Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

«Λάσπη» αυτοί, καθημερινότητα εμείς, το «γαλάζιο» σύνθημα

Όποιος παρακολουθεί από κοντά τις κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων, μπορεί εύκολα να του πιστώσει πως δεν οδηγεί το κόμμα του με βάση μια κλασικού τύπου αντιπολιτευτική γραμμή, απαντώντας στις κυβερνητικές επιλογές και επενδύοντας σε εύκολες επικοινωνιακές “ευκαιρίες”.  

“Εμείς θα λειτουργούμε μέσα από την δική μας ατζέντα, δε θα ετεροκαθοριζόμαστε” είναι η σαφής εντολή που...
έχει δώσει στους στενούς του συνεργάτες από την πρώτη μέρα εκλογής του στην προεδρία της ΝΔ. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο κ. Μητσοτάκης ξάφνιασε ακόμα και έμπειρα “γαλάζια” στελέχη, πηγαίνοντας κόντρα στην πολιτική ατζέντα, ακολουθώντας τη δική του πορεία και κάνοντας εντέλει το δικό του πρόγραμμα.
Όλοι θυμούνται για παράδειγμα πως τις μέρες που το Σκοπιανό ήταν στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας ο πρόεδρος της ΝΔ είτε έκανε και ομιλίες με θέμα την οικονομία, ζήτημα που αγγίζει την σκληρή πραγματικότητα που βιώνει ο πολίτης, ή συνέχιζε τις περιοδείες του στη χώρα με στόχο την επικοινωνία του προγράμματός του, σε ακόμα ουδέτερο πολιτικό χρόνο. 
Για τον κ.Μητσοτάκη, όπως επισημαίνει συνομιλητής του, πρωταρχικός σκοπός αποτελεί η βελτίωση της λεγόμενης καθημερινότητας και όχι τα πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη μέσα από την όξυνση του πολιτικού κλίματος. 
“Δεν είναι μία απόφαση που ελήφθη μέσα σε μία μέρα, θέλοντας να εξυπηρετήσει συγκεκριμένους σκοπούς, αντίθετα αποτελεί συνειδητή επιλογή”.
Με αυτή την επιλογή λοιπόν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται να πορεύεται και σε αυτή την χρονική συγκυρία, όπου η πολιτική ζωή κυριαρχείται από την τοξικότητα και τους ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, με αφορμή το σκάνδαλο Novartis. 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι κινήσεις, στις οποίες προχώρησε το Σάββατο εν μέσω σφοδρής πολιτικής σύγκρουσης.
Νωρίς  το πρωί λοιπόν παραχώρησε συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, απαντώντας στα θέματα της επικαιρότητας. Αμέσως μετά όμως, επέλεξε να επισκεφτεί την Μάνδρα, “κόντρα” στη επικοινωνιακή “ροή” της μέρας.
Με την τρίτη στη σειρά επίσκεψή του στη Δυτική Αττική θέλησε να αναδείξει, όπως τονίζεται από την Πειραιώς, πως “τα πραγματικά προβλήματα είναι αλλού”. 
Την θέση του αυτή μάλιστα εξέφρασε ανοιχτά και στην συνέντευξή στο Γιώργο Αυτιά, εντάσσοντας τη διαχείριση της υπόθεσης Novartis από πλευράς της κυβέρνησης, σε έναν ευρύτερο επικοινωνιακό σχεδιασμό με στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινωνίας.
“Ο λόγος για τον οποίο το κάνει ο κ. Τσίπρας είναι ότι το βασικό του αφήγημα  ότι τα πράγματα  στην οικονομία πηγαίνουν καλύτερα, ότι βελτιώνεται η κατάσταση για το μέσο Έλληνα, έχει καταρρεύσει. Διότι οι τηλεθεατές που μας ακούν σήμερα, γνωρίζουν πάρα πολύ καλά, ότι αυτό δεν συμβαίνει. Κατά συνέπεια θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο ο κ. Τσίπρας -και περιμένω και άλλες επιθέσεις λάσπης , δεν νομίζω να σταματήσει εδώ, θα δούμε και άλλα σκάνδαλα εντός εισαγωγικών τα οποία θα προκύψουν στο μέλλον να επενδύσει σε αυτό το διχασμό” τόνισε ο κ.Μητσοτάκης , ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει την οπτική με την οποία βλέπει τα πράγματα. 
“Εμείς και εγώ προσωπικά θα επιμένουμε να μιλάμε για την επόμενη μέρα της χώρας. Για δουλειές, για καλύτερο κοινωνικό Κράτος, για λιγότερους φόρους, για ένα καλύτερο σύστημα Υγείας, για σχολεία τα οποία πραγματικά θα δίνουν μόρφωση  και Παιδεία και δεξιότητες στα παιδιά μας. Η συζήτηση θα είναι μία συζήτηση για το μέλλον της χώρας και όχι για το παρελθόν” ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του με την οποία επεσήμανε ότι δε θα διαφοροποιηθεί από την πορεία που έχει χαράξει μέχρι σήμερα. 

Φωτογραφία: Intimenews

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: