Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Η «τρικυμία εν κρανίω» στοιχειώνει τον ΣΥΡΙΖΑ

Παρακολουθώ ενίοτε εμβριθείς αναλύσεις με την υπογραφή γνωστών ΣΥΡΙΖΟ- δημοσιολογούντων, οι οποίοι απηχούν τις απόψεις του ιδιοφυούς αρχηγού του κόμματος, αλλά- φευ- τις περισσότερες φορές, αυτές διαψεύδονται εν τοις πράγμασι.
Δεν πρόκειται να αναρτήσω τον κατάλογο, όπου έχουν καταχωρηθεί οι εκατοντάδες πομφόλυγες, με τις αμπελοφιλοσοφίες του Αλέξη Τσίπρα, γιατί θα έπρεπε να χρησιμοποιήσω δεκάδες σελίδες. Ενδεικτικά, αναφέρω τα… νταούλια, την σεισάχθεια, το ένα… άρθρο και έναν νόμοκατάργηση ΕΝΦΙΑκατάργηση πλειστηριασμώνκαμία μείωση στις συντάξεις και άλλα ηχηρά παρόμοια.

Πρόσφατα έκανε προβλέψεις για το εμβόλιο κατά του κορωνοιού, ενώ κατήγγειλε τον Μητσοτάκη, ότι κοροϊδεύει τον λαό, με την διαδικασία των εμβολιασμών. Στο άρθρο που διάβασα, υπάρχει η πρόβλεψη, ότι ο Αλέξης μιλάει για «θερμό φθινόπωρο», λόγω της ανεπαρκούς διακυβέρνησης, ενώ ετοιμάζει «την πράσινη ατζέντα», από την οποία θα μείνουν άναυδοι οι συμπολίτες μας.
Τα λέει αυτά ο Αλέξης, όταν η Αστυπάλαια έγινε το πρώτο πράσινο νησί της Ευρώπης, ένα σημαντικό γεγονός για τη χώρα μας, όταν έχουν γίνει 6 εκατομμύρια εμβολιασμοί σε 6 μόλις μήνες και όταν μέχρι τον περασμένο Μάρτιο, πραγματοποιήθηκαν 94.000.000 ηλεκτρονικές συναλλαγές, ένα γεγονός που χαρακτηρίζει τις δυνατότητες ενός ψηφιακού κράτους στην υπηρεσία των πολιτών.

Για όλα αυτά δεν ακούγεται άχνα από τις ντουντούκες της Κουμουνδούρου, γιατί όλοι όσοι ενδημούν στο φαιό αυτό τοπίο, που περικλείει τον ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκονται σε πλήρη- και όχι σε μέτρια σύγχυση- γι’ αυτό περί άλλων τυρβάζουν. Η τρικυμία εν κρανίω, είναι πασιφανής. Κι αυτό συνάγεται από το γεγονός ότι διακατέχεται από εμμονές και αγκυλώσεις. Μέχρι τώρα κατηγορούν τον Μητσοτάκη, ότι κυβερνάει αυταρχικά και τον ταυτίζουν με τη χούντα. Πριν από μερικές ημέρες κατήγγειλαν, ότι ο Πρωθυπουργός είναι και… φιλοβασιλικός. Πρωτοφανής εξίσωση, που μόνον αρρωστημένα μυαλά και ενδεχομένως ανιστόρητοι, αδαείς μπορούν να κάνουν.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Μητσοτάκης συναντήθηκε με την βασιλομήτορα (και όχι βασίλισσα όπως οι αστοιχείωτοι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ έγραψαν) Σοφία και αμέσως βγήκαν οι… γκράβες από την Κουμουνδούρου. Οι αντιμοναρχικοί ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ – με εντολή του Τσίπρα- εξέδωσαν μια λαύρα ανακοίνωση κατηγορώντας τον πρωθυπουργό, ότι δήθεν διαπραγματεύθηκε το πρώην βασιλικό κτήμα στο Τατόι.
Η Σοφία, η οποία έχει μνήμες από το οίκημα, ζήτησε μια ενημέρωση για τα έργα που γίνονται σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο και σε ένα οικόπεδο, προκειμένου να γίνει επισκέψιμο σε όποιον πολίτη επιθυμεί. Πέρα από αυτό, δεν συζητήθηκε τίποτε άλλο. Και όμως σύμπας ο ΣΥΡΙΖΑ εξεμάνη. Μα δεν τους μίλησε κανείς ότι κάποια κτίρια κουβαλούν και την… ιστορία. Δεν γνωρίζουν οι αστοιχείωτοι ότι στο εμβληματικό κτίριο, όπου στεγάζεται η Βουλή, ήταν τα ανάκτορα του Όθωνος και της Αμαλίας, όπως μαρτυρεί και ο δρόμος που περνά μπροστά από το ελληνικό Κοινοβούλιο;
Και δεν ξέρουν ότι όλα τα κτίσματα στη σημερινή Ρωσία, στη Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη, που κατοικούσαν οι Τσάροι είναι κρατικά και σε καλή κατάσταση, γιατί τα σεβάστηκαν οι Μπολσεβίκοι
Τώρα, λοιπόν, εξηγείται το γεγονός, γιατί ο κόσμος αποστρέφει το πρόσωπό του, από το αριστερό πολιτικό μόρφωμα που αναλώνεται σε θέματα, τα οποία προκαλούν μόνον καγχασμό!

Του Γιάννη Μιχαήλ


Δεν υπάρχουν σχόλια: