Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

Οι δηλώσεις του νέου Προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν: «Θα υπερασπιστώ τη Γαλλία και την Ευρώπη»

Θα κάνω τα πάντα για να μην ψηφίσετε ποτέ ξανά τη Λεπέν!

Με φόντο τη γαλλική σημαία και τη σημαία της Ε.Ε, ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε από το αρχηγείο του:
«Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Θα καταβάλω κάθε προσπάθεια για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης σας. Δεν θα σας ξεχάσω. Απευθύνομαι στους πολίτες όλης της χώρας:...
αντιμετωπίσαμε δυσκολίες αλλά δεν μας καταβάλουν. Θέλω να χαιρετίσω την αντίπαλό μου. Διαιρέθηκε η χώρα μας και υπήρξαν ακροδεξιές ψήφοι αλλά τις σέβομαι. Θα διασφαλίσω την ενότητα του Έθνους. Πίσω από κάθε λέξη που πρόφερα υπάρχουν άνθρωποι, οικογένειες. Σήμερα απευθύνομαι σε όλους, στο λαό της Γαλλίας. Έχουμε υποχρεώσεις και καθήκοντα απέναντι στη χώρα. Είμαστε κληρονόμοι μιας Ιστορίας.
Θα υπερασπιστώ τη Γαλλία και τα συμφέροντά σας. Θα υπερασπιστώ την Ευρώπη. Αυτό που διακβευεται είναι ο πολιτισμός μας. Απευθύνομαι στα έθνη όλου του κόσμου. Η Γαλλία θα είναι παρούσα για να στηρίξεις τις δεσμεύσεις που έχει λάβει όσον αφορά στην ανάπτυξη και της κλιματικής αλλαγής αλλά και της τρομοκρατίας διεθνώς. Όσο συνεχίζεται ο αγώνας, εμείς θα συμμετέχουμε. Η ανανέωση της πολιτικής μας ζωής ανανεώνεται από αύριο. Τίποτα δεν θα με σταματήσει, κανένα εμπόδιο, θα δράσω με αποφασιστικότητα, σεβόμενος όλοι. Γάλλοι και Γαλλίδες, αγαπητοί συμπολίτες, θέλω να χαιρετίσω τον πρόεδρο Ολάντ που για πέντε χρόνια εργάστηκε για την πατρίδα. Για τα επόμενα 5 χρόνια θα εργαστώ για να ξαναβρούμε την ελπίδα. Θα συστρατεύω όλους τους Γάλλους.
Θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις κατά της διαίρεσης. Έτσι θα δώσουμε στο λαό της Γαλλίας τις ευκαιρίες που η Γαλλία τους οφείλει. Ας αγαπάμε τη Γαλλία. Από σήμερα και για τα επόμενα πέντε χρόνια, με ταπεινοφρόνηση θα την υπηρετήσω. Ζήτω η Δημοκρατία, Ζήτω η Γαλλία!».
Στη συνέχεια μετέβη στο Λούβρο για να ευχαριστήσει τον κόσμο που τον υποστήριξεΣε μια συμβολική κίνηση, λίγο πριν τις 12 τα μεσάνυχτα (ώρας Ελλάδος) ο Πρόεδρος Μακρόν έφτασε στο Λούβρο και ανέβηκε χωρίς την σύζυγό του Μπριζίτ στο βάθρο για να μιλήσει στους συγκεντρωμένους οπαδούς. Όση ώρα περπατούσε ακουγόταν ο ύμνος της Ευρώπης.
Ξεκινώντας το λόγο του είπε: «Σήμερα νικήσατε! Αυτό που εμείς επιτύχαμε εδώ και μήνες δεν έχει προηγούμενο. Δεν έχει όμοιό του. Όλοι μας έλεγαν ότι είναι αδύνατον αλλά δεν γνώριζαν την Γαλλία. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας και τον χρόνο που αφιερώσατε. Αυτή η εμπιστοσύνη με δεσμεύει και με υποχρεώνει και πρέπει να μην σας απογοητεύσω. Τα επόμενα 5 χρόνια θα προωθήσω όλα όσα εσείς εκπροσωπείτε…
Δεσμευτήκατε και γνωρίζω ότι δεν είναι λευκή επιταγή. Απέναντι στον εξτρεμισμό γνωρίζω ότι διαφωνούμε. Θα σεβαστώ τις διαφωνίες αλλά θα προστατεύσω την δημοκρατία. Θα ήθελα τέλος να πω δυο λόγια για όσους ψήφισαν την κυρία Λεπέν. Εξέφρασαν σήμερα έναν θυμό και μια απογοήτευση και κάποιες πεποιθήσεις τους. Τις σέβομαι αλλά θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να μην την ψηφίσουν ξανά».
Ο Εμανουέλ Μακρόν είπε ακόμα: «Αυτός ο τόπος που έχουμε συγκεντρωθεί τον διατρέχει η ιστορία. Αυτός ο τόπος είναι ο τόπος της Γαλλίας που ο κόσμος παρακολουθεί γιατί απόψε μας παρακολουθεί ο κόσμος όλος, η Ευρώπη. Όλη η Οικουμένη αναμένει από εμάς να υπερασπιστούμε τις ελευθερίες, να προστατεύσουμε τους καταπιεσμένους. Να φέρουμε μια νέα ελπίδα, ενός κόσμου πιο βέβαιου, ενός κόσμου ανάπτυξης. Υπεράσπισης των ελευθεριών. Με περισσότερη δικαιοσύνη».
«Το καθήκον μας αγαπητοί συμπολίτες ξεκινά από αύριο. Θα απαιτήσει να ενισχύσουμε την οικονομία μας. Να αναπτύξουμε την παιδεία και τον πολιτισμό και να επανιδρύσουμε την Ευρώπη. Αυτή η αποστολή είναι τεράστια. Σήμερα το βράδυ κερδίσαμε. Επιλέξαμε την τόλμη, την παρρησία. Αυτό περιμένουν οι Γάλλοι και οι Γαλλίδες. Προσδοκούν να τους εκπλήξει και πάλι η Γαλλία και εμείς αυτό θα πράξουμε ακριβώς. Το καθήκον μας είναι τεράστιο. Θα μιλήσουμε την γλώσσα της αλήθειας. Το καθήκον μας είναι τεράστιο. Αγαπητοί συμπολίτες μου, λαέ της Γαλλίας έχουμε τη δύναμη, το σθένος και την ενέργεια αυτή που μας έφερε εδώ, αυτή θα μας οδηγήσει και στο μέλλον. Δεν θα υποκύψουμε στο φόβο, στα ψεύδη στις διαιρέσεις στην ειρωνεία».
Ξέρω τι σας οφείλω. Ξέρω τι οφείλω στην οικογένειά μου και στους συνοδοιπόρους μου. (Το πλήθος φωνάζει Μπριζίτ το όνομα της συζύγου του)
Θα σας προστατεύσω απέναντι στις απειλές.Θα δώσω την μάχη μου για σας, για να βελτιώσω την ζωή σας. Θα σεβαστώ τον καθένα από εσάς ξεχωριστά. Θα συσπειρώσω και θα σας καθησυχάσω και θα σας υπηρετήσω με ταπεινοφροσύνη, με σθένος. Στο όνομα της Ισότητας, της Ελευθερίας και της Αδερφοσύνης». είπε κλείνοντας το λόγο του 
Δείτε ζωντανά:


Δεν υπάρχουν σχόλια: