Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Aυτοί που έστησαν την υπόθεση της Novartis θα σαπίσουν στην φυλακή


Κατέρρευσε με πάταγο στη Βουλή η σκευωρία που στήθηκε κατά των πολιτικών αντιπάλων του καθεστώτος ΣΥΡΙΖΑ.

Η δικογραφία της ντροπής που στηρίζεται σε αόριστες μαρτυρίες κουκουλοφόρων μαρτύρων και δεν περιέχει απολύτως κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο για τα δέκα κορυφαία πολιτικά πρόσωπα, γύρισε μπούμερανγκ σε βάρος της κυβέρνησης.
Η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πολυεπίπεδη κρίση και γι΄ αυτό καταφεύγει σε καθεστωτικές πρακτικές...


Τα επιτόκια των ομολόγων ανεβαίνουν καθιστώντας επίφοβη τη νέα έξοδο στις αγορές.
Οι θεσμοί ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο καθαρής εξόδου, προετοιμάζοντας το έδαφος για νέα πολυετή επιτήρηση.
Η Τουρκία προκαλεί με καθημερινές παραβιάσεις στο Αιγαίο, διεκδικώντας για πρώτη φορά ελληνικά νησιά.
Το γεωτρύπανο της ΕΝΙ βρίσκεται εγκλωβισμένο στα οικόπεδα που επρόκειτο να γίνει η γεώτρηση στα χωρικά ύδατα της Κύπρου.
Οι πιέσεις Αμερικανών και Γερμανών για το Σκοπιανό υποχρεώνουν τον Αλέξη Τσίπρα σε μια συμφωνία που συνιστά κόλαφο για τα εθνικά μας συμφέροντα.

Σε αυτό το τοξικό περιβάλλον θα πρέπει να προστεθούν οι πλειστηριασμοί που έχουν γίνει πλέον ηλεκτρονικοί, η φτώχεια, η πείνα και η δυστυχία που μαστίζει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού.
Το καθεστώς που τα έδωσε όλα στην τρόικα είναι υποχρεωμένο να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, όπως η πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΣΦΑ με αποτέλεσμα να έρχεται αντιμέτωπο με την εκλογική του βάση.


Επαγγελματίες λασπολόγοι


Η δημοσκοπική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνδυασμό με τις εξευτελιστικές υποχωρήσεις σε όλα τα επίπεδα ανάγκασε το Μαξίμου να καταφύγει στη στρατηγική της έντασης.

Έχοντας χάσει κάθε έννοια αξιοπιστίας η κυβέρνηση επιχειρεί να κερδίσει πολιτικό χρόνο, έχοντας ανάγει σε στρατηγική τη λάσπη κατά των πολιτικών της αντιπάλων.
Τα πρόσωπα τα οποία περιλαμβάνονται στη δικογραφία στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι αυτοί που προκαλούν φόβο στο Μαξίμου.
Όπως πολύ σωστά επεσήμανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο ίδιος βρέθηκε στη δικογραφία της ντροπής, γιατί αποτελεί εμπόδιο στα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ για συμμαχία με το ΠΑΣΟΚ.
Για τον ίδιο λόγο στοχοποιήθηκε και ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Η εμπλοκή του Γιάννη Στουρνάρα συνιστά ένα διαρκές συμβόλαιο των παρακρατικών μηχανισμών να τον αναγκάσουν να παραιτηθεί από διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος.
Ο Παναγιώτης Πικραμμένος στοχοποιήθηκε γιατί εκφράζει ένα διαφορετικό ήθος που δεν έχει καμία σχέση με τις καθεστωτικές πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ.
Για τον Αδωνι Γεωργιάδη όλοι αντιλαμβάνονται πως όλα συμβαίνουν, γιατί συνιστά έναν μόνιμο και καθημερινό Εφιάλτη για τον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά για τον Τσίπρα.
Τέλος είναι βέβαιο πως η παρακρατική συμμορία που κυβερνά τον τόπο τρέμει (ακόμη και σήμερα) τον Αντώνη Σαμαρά. Που είχε καταφέρει να βγάλει τη χώρα από το τούνελ και αν δεν είχε ανατραπεί λόγω της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, η χώρα θα είχε γλιτώσει τα διακόσια δισεκατομμύρια ευρώ που στοίχισε το μνημόνιο Τσίπρα, όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο Βίζερ.

Εκθέτουν τη Δικαιοσύνη


Η δικογραφία αποτελεί ντροπή για τη Δικαιοσύνη γιατί παραπέμπει στις αλήστου μνήμης εποχές του Κόλλια.
Χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο και νόμο με τις διάφορες εικασίες των κουκουλοφόρων… νομίζω, υποθέτω, άκουσα, μου είπαν, καλούνται κορυφαίοι πολιτικοί να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες.
Στη βιασύνη τους πρόσθεσαν τα ονόματα των Βενιζέλου και Πικραμμένου για να χτυπηθεί στο σύνολό του ο πολιτικός κόσμος που εναντιώνεται στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Στο κάδρο έβαλαν και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο για να τον αναγκάσουν να παραιτηθεί, για να πάρει τη θέση του, κάποιος εκλεκτός του καθεστώτος.

Μπόχα και δυσωδία


Η άθλια δικογραφία θα μπορούσε να αποτελέσει υλικό για επιθεώρηση στην περίπτωση κατά την οποία η χώρα δεν αντιμετώπιζε κινδύνους και δεν είχε ανοιχτά όλα τα μέτωπα.
Προφανώς οι καθεστωτικοί του Μαξίμου αδιαφορούν για τις σφαλιάρες που τρώνε κάθε μέρα στο Αιγαίο από τον Ερντογάν.
Έχουν συνηθίσει ακόμα και τις προκλήσεις από τους Αλβανούς, ενώ τα δίνουν όλα στους Σκοπιανούς.
Γιατί μια κανονική κυβέρνηση που σέβεται το λαό και το έθνος σε καμία περίπτωση δεν θα προκαλούσε ένταση και διχασμούς στις κρίσιμες ώρες που περνάει η χώρα.
Στο Μαξίμου πιστεύουν ότι με την μπόχα και τη δυσωδία θα κρύψουν τις εγκληματικές τους ευθύνες.
Κάποιοι ανεγκέφαλοι Σταλινικοί, θεωρούν ότι με τις παραπομπές θα δίχαζαν τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, θα προκαλούσαν διαλυτικές τάσεις στα δύο αυτά κόμματα και θα έστηναν το νέο πολιτικό σκηνικό.
Βέβαια ποτέ δεν έχει διαμορφωθεί ένα νέο πολιτικό σκηνικό με δικογραφίες κουκουλοφόρων, με παραδικαστικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς.
Τέτοιου είδους καθεστωτικές πρακτικές το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να προκαλούν συμφορές στον τόπο.
Στο τέλος πάντα η αλήθεια αποκαλύπτεται και οι σκευωροί είναι αυτοί που βρίσκονται αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: