Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Υπόθεση Novartis: Η «βόμβα» Πάιατ, η διάψευση Μαξίμου-Τζανακόπουλου και τα retweet του πρέσβη [εικόνες]

Φωτογραφία: intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΓΙΑ ΜΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ FBI

Τάραξε συθέμελα το μέγαρο Μαξίμου η «βόμβα» του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ κατά την συνάντησή του με τον Κυρ. Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΝΔ, ο κ. Πάιατ είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την συνάντησή τους αναφορικά με την υπόθεση Novartis:
«Η έρευνα του FBI επικεντρώνεται σε εγκλήματα που παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο. Δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς».
Είναι προφανές ότι αυτή η αποκάλυψη, ανατρέπει τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης για την έρευνα του FBI, σχετικά με την Novartis.
Στην κυβέρνηση σήμανε συναγερμός. 

Αρχικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος έσπευσε να προϊδεάσει για την «γραμμή αμύνης» του Μαξίμου. «Καλό είναι να περιμένουμε και να δούμε ποιες ακριβώς ήταν οι δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη για το FBI. Αυτά που προέκυψαν είναι από διαρροές της ΝΔ, οπότε κρατήστε μικρό καλάθι», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη Βουλή.
Λίγο αργότερα, όπως ανακοίνωσε σε ενημερωτικό σημείωμα το Μέγαρο Μαξίμου, διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, επικοινώνησε με τον κ.Τζ.Πάιατ και ο ίδιος ο πρεσβευτής, (όπως λέει το Μαξίμου) διευκρίνισε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Κ. Μητσοτάκη ουδέποτε αναφέρθηκε στο εάν υπάρχουν ή όχι Έλληνες πολιτικοί στις έρευνες του FBI για το σκάνδαλο Novartis. Οπως αναφέρει μάλιστα: «Εξάλλου, δεν θα μπορούσε να τοποθετηθεί ως προς την ουσία της υπόθεσης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνησή της τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελλάδα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Σε επικοινωνία διπλωματικού συμβούλου του Πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρέσβη, ο κ. Τζέφρι Πάιατ διευκρίνισε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Κ. Μητσοτάκη ουδέποτε αναφέρθηκε στο εάν υπάρχουν ή όχι Έλληνες πολιτικοί στις έρευνες του FBI για το σκάνδαλο Novartis.
Εξάλλου, δεν θα μπορούσε να τοποθετηθεί ως προς την ουσία της υπόθεσης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνησή της τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελλάδα.

Τα... retweet του Πάιατ -Επιβεβαιώνει όσα είπε
Ωστόσο, την ώρα που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφραζε αμφιβολίες για αυτή τη δήλωση, ο Τζέφρι Πάιατ είχε κάνει retweet στον λογαριασμό του στο Twitter δύο δημοσιεύματα που ανέφεραν τα συγκεκριμένα λεγόμενά του, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά την τοποθέτησή του.

Πηγές ΝΔ: Ο κ. Τζανακόπουλος πήρε απάντηση από τον ίδιο τον πρέσβη

Με τις αναρτήσεις του κ. Πάιατ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η ΝΔ απαντά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος σύμφωνα με αρμόδιες πηγές της Πειραιώς «είχε το θράσος να αμφισβητήσει στην Βουλή την εντός εισαγωγικών δήλωση του αμερικανού πρέσβη στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το γεγονός ότι δεν υπάρχει έρευνα του FBI για Ελληνες πολιτικούς», σημειώνουν, ενώ καταληκτικά τονίζουν: 
«Έμελλε να έρθει από τον ίδιο τον πρέσβη που έκανε ριτουίτ την δήλωσή του σε σχετικές αναρτήσεις του ΑΠΕ και τον Αντ1».Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: