Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο κ. Σαββίδης πληρώνει γραμμάτιο στην κυβέρνηση

«Το ποιος θα γίνει πρωθυπουργός στη χώρα δεν θα το αποφασίσει κανένας κ. Σαββίδης, θα το αποφασίσει ο κυρίαρχος ελληνικός λαός» 
διεμήνυσε εξάλλου ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, υπογραμμίζοντας ότι ο επιχειρηματίας πληρώνει "γραμμάτιο" στην κυβέρνηση.
Όπως επισήμανε, «o κ. Σαββίδης έδωσε...
συνέντευξη άκρως υποστηρικτική στον πρωθυπουργό αλλά στα όρια του προσβλητικού για τον Αρχηγό της Αντιπολίτευσης, τέσσερις μέρες αφότου η Βουλή, με προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού και του κ. Καμμένου, έχει ψηφίσει μία χαριστική τροπολογία που χαρίζει στην επιχείρηση του κ. Σαββίδη 38.000.000 ευρώ από πρόστιμα λαθρεμπορίου». 
"Εμείς", ανέφερε, "δεν πρόκειται να δεχθούμε ούτε παρεμβάσεις ούτε εκφοβισμούς… Οι επενδύσεις χρειάζονται κανόνες, και όλοι οι επενδυτές είναι ευπρόσδεκτοι αρκεί να τηρούν το νόμο και να μη θεωρούν ότι πρέπει να αποκτήσουν έλεγχο των ΜΜΕ για να αποκτήσουν προστασία… Αυτός είναι ο ορισμός της διαπλοκής, είναι δημόσια ομολογία διαπλοκής. Όταν κάποιος αγοράζει επιχείρηση ξέρει τι αγοράζει, όπως αποδείχθηκε και από δημοσιεύματα για τη ΣΕΚΑΠ... Αυτά ρυθμίζονται πριν, όχι εκ των υστέρων» διευκρίνισε.


Δεν μπορούν να γίνονται, πρόσθεσε δε ο κ. Μητσοτάκης, "τέτοιες χαριστικές ρυθμίσεις. Πόσο μάλλον όταν είναι ξεκάθαρο ότι αυτές γίνονται με ξεκάθαρο πολιτικό αντάλλαγμα να αποκτήσει ο κ. Σαββίδης έλεγχο Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, για να εξυπηρετήσει την επόμενη μέρα την Κυβέρνηση. Μην έχετε καμία αμφιβολία, λοιπόν, ότι αν αυτό συμβεί τότε θα έχουμε Μέσα τα οποία θα απηχούν ακριβώς την κυβερνητική γραμμή, διότι αυτό είναι το γραμμάτιο το οποίο εξαργυρώνει ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας".

Καλή ημέρα για την Ευρώπη, η εκλoγή Macron
«Ήταν καλή μέρα για την Ευρώπη χθες» ανέφερε, επίσης, για τις γαλλικές εκλογές ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Σημείωσε πως «ήταν η νίκη της κοινής λογικής και της μετριοπάθειας, απέναντι στις δυνάμεις του λαϊκισμού και του ευρωσκεπτικισμού και μπορούμε κι εμείς να βγάλουμε συμπεράσματα εδώ στην Ελλάδα». Επεσήμανε ότι έχει γνωρίσει προσωπικά τον Macron, αν και η ΝΔ ως μέλος του ΕΛΚ, είχε στην αρχή στηρίξει τον έτερο υποψήφιο Fillon. Χαρακτήρισε τον Macron ως έναν άνθρωπο πολύ νέο, εξαιρετικά καταρτισμένο με φρέσκες ιδέες και θα αγωνιστεί για περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη.
«Θα δούμε», εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τη δυναμική στις βουλευτικές εκλογές που μπορεί να κερδίσει το κόμμα του κ. Macron… «Και τα παραδοσιακά κόμματα πρέπει να αλλάζουν και να προσαρμόζονται στις απαιτήσεις των πολιτών. Κι εγώ προσπαθώ να αλλάξω τη ΝΔ και να την μπολιάζω με νέες ιδέες και νέους ανθρώπους», τόνισε, αναφερόμενος στο μητρώο αξιολόγησης νέων στελεχών. «Κάποιοι θα βρουν τη θέσεις τους στα ψηφοδέλτια, κάποιοι μπαίνουν για πρώτη φόρα στην πολιτική σπάμε τα στεγανά των παραδοσιακών κόμματων» είπε. «Θα πρέπει να οικοδομήσουμε κόμματα που να ξεφύγουν από την πελατειακή αντίληψη», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης. 
«Τι κόμματα θέλουμε, κόμματα με διαφάνεια λογοδοσία και συμμαζεμένα οικονομικά – κόμματα ανοιχτά στην κοινωνία ή κόμματα του πελατειακού κράτους;» διερωτήθηκε.

Η κυβέρνηση πάσχει από ασχετοσύνη
"Ο κ. Τσίπρας ήρθε στην εξουσία επικαλούμενος το νέο, τελικά αντιπροσωπεύει το πιο παλιό από το παλιό", τόνισε σε άλλο σημείο ο πρόεδρος της ΝΔ, συμπληρώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτοί που κυβερνούν εμφανίζουν "ασχετοσύνη" για το τι πρέπει να γίνει σήμερα στη χώρα, για το τι χρειάζεται η χώρα, για το πόσο περίπλοκα είναι τα προβλήματα, τα οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.
"Δε γίνεται ο πρωθυπουργός να προσέρχεται σε τηλεοπτική συνέντευξη και να λέει δημόσια ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο του ζητούσε να πάρει 42 φορές περισσότερα μέτρα, επειδή το πλεόνασμα το οποίο παρήγαγε ήταν 42 φορές μεγαλύτερο από αυτό που του ζητούσε το Ταμείο. Δηλαδή, του ζητούσε το Ταμείο 152 δις μέτρα; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Οπότε ή ο κ. Τσίπρας θέλει, για άλλη μία φορά, να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό ή πραγματικά δεν καταλαβαίνει βασικά πράγματα", κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης

Ο κ. Τσίπρας τα έδωσε όλα, δεν πήρε τίποτα από τη διαπραγμάτευση
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ακόμα ότι η αξιολόγηση έκλεισε με 15 μήνες καθυστέρηση, ο κ. Τσίπρας τα έδωσε όλα δεν πήρε τίποτα. Ούτε καν στο χρέος έχει πάρει κάτι ακόμα. Ούτε καν το Q.E. Η ποσοτική χαλάρωση - στην οποία είναι αυτονόητο ότι θα έπρεπε να είχαμε μπει - ούτε αυτή ακόμα δεν έχει εξασφαλιστεί.
"Άρα είχαμε δίκιο όταν ζητούσαμε εκλογές. Και το αίτημα για πολιτική αλλαγή είναι ένα αίτημα το οποίο παραμένει επίκαιρο και πολύ ουσιαστικό. Όσο παραμένει αυτή η Κυβέρνηση στην εξουσία, τόσο η χώρα θα χάνει ευκαιρίες", συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις στο 20%, μέσα σε δύο χρόνια
Αποκλιμάκωση της φορολογίας των επιχειρήσεων στο 20%, μέσα στα δύο πρώτα χρόνια της διακυβέρνησής του, υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Εμείς θα μειώσουμε τους φόρους» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «η αποκλιμάκωση της φορολογίας θα πρέπει να φθάσει για τις επιχειρήσεις στο 20% μέσα σε δύο χρόνια. Για μεγαλύτερη μείωση αυτή τη στιγμή τα νούμερα δεν βγαίνουν. Πρέπει να εξασφαλίσουμε τον δημοσιονομικό χώρο και να θέσουμε στους εταίρους τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Ένα από τα αρνητικά που θα κληρονομήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη κυβέρνηση είναι η δέσμευση σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά χρόνια». 
Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχειρεί να οικοδομήσει κομματικό κράτος και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προσλαμβάνει χιλιάδες συμβασιούχους ορισμένου χρόνου και στη συνέχεια επιχειρεί να τους μονιμοποιήσει.
Σημείωσε ότι στο πρόγραμμα της ΝΔ είναι το ένα προς πέντε στις προσλήψεις, προκειμένου να μειωθεί περαιτέρω το δημόσιο. Το δημόσιο, υποστήριξε, πρέπει να προσλαμβάνει μόνο εξειδικευμένο προσωπικό. Έκανε ειδική αναφορά στο προσωπικό του συστήματος Υγείας που με προσωπική προσπάθεια κρατούν όρθιο το σύστημα. «Αντί ο αρμόδιος υπουργός να κάνει χυδαία σόου, καλύτερα να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα» ανέφερε.
Ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε ότι υπάρχει περιθώριο για μικρότερο και καλύτερο δημόσιο χωρίς απολύσεις. Για τη μονιμότητα στο δημόσιο, είπε ότι ο νεοπροσλαμβανόμενος στο δημόσιο τομέα είναι δόκιμος για δύο χρόνια, τώρα όμως δίχως αξιολόγηση όλοι μονιμοποιούνται. Πρέπει όμως να αξιολογούνται και αν δεν είναι κατάλληλοι να μην γίνονται μόνιμοι. Η χώρα χρειάζεται ένα ανταγωνιστικό δημόσιο και μία παραγωγική ιδιωτική οικονομία. 
«Αν υπάρχουν ακόμη πολίτες που πιστεύουν στο παραμύθι του εύκολου λαϊκισμού τότε ας μην ψηφίσει ΝΔ, πιστεύω ότι η σιωπηλή πλειοψηφία αυτό θέλει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: