Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η «δεξιά» και οι… βάρβαροι που χάνονται

Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ, της «αριστεράς» που εμφανίζεται να εκπροσωπεί είναι ότι δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς… βαρβάρους. 
Το είχε περιγράψει με σαφήνεια στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το επιβεβαιώνουν κάθε μέρα οι ίδιοι. Από τον Αλέξη Τσίπρα μέχρι το τελευταίο στέλεχος που κινείται στην κινηματική λογική του 3% και σε μια εμμονή ιδεοληπτική λογική ανάλογε με αυτή της συνωμοσιολογίας.
«Κύριε Τσίπρα κάποτε οι αντιμνημονιακοί έμειναν χωρίς μνημόνια μόνο με το νταούλι στο χέρι. Προσέξτε γιατί και οι κορονοκάπηλοι θα μείνουν χωρίς κορονοϊό και τότε τι θα κάνετε χωρίς βαρβάρους;», δήλωνε τον... Απρίλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος από το βήμα της Βουλή στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, περικλείοντας σε δύο προτάσεις όχι απλά τη λογική του ΣΥΡΙΖΑ αλλά επί της ουσίας και την πορεία του στην πολιτική ζωή του τόπου μετά το 2010.
Και είναι αλήθεια ο ΣΥΡΙΖΑ πορεύθηκε με… βαρβάρους. Με εχθρούς και αντιπάλους. Με το «εμείς και οι άλλοι» και κυρίως με τη φράση που ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έχει πει: «Ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν». Η απουσία αυτών των αόρατων εχθρών, των «γερμανοτσολιάδων» των «μερκελιστών» και άλλων, κυρίως δε η κατάρρευση του διλήμματος «μνημόνιο – αντιμνημόνιο» μετά το τρίτο που έφεραν στη χώρα ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με την φαρδιά υπογραφή τους από κάτω έκλεισαν τον κύκλο των βαρβάρων.

Η πανδημία στη δεύτερη φάση της οδήγησε στην καταστροφολογία. Επί σειρά μηνών ο καταγγελτικός λόγος του ΣΥΙΡΖΑ δημιούργησε ακόμη και συνθήκες εκκόλαψης αρνητών και συνωμοσιολόγων. Και προς τον ίδιο τον κορονοϊό, χειρότερα όμως και προς το εμβόλιο. Από τις δηλώσεις Τσίπρα περί ανύπαρκτου εμβολίου και «εμπορίου ελπίδας» μέχρι την αποτυχία του προγράμματος εμβολιασμού.
Όμως παρά τις δυσκολίες η χώρα δείχνει να βγαίνει απ΄ αυτή τη βάσανο, αν και απαιτούνται αρκετά βήματα στον τομέα της δημόσιας υγείας, κυρίως ως προς το φαινόμενο του εφησυχασμού που κάθε καλοκαίρι φέρνει σε αυτή τη χώρα η ραστώνη και τα «μπάνια του λαού».

Παρόλα αυτά, οι βάρβαροι τελειώνουν και ως εκ τούτου ουδείς δύναται να χαρακτηρίσει τυχαία την πολιτική απόφαση της Κουμουνδούρου να επαναφέρει στο προσκήνιο διλήμματα προηγούμενων… αιώνα. Δεξιά, κατάλυση της Δημοκρατίας και «μητέρες των μαχών» που θα δοθούν στο πεζοδρόμιο, όπως αυτή για το εργασιακό νομοσχέδιο μέσα από fake news αναφορικά με το 8ωρο, τα ρεπό και οτιδήποτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί, ώστε να φτιαχτεί ένα καλό και εύηχο σύνθημα.
Οι αναφορές σε «Χούντα» από τα φίλα προσκείμενα Μέσα Ενημέρωσης, η προσπάθεια ταύτισης του Κυριάκου Μητσοτάκη με συντηρητικά ακόμη και με ακραία δεξιά αντανακλαστικά και ιδεολογήματα είναι καθημερινή. Κάθε τι που γίνεται, άλλωστε, για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί «κατάλυση της δημοκρατίας», «αντιθεσμική παρέμβαση» και φυσικά «συνταγματική εκτροπή».
Από το νομοσχέδιο για τα εργασιακά μέχρι τα μέτρα που ελήφθησαν σε όλον τον κόσμο για τον περιορισμό της διασπορά του κορονοϊού. Από το κλείσιμο της αγοράς μέχρι το άνοιγμα της η αναζήτηση βαρβάρων συνεχίζεται.

Η περίπτωση της μητέρας του Βασιλιά της Ισπανίας, τέως βασίλισσα η ίδια, αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Ίσως το χαρακτηριστικότερο της εμμονής, αλλά και του πανικού που επικρατεί στο κόμμα στο οποίο ο ελληνικός λαός έδωσε εντολή το 2019 να λειτουργήσει ως αξιωματική αντιπολίτευση και όχι ως συλλογικότητα που διαμαρτύρεται επανερχόμενη στο πεζοδρόμιο, είτε για τη μεταφορά του Δ. Κουφοντίνα σε φυλακή της αρεσκείας του είτε για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές (που το ίδιο ως κυβέρνηση επέτρεψε χωρίς δισταγμό).

Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου αποτελεί το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα εμμονής, αδυναμίας και πανικού, αφού η πρόσκληση για μια επίσκεψη στο Τατόι, χαρακτηρίστηκε ως «προσβολή στον ελληνικό λαό». «Προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη της Βασίλισσας της Ισπανίας στην Ελλάδα συμπεριφέρθηκε σε ό,τι αφορά στο Τατόι σαν να επρόκειτο για περιουσία που δεν ανήκει δικαιωματικά στον ελληνικό λαό» αναφέρεται και προστίθεται:
«Όπως φαίνεται υπάρχει ακόμα μια πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας που δεν εννοεί να καταλάβει ότι το Τατόι και γενικά η περιουσία της τέως βασιλικής οικογένειας, που παρακολουθούσε τον θεσμό της μοναρχίας, δεν προσφέρεται για επίδειξη προσωπικών δημοσίων σχέσεων. Οι Έλληνες πολίτες έχουν γερή ιστορική μνήμη, η οποία δεν σβήνεται με εκατέρωθεν χαριτωμένες φιλοφρονήσεις. Το Τατόι αποτελεί κτήμα του ελληνικού λαού, που πλήρωσε γι’ αυτό τον λόγο αδρά αποζημίωση στην τέως βασιλική οικογένεια, η οποία – ως γνωστόν – είχε προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ελλάδας.Ο κ. Μητσοτάκης την επόμενη φορά θα πρέπει να προσέξει και να μην επαναλάβει την προσβολή που διέπραξε εχθές απέναντι στον ελληνικό λαό»

Μάθημα πρώτον: 
Η Σοφία δεν είναι πλέον βασίλισσα. Και μάθημα δεύτερον, η δημοκρατία δεν κινδυνεύει, από μια ενδεχόμενη επίσκεψή της στο Τατόι. Αντιθέτως υποσκάπτεται όταν η ίδια η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί τους πολίτες να μην εφαρμόζουν νόμους ψηφισμένους από μια κυβέρνηση που ο ίδιος επέλεξε, όπως για παράδειγμα αυτόν που αφορά στην Παιδεία. Διασύρεται δε από αναφορές περί πολιτικών κρατούμενων και το άλλοθι που δίνεται σε καταδικασμένους για δολοφονίες, όταν αμφισβητείται για χάρη τους το κράτος δικαίου.

Πάντως το γραφείο Τύπου του κόμματος εμφανίζεται ουσιαστικά να ακολουθεί και τις αναρτήσεις στελεχών του, όπως για παράδειγμα ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος κορύφωσε τον πόλεμο κατά της… δεξιάς στην Ελλάδα, πριν την ως άνω ανακοίνωση γράφοντας:
«Η μια ΜΟΝΑΡΧΙΑ (που έδιωξε ο λαός) συγχαίρει την άλλη (που ψήφισε ξανά ο λαός....)
Το ερώτημα είναι αν η «βασίλισσα Σοφία» απλά ευχαριστεί τον υιό Μητσοτακη για τα κοντέινερ που έβγαλε από το Τατόι και για το «unfair” που είπε ο πατερας Μητσοτακης ή ετοιμάζεται και καμία «συνεργασία» και προλειαίνει το έδαφος ;;;;;
Είτε το ένα ισχύει είτε το άλλο ξυπνούν μνήμες σκοτεινών εποχών της συγχρονης πολιτικης ιστοριας και προβάλλεται μέλλον ολιγαρχικού πισωγυρίσματος στην εποχή των «γαλαζοαίματων» ΖΟΜΠΙ
Τελικά φιλελευθερισμός και Βασιλομοναρχια ένας Μητσοτάκης δρόμος....
ΥΓ.ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΟΡΕΞΗ...Οι μεν δεν θα βγείτε,οι δε θα ΞΑΝΑΜΠΕΙΤΕ ,στο ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!!!
Δεν θα τριτώσει το κακό!!!»


«Τι χρείαν έχομεν άλλων μαρτύρων» όταν ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, τις αναρτήσεις του οποίου χρησιμοποιεί και ο ίδιος στις ομιλίες του, για να πιστοποιηθεί το vertigo του ΣΥΡΙΖΑ που πατά πάνω σε θεωρίες συνωμοσίας, που το ίδιο το κόμμα φτιάχνει, για να σηκώσει το λάβαρο της αντιδεξιάς εμφυλιοπολεμικής ρητορικής.

Αντιστασιακοί και αγωνιστές από…. κληρονομιά εγείρουν θέματα για να φέρουν εκ νέου τον διχασμό του «εμείς και οι άλλοι», τη στιγμή που η χώρα αναζητεί τον βηματισμό που θα την οδηγήσει στο δρόμο της εξόδου από μια νέα κρίση. Και καταφέρνουν με τη στάση τους να φέρουν στο προσκήνιο τη συζήτηση περί προοδευτικότητας, όπως ακριβώς τη θέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιγράφοντας την ουσία της λέξης και τον προσδιορισμό της σε αντιδιαστολή με την αθρόα, αλλά χωρίς ανταπόκριση, χρήσης της γύρω από ένα τραπέζι όπου μοιράζονται πιστοποιητικά προοδευτισμού ανάλογα με αυτά περί αριστερού ηθικού πλεονεκτήματος.


Διαβάστε ακόμη:  



Δεν υπάρχουν σχόλια: