Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Η χώρα κινδυνεύει να πνιγεί από την βλακεία

Αποτέλεσμα εικόνας για Η χώρα κινδυνεύει να πνιγεί από την βλακείαΟ κ. Κυρανάκης πιστεύει ότι έχει πέσει θύμα των φιλελευθέρων. 
Χαιρόμαστε που μας δίνει τόσο μεγάλη αίγλη, αλλά δυστυχώς δια εμάς, το βεληνεκές μας φτάνει μέχρι τον καθρέπτη μας. 
Κατά τα φαινόμενα ο κ. Κυρανάκης έπεσε κι αυτός θύμα της ρητορικής των κυνηγών του Μινώταυρου του (νεο)φιλελευθερισμού. Το πιο πιθανό, πάντως, δεν είναι η χώρα αυτή να πνιγεί από τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Αλλά από την απέραντη βλακεία που την καταδιώκει επίμονα...
Ο φέρελπις βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας θα κέρδιζε επάξια τον τίτλο του αρχηγού της ομάδας Κούρτς στην Αθήνα, αν και εφόσον είχε συσταθεί μία τέτοια ομάδα. Ο κ. Κυρανάκης, πάντως, δηλώνει, αν δεν απατώμαι, φίλος και οπαδός του Αυστριακού Καγκελάριου. 
Δεν ξέρω αν συμφωνούσε και με τις θέσεις που είχε εκφράσει ο κ. Κουρτς το 2015 για το κλείσιμο των ελληνικών συνόρων. Ένα τέτοιο πακέτο, πάντως, το αγοράζει κανείς ολόκληρο. Δεν μπορεί, δηλαδή, να αγοράσει Κουρτς με ολίγον από Μητσοτάκη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ξέρουμε δεν έχει σχέση με αυτά τα πράγματα και με αυτές τις λογικές.

Πολύ σωστά η κυρία Μπακογιάννη έσπευσε χτες να αποδώσει το ατόπημα στο γεγονός ότι δεν ήξεραν οι βουλευτές της ΝΔ για ποιο ακριβώς πράγμα μιλούσαν. Αυτό είναι το καλό σενάριο. Το κακό σενάριο είναι να γνώριζαν και αν το έκαναν εξεπίτηδες. Κάτι τέτοιο θα ήταν δυσάρεστο.
Ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε την σωστή πολιτική για το μεταναστευτικό. Να μοιράσει το πρόβλημα σε όλη την χώρα, να μην πέσει μόνο στους ώμους των λίγων νησιών που δέχτηκαν μεγαλύτερο βάρος από αυτό που έτσι κι αλλιώς άντεχαν. Κάποιοι βρήκαν την αφορμή για να μας δείξουν πόσο καλοί χριστιανοί είναι απέναντι στους μοχθηρούς μουσουλμάνους που απειλούν να μας... εξαφανίσουν. Κι εδώ δεν χρειάζονται παρερμηνείες: Ότι υπάρχει πρόβλημα είναι γνωστό. Αλλά τα προβλήματα αυτού του τύπου δεν λύνονται πετώντας πέτρες στα καραβάνια των προσφύγων.

Αν κάνω το τραπέζι στο σπίτι μου σε έναν μουσουλμάνο ή σε έναν Εβραίο δεν θα τους προσφέρω χοιρινά παϊδάκια. Θα πρέπει να είμαι ηλίθιος ή κρετίνος. Αλλά και δεν θα απαιτούσα ποτέ να ποινικοποιηθεί στην Ελλάδα το ψήσιμο του χοιρινού. 
Να σοβαρευτούμε όλοι μας. 
Και κυρίως όσοι έχουμε δημόσιο λόγο. 
Τα πράγματα είναι σοβαρά για να αντιμετωπίζονται με την ελαφρότητα που αντιμετωπίζονται. Κι εξαιρετικά επικίνδυνο να επενδύει κανείς στον ρατσισμό και στην ξενοφοβία. 
Κατά τα λοιπά, εμείς εκλέγουμε στο Κοινοβούλιο αυτούς που μας αντιπροσωπεύουν. Μετά από την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.



Δεν υπάρχουν σχόλια: