Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Οι δίκες της πλατείας και το Plan B του ΣΥΡΙΖΑ

Ο σχεδιασμός και η εκτέλεση της  σκευωρίας της Novartis από τα μέσα του 2017 λειτούργησε ως το «plan B» του ΣΥΡΙΖΑ για την ηθική και πολιτική εξόντωση προσώπων και πολιτικών χώρων, που σε πρώτη φάση αντιστάθηκαν στην «αντιμνημονιακή» επιδρομή του Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία και σε δεύτερη φάση στην καθεστωτική εκστρατεία για τον έλεγχο και την υποταγή των θεσμών με στόχο την εδραίωση της εξουσίας του.
Και αυτό το «plan B» καταρρέει αποκαλύπτοντας τον κυνισμό, την πολιτική αγαρμποσύνη, τον θεσμικό πρωτογονισμό, την ροπή στην αυθαιρεσία και την...
παραβίαση νόμων και αρχών που επέδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ και τα εξαπτέρυγα του, στη διάρκεια της διακυβέρνησής του.
Η προανακριτική επιτροπή της Βουλής που έχει αναλάβει την ευθύνη να διερευνήσει αν όντως ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλος όπως καταγγέλλουν ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί, είχε ρόλο συντονιστή στη σκευωρία κατά των 10 πολιτικών προσώπων, πρέπει να προχωρήσει με θεσμικά ανεπίληπτο τρόπο το έργο της.
Ξεπερνώντας  κάθε εμπόδιο που θέλει να ορθώσει είτε το πολιτικό «πείσμα» του κ. Τσίπρα είτε το σχέδιο « υπονόμευσης» της νομιμότητας της σύνθεσης της Επιτροπής προκειμένου τυχόν παραπομπή του κ. Παπαγγελόπουλου ή όποιου άλλου προκύψει στο Δικαστικό Συμβούλιο να ακυρωθεί ως μη σύννομη.
Είτε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αποφασίσει να ορίσει αντικαταστάτες των κυρίων Τζανακόπουλου και Πολάκη είτε ως πράξη μέγιστης… αντίστασης αφήσει τις θέσεις τους κενές, οι μέρες που έπονται στη Βουλή θα είναι πολιτικά αδυσώπητες για τους «σεναριογράφους» τους «σκηνοθέτες», τους «πρωταγωνιστές», «τους κομπάρσους», και τα λοιπά υποστηρικτικά δίκτυα της σκευωρίας. Είναι θέμα χρόνου να πέσουν όλες οι μάσκες.
Όπως έπεσαν και οι μάσκες των προστατευόμενων μαρτύρων για τους οποίους η ίδια η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη σε έγγραφο της ( 8 Οκτωβρίου 2019) στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αποκαλύπτει είναι οι ίδιοι που προχώρησαν σε συναλλαγή με το FBI με μελλοντικό χρηματικό όφελος , σε περίπτωση καταδίκης της Νοβαρτις στις ΗΠΑ για αθέμιτες πρακτικές.
Είναι οι μάρτυρες που υπήχθησαν σε καθεστώς  προστασίας εκ των υστέρων, αφού η δικογραφία είχε φτάσει στη Βουλή και αφού ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε καταγγείλει την πρωτοφανή αυτή παρατυπία.
Είναι οι μάρτυρες που στις καταθέσεις τους στις αμερικανικές αρχές δεν αναφέρουν εμπλοκή ή χρηματισμό έλληνα πολιτικού αλλά εκ των υστέρων στις παντελώς αναξιόπιστες καταθέσεις τους στην κ.Τουλουπάκη  ισχυρίζονται ότι «άκουσαν» ,« υποθέτουν» ότι χρηματίστηκε ο Σαμαράς μέσα στο Μαξίμου με τροχήλατη βαλίτσα και μωβ και πράσινα χαρτονομίσματα  και ότι είδαν κάποιοι από την τσέπη του σακακιού του Μ.Σαλμά ενώ βρισκόταν σε lobby ξενοδοχείου, να εξέχουν χαρτονομίσματα!
Αυτές οι χονδροειδείς «εικόνες» χρηματισμού που περιέγραφαν οι «προστατεύομενοι» μάρτυρες δεν ήταν «αστοχία» στο σενάριο. ‘Ηταν εικόνες απ΄αυτές που εύκολα αναπαράγονται στις συζητήσεις στο καφενείο.
Και πλήρως ενταγμένες στην λογική και τη στρατηγική στόχευση  που ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας περιέγραψε στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την σύσταση της Προανακριτικής.
 «Όσο κι αν προσπαθήσετε κύριοι της κυβερνητικής πλειοψηφίας η κρίσιμη λέξη στη σημερινή συνεδρίαση δεν είναι η λέξη «σκευωρία».Η λέξη που είναι στο στόμα και το μυαλό, που ψιθυρίζουν στα καφενεία οι συνταξιούχοι… είναι η λέξη δικαιοσύνη. Δικαιοσύνη ζητά ο ελληνικός λαός για το τεράστιο σκάνδαλο της Novartis»
Απέναντι στη δικαιοσύνη του καφενείου και στις δίκες της πλατείας, που ονειρεύτηκαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μια απάντηση: πλήρης θεσμική διερεύνηση της υπόθεσης της Novartis χωρίς δισταγμούς και χωρίς μπρος πίσω στους ακτιβισμούς και στους εκβιασμούς του ΣΥΡΙΖΑ εντός και εκτός Βουλής.  
Αρχής γενομένης από τους ψευδομάρτυρες. Αυτούς που ο κ. Τσίπρας είχε αποκαλέσει «ήρωες» όταν η κοινοβουλευτική του πλειοψηφία οδηγούσε  σε προανακριτική τους 10 πολιτικού του αντιπάλους και ο Παύλος Πολάκης χαχάνιζε στα υπουργικά έδρανα βλέποντας την συντριβή του Παναγιώτη Πικραμένου απέναντι στην αισχρή κατηγορία ότι χρηματίστηκε.
Αν κελάηδησαν ηρωικά κατά παραγγελία ή κατόπιν εξαναγκασμού θα φανεί και θα είναι μια καλή αρχή.


Της Κατερίνας Γαλανού

Δεν υπάρχουν σχόλια: