Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Σκασμός!


Του Θανάση Χειμωνά
Η είδηση δημοσιεύτηκε στο επίσημο site της Χρυσής  Αυγής
Η μητέρα της Μυρτώς, του θύματος του βιασμού πριν λίγα χρόνια στην Πάρο που είχε συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία, αποδέχτηκε δωρεά ιατρικής κλίνης και συσκευής οξυγόνου για την κόρη της από την γνωστή και μη εξαιρετέα Οργάνωση. 
Το δημοσίευμα συνοδευόταν και από φωτογραφία η οποία απεικόνιζε τη μητέρα της Μυρτώς πλάι στον...
Ηλία Κασιδιάρη και κάποιον άλλο νταγλαρά.
Όπως αναμενόταν η πληροφορία διαδόθηκε  (όχι ευρέως η αλήθεια είναι) στα σόσιαλ μίντια προκαλώντας αρνητικότατα σχόλια. Οι περισσότεροι κατακεραύνωναν την γυναίκα αυτή για τη στάση της , αποκαλώντας την ούτε λίγο ούτε πολύ συνεργάτιδα των νεοναζί, τονίζοντας πως οι ίδιοι δεν θα δέχονταν ποτέ κανενός είδους βοήθεια από δαύτους.
Οι θέσεις μου για την Χρυσή Αυγή είναι γνωστές. Και με έχουν βάλει πολλές φορές σε μπελάδες, όχι μόνο με τους χρυσαυγίτες, οι οποίοι παλιότερα με είχε επικηρύξει λόγω ενός άρθρου μου στα Νέα αλλά και με διάφορους δήθεν φιλελεύθερους που παπαγαλίζουν την καραμέλα του «δημοκρατικά εκλεγμένου κόμματος» κ.ο.κ.
Έχω γράψει επανειλημμένως πως καμία συνεργασία, σε κανένα επίπεδο δεν επιτρέπεται με άτομα που ασπάζονται τη συγκριμένη ιδεολογία, στηλιτεύοντας χαρακτηριστικά την κυβέρνηση της ΠΦΑ και τα διάφορα Καστελόριζο, τον Λάκη Λαζόπουλο με τις αβάντες του στον Ηλία Παναγιώταρο- ακόμα και όσους συμμετείχαν στα συσσίτια  «Μόνο για Έλληνες».
Ένα λεπτό όμως βρε παιδιά. 
Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια διαφορετική περίπτωση. Έχουμε μπροστά μας μια μάνα που μια μέρα κάποιος άγνωστος της τηλεφώνησε λέγοντάς της πως η 15χρονη κόρη της έχει πέσει θύμα βιασμού. Πως είναι «φυτό» και είναι άγνωστο αν θα επανέλθει. 
Μια μάνα που εδώ και χρόνια ζει έναν εφιάλτη  που οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούμε καν να φανταστούμε. 
Μια μάνα που βλέπει την κορούλα της καθηλωμένη σε ένα κρεβάτι, να βιώνει μια ελαφρώς πιο ήπια μορφή της ταινίας «Ο Τζόνι πήρε τ’ όπλο του», να αδυνατεί ακόμα και να επικοινωνήσει μαζί της.
Εμείς από την άνεση του πληκτρολογίου ενδεχομένως να έχουμε  τη διαύγεια  να κατανοήσουμε πως ο συγκεκριμένος ψυχανώμαλος βιαστής και δολοφόνος έτυχε να είναι Πακιστανός όπως ακριβώς οι θύτες  των απίστευτα στυγερών εγκλημάτων που αποκαλύφθηκαν τις τελευταίες μέρες στη χώρα μας έτυχε να είναι συμπατριώτες μας. Πως η δολοφονική φύση κάθε ανθρώπου έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με τον ίδιο και όχι με την χώρα από την οποία κατάγεται. Πως η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική οργάνωση υποδίκων που απλώς επωφελείται από δράματα σαν κι αυτό για να προωθήσει τις αποκρουστικές θέσεις της.
Κανείς όμως δεν έχει το δικαίωμα να «κουνάει το δάχτυλο» σε μια γυναίκα που ζει μια τέτοια κόλαση. 
Σε μια μητέρα που αποδέχεται ένα δώρο ζωτικότατης σημασίας για το παιδί της, αδιαφορώντας για το ποιόν του δωρητή. Στη χειρότερη περίπτωση, ναι, κανείς δεν έχει δικαίωμα να κουνάει το δάχτυλο σε μια μάνα που –όσο άδικο και λάθος και αν είναι- είναι απολύτως λογικό και ανθρώπινο να νιώθει μίσος προς τους ανθρώπους που έχουν κοινά χαρακτηριστικά με εκείνον που έβλαψε τον πιο δικό της άνθρωπο. Και το χειρότερο είναι πως πολλοί από αυτούς που κρέμασαν τη μητέρα της Μυρτώς στα μανταλάκια όχι απλώς είχαν κάνει τουμπεκί όταν έγινε το θλιβερό συμβάν αλλά –ορισμένοι από αυτούς- είχαν φτάσει σε σημείο να μιλάνε για «προβοκάτσια» λες και το να παραδεχτούν πως ανάμεσα στους  χιλιάδες Πακιστανούς που βρίσκονται στη χώρα υπάρχει και ένα κάθαρμα θα κατέρριπτε την ψευτοαντιρατσιστική κοσμοθεωρία τους. Η μάνα αυτή αξίζει μόνο τον σεβασμό μας. Χρειάζεται τη στήριξή μας. Δικαιούται τη σιωπή μας, όσο και αν διαφωνούμε με την συγκεκριμένη  πράξη της.
Δυστυχώς το ίντερνετ έχει γεμίσει από τιμητές των πάντων. Από άτομα που ανάμεσα σε σχόλια για το Survivor  και την φοβερή ενέργεια του Καρίμ Μπενζεμά με την Ατλέτικο θεωρούν πως έχουν το δικαίωμα να ορίζουν τα συναισθήματα μια γυναίκας που βλέπει το παιδί της να αργοπεθαίνει. Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα. Και σίγουρα ούτε η τελευταία. 
Κάποια στιγμή όμως πρέπει να καταλάβουν κάποιοι σε αυτή τη χώρα πως μπροστά σε μια ανθρώπινη τραγωδία το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να το βουλώσεις.

Του Θανάση Χειμωνά

Δεν υπάρχουν σχόλια: