Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

ΠΑΟΚ, Πόντος, Πούτιν. Τα 3Π


Αποτέλεσμα εικόνας για τσίπρας ιβάνΗ σχέση μεταξύ ποδοσφαίρου και πολιτικής είναι πανάρχαια. Δεν θα θέλατε –πιστέψτε το- να είστε στην πλευρά του ορθού λόγου, όταν οι ποδοσφαιριστές της λίθινης εποχής θα επέλεγαν ποιο κεφάλι θα διαδραμάτιζε «πρωταγωνιστικό» ρόλο. 
Από τότε έχουμε κάνει μία σχετική πρόοδο. Κλωτσάμε δερμάτινη μπάλα. 
Με τον ορθό λόγο δεν έχουμε κάνει κάτι ακόμη…
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάθε λόγο να «σπρώχνει» με τα χίλια τον Ιβάν τον Σαββίδη. Αυτοί όχι κύπελλο, μέχρι και πρωτάθλημα είναι ικανοί να του χαρίσουν στα χαρτιά. Αρκεί...

ο Ιβάν να αγοράσει δύο τρία Μέσα Ενημέρωσης, να στηρίζει τον Αλέξη τον Τσίπρα ή αλλιώς τον Πούτιν των βαλκανίων και να κάνει κι ένα Δεξιό κόμμα για να «κόψει» τα φτερά του Κυριάκου προς την Αυτοδυναμία.

Ο Ιβάν ενσαρκώνει για τον Αλέξη τον ιππότη που περίμενε η κοιμωμένη βασιλοπούλα για να επανέρθει στον κανονικό κόσμο. Όπως το βασιλόπουλο φίλησε την βασιλοπούλα και αυτή ξύπνησε από τον λήθαργο που την είχαν ρίξει τα μάγια της μάγισσας, έτσι και ο Αλέξης περιμένει τον  Ιβάν με δύο - τρία μαγικά να επαναφέρει την  αγάπη του κόσμου στο πρόσωπό του.
Οι φίλοι ΠΑΟΚτζήδες έχουν από την πλευρά τους κάθε λόγο να χαίρονται! Κοτζάμ κύπελλο ήταν αυτό! Και διαφωνούμε κάθετα και οριζόντια με εκείνους που πιάστηκαν από ένα offside για να βάλουν στην ίδια μοίρα την διαπλοκή του Ιβάν με εκείνη του Βαρδινογιάννη, του Κόκκαλη και του Μαρινάκη. Πρώτον η παράγκα των άλλων έχει υπάρξει, ενώ για εκείνη που ευνόησε σκανδαλωδώς τον ΠΑΟΚ υπάρχουν – προς το παρόν- ισχυρές ενδείξεις για ένα – δύο παιγνιδάκια. Επίσης, η παράγκα είναι κακό πράγμα όταν είναι των άλλων. Όταν είναι δική μας είναι ναός της Δικαιοσύνης. Λένε, δηλαδή, οι σύντροφοι της Βορείου Ελλάδας, «εσείς, ρε, τόσα και τόσα κάνατε επί σαράντα χρόνια. Τώρα είναι η σειρά μας». Κάθε ομοιότητα με τον κόσμο της πολιτικής και πάλι δεν είναι συμπτωματική.
Στην Ελλάδα μπορείς να είσαι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚτζής ή ΠΑΟΚτζής. Αστέρας Τρίπολης δεν μπορείς να είσαι. Σε έναν άλλον τελικό, λοιπόν, το χέρι του Μανιάτη δεν είναι καν κόρνερ, καθώς «έχουν οι άλλοι έναν ψηλό που πηδάει για τις κεφαλιές και δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί»! Για τους αμύητους, ο διαιτητής δεν τολμούσε ούτε κόρνερ να δώσει στον Αστέρα! Το ζητούμενο ήταν να μην περνάνε οι παίκτες του Αστέρα ούτε καν την σέντρα, για να μην υπάρχει «κίνδυνος» για κάποιο ανεπιθύμητο γκολ. Βλέπετε, ο Αστέρας δεν είναι Ολυμπιακός, δεν έχει το ίδιο ειδικό βάρος…
Δεν προσπαθούμε να μοιράσουμε στα ίσια τα στραγάλια. Αυτό είναι αδύνατον. Κι ούτε διαθέτουμε στην Ελλάδα μία Θάτσερ να τους στείλει όλους στο διάολο, μέχρι να κρυφτούν οι αρουραίοι στις τρύπες τους. Προς το παρόν αυτό που συμβαίνει είναι αυτό που συνέβη στο Βόλο. Εβδομήντα τραυματίες, ένας μαχαιρωμένος κι ούτε μία σύλληψη! Κι ένα παιγνίδι ποδοσφαίρου που έγινε κανονικά, έπειτα απ’ όσα δραματικά συνέβησαν στις εξέδρες του γηπέδου και στους δρόμους. Κι άντε μετά να πείσεις τους κακόπιστους ότι ο Ιβάν δεν ήξερε ότι αυτό το κύπελλο ήταν δικό του! Η αρχή μιας «νέας εποχής». Της δικής του εποχής! Κανονισμοί; Ποιοι κανονισμοί; Αστειεύεστε! Τα έχουν αυτά διδάξει άλλοι. Κι όσοι δεν θυμούνται ας ανατρέξουν στα συμβάντα του παιγνιδιού Πανιώνιος – Ολυμπιακός. Τι ψάχνουμε; Απ’ όπου κι αν το πιάσουμε το θέμα βρωμάει!
Το κόμμα θα το κάνει ο Ιβάν! Και θα τα πάει θαυμάσια, να μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία γι αυτό. Φανταστείτε την κεντρική προεκλογική εκδήλωσή του στον Λευκό τον Πύργο. Να κατεβαίνει, δηλαδή, με ελικόπτερο στην εξέδρα, εν μέσω οπαδών που θα παραληρούν για τον Ιβάν τον τρομερό. Όπως έκανε και στο Βόλο. Όπως κάνουν και σε κάτι χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Ωραία πράγματα…
ΠΑΟΚ, Πόντος, Πούτιν. Τα τρία «Π». Αχτύπητος συνδυασμός! Να μάθουμε ότι θα έχει και αντιπρόεδρο τον Μπέο να κλείσουμε ως πολίτες! Κι όμως! Ένα τέτοιο σχήμα μπορεί σε αυτή τη χώρα να πάρει μαζί του Χαροκαμένους, ψεκασμένους και εθνικιστές που δήθεν είχαν «χάσει» τον δρόμο τους με την Χρυσή Αυγή. Τι ποσοστό θα πάρει; Οι ψαγμένοι αναγνώστες θα θυμούνται ότι το σενάριο αυτό το έχει αναφέρει η στήλη πολλές φορές. Στον αρχηγό είχαμε έναν προβληματισμό. Αλλά μετά τα όσα έχουν συμβεί τελευταία νομίζουμε ότι κι αυτό το κεφάλαιο έκλεισε, προς μεγάλη απογοήτευση κάποιων γαλαζοαίματων που θα ήθελαν κι αυτοί να μας σώσουν!
Κι ο Αλέξης; Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να είναι υπερήφανος για το έργο του. Γι' αυτά που συνέβησαν με την τροπολογία. Γι' αυτά που έγιναν στο Βόλο και γι' αυτά που συμβαίνουν στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης, έχουν τη δική του προσωπική σφραγίδα. Μόνο που τα «3Π» δεν είναι μία σχολική φάρσα. Είναι μία μεθόδευση που θα αφήσει βαριά σκιά στην πολιτική ζωή του τόπου. Τελικά, την εξουσιομανία τους θα την πληρώσουμε πολύ πιο ακριβά απ’ ότι πιστεύαμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: