θέση μάχης, με ξεκάθαρες θέσεις και προσανατολισμό για την Παράταξη που απέχει κατά πολύ από την τρέχουσα κατάσταση στην Κουμουνδούρου.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο πρώην τσάρος της οικονομίας δεν χάνει ευκαιρία να δίνει ένα διαφορετικό στίγμα για την επόμενη μέρα, με αιχμή του δόρατος ένα νέο πειστικό αφήγημα για τους πολίτες, την υιοθέτηση μιας εποικοδομητικής με προτάσεις αντιπολίτευσης, αλλά με σεβασμό στις παραδοσιακές αρχές και αξίες του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κίνηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου συνδέεται με μία προσπάθεια να απευθυνθεί στη δεξαμενή των μετριοπαθών ψηφοφόρων της κεντροαριστεράς που εμφανίζονται απογοητευμένοι από τα έργα και τα ημέρες του κ. Τσίπρα και βλέπουν το δεύτερο πυλώνα του αστικού πολιτεύματος να κατρακυλά σε λογικές ακραίων γκρουπούσκουλων στις παρυφές της άκρας Αριστεράς.

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι από τη στιγμή που ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να υπηρετήσει το εγχείρημα της μεγάλης κεντροαριστεράς, έρχεται με πολύ έξυπνο τρόπο ένας εκ των βασικών του εσωτερικών αντιπάλων να καλύψει αυτό το κενό, βάζοντας φωτιά στις συνιστώσες, με δεδομένη και την αδυναμία Τσίπρα να ελέγξει τα του πολιτικού του οίκου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: