Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Οικονομικό Επιμελητήριο: Εξοντώνουν τους ελεύθερους επαγγελματίες - Όλα ήταν προσχεδιασμένα

Οικονομικό Επιμελητήριο: Εξοντώνουν τους ελεύθερους επαγγελματίες -Ολα ήταν προσχεδιασμένα

Με οξύτητα αντιδρά το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος στον νέο τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες, που θα έρθει προς ψήφιση στην Βουλή.

Η Κεντρική Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, καλεί την κυβέρνηση να πάρει πίσω τη συγκεκριμένη ρύθμιση, ενώ υπογραμμίζει δε ότι το γεγονός ότι η κυβέρνηση συμφώνησε στο αίτημα των δανειστών αποδεικνύει ότι «τα πάντα είχαν αποφασιστεί εκ των προτέρων, και τώρα σερβίρονται σταδιακά»...

Η διοίκηση του ΟΕΕ κατά τη σημερινή συνεδρίασή της, συζήτησε διεξοδικά το θέμα και σχολιάζει αρχικά ότι «πρόκειται, προφανώς, για μια κακόγουστη, προαποφασισμένη φάρσα»
Οπως τονίζει «οι νέες αλλαγές, που προωθούνται, σημαίνουν ότι, το αργότερο από το 2019, οι υπόχρεοι, όχι μόνο θα καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές επί των εσόδων, από τα οποία δε θα έχουν αφαιρεθεί οι καταβληθείσες τον προηγούμενο χρόνο εισφορές, αλλά κινδυνεύουν να πληρώνουν και φόρο επί των εισφορών αυτών» και σημειώνει: «Πολύ απλά, οι αλλαγές αυτές οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην ολοκληρωτική εξόντωση των ελευθέρων επαγγελματιών και, κατά συνέπεια, στη διεύρυνση της τρύπας για τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης».

Σημειώνει δε ότι «η συμφωνία της κυβέρνησης στο αίτημα των δανειστών προς αυτή την κατεύθυνση αποδεικνύει ότι τα πάντα είχαν αποφασιστεί εκ των προτέρων, και τώρα σερβίρονται σταδιακά».
Καλεί την κυβέρνηση να μην καταθέσει τη συγκεκριμένη διάταξη «και να μας εξηγήσει το πώς θεωρεί ότι ένας ελεύθερος επαγγελματίας - και ειδικά ο συνεπής - μπορεί να συνεχίσει να επιχειρεί, υπό αυτές τις συνθήκες».
Τέλος, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος επιτίθεται και κατά του Γιώργου Κατρούγκαλου. Οπως σημειώνει, «με αφορμή τη συνέντευξη του πρώην Υπουργού Εργασίας, εμπνευστή του ασφαλιστικού νόμου – λαιμητόμο, κ. Κατρούγκαλου, σε ραδιοφωνικό σταθμό, που αμφισβήτησε εκ νέου τα στοιχεία που παρουσίασε από την πρώτη στιγμή το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, συνεχίζοντας τα συνήθη ψεύδη του, δηλώνουμε ότι δεν θα τον ακολουθήσουμε στο συνεχιζόμενο κατήφορό του. Η αλήθεια είναι μία και αποδεικνύεται με απλούς μαθηματικούς υπολογισμούς».
Καταλήγοντας, το ΟΕΕ, επισημαίνει ότι «ως θεσμοθετημένος οικονομικός σύμβουλος της Πολιτείας, θα συνεχίσει να δημοσιοποιεί τις οικονομικές του μελέτες, με αληθή στοιχεία και πραγματικά δεδομένα, έξω από κάθε μικροκομματική σκοπιμότητα, προασπίζοντας το θεσμικό του ρόλο».
Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: