Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Επόπτης Καλφόγλου στους ανθρώπους της ΑΕΚ: «Εκανα λάθος, θα παραιτηθώ» - Όργιο διαιτησίας - «Οφσάιντ» το ελληνικό ποδόσφαιρο [Video]

Επόπτης Καλφόγλου στους ανθρώπους της ΑΕΚ: «Εκανα λάθος, θα παραιτηθώ»

Την παραίτησή του αναμένεται να κάνει γνωστή ο β’ βοηθός του τελικού Κυπέλλου, Γιώργος Καλφόγλου.

Όπως έγινε γνωστό από τους ανθρώπους της ΑΕΚ, ο επόπτης τους ζήτησε συγνώμη μετά το τέλος του αγώνα για το γκολ δώρο που έκανε στον ΠΑΟΚ από... οφσάιντ και τους είπε πως θα δηλώσει την παραίτησή του!
«Καταστράφηκα, έκανα λάθος, θα δηλώσω παραίτηση, έκανα λάθος. Τι άλλο να κάνω; Συγνώμη»...

 ήταν τα λόγια του Καλφόγλου στους ανθρώπους της ΑΕΚ!
Ο επόπτης ζήτησε συγνώμη και από τον αρχηγό της ΑΕΚ, Πέτρο Μάνταλο, ο οποίος με τη σειρά του πήγε να διαμαρτυρηθεί. «Πέτρο έχεις δίκιο, δεν μπορώ να το πάρω πίσω», του ανέφερε σχετικά! 






Χιμένεθ: «Δεν είναι δίκαιο να παίζεις με τα συναισθήματα τόσων ανθρώπων»

Χιμένεθ: «Δεν είναι δίκαιο να παίζεις με τα συναισθήματα τόσων ανθρώπων»

Λιγομίλητος ο Χιμένεθ τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ότι καταλαβαίνει τη δυσκολία του να είσαι διαιτητής, αλλά «δεν είναι δίκαιο να παίζεις με τα συναισθήματα τόσων ανθρώπων».
Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Μανόλο Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου: 
«Πρώτα απ' όλα να, συγχαρώ τον ΠΑΟΚ. Κατά δεύτερο, να ευχηθώ μια καλή επιστροφή στον κόσμο της ΑΕΚ και να τους δώσω κουράγιο. Δεν ήταν ένας τελικός με καλό ποδόσφαιρο, όπως είναι όλοι οι τελικοί, λόγω του πάθος που υπάρχει.
Ένας τελικός με δύο μεγάλες ομάδες, πολύ ισορροπημένος. Το μόνο που θέλω είναι να σας ζητήσω συγγνώμη. Δεν θέλω να κάνω κάποια απροσεξία. Γνωρίζω πολύ καλά το πόσο δύσκολο είναι να σφυρίζεις. Είναι η πιο δύσκολη δουλειά στο ποδόσφαιρο. Αλλά δεν είναι δίκαιο να παίζουμε με τα συναισθήματα τόσων ανθρώπων, λόγω δύο διαιτητικών λαθών». 


Ίβιτς: «Αν είναι οφσάιντ το γκολ, δεν είναι καλό…»

Ίβιτς: «Αν είναι οφσάιντ το γκολ, δεν είναι καλό…»

Ο Βλάνταν Ίβιτς είπε στη συνέντευξη Τύπου ότι δεν έχει δει τη φάση του γκολ-οφσάιντ, που έκρινε τον τελικό Κυπέλλου, τόνισε, ωστόσο, πως δεν είναι καλό αν πράγματι υπάρχει παράβαση.
Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Βλάνταν Ίβιτς στη συνέντευξη Τύπου:
«Δεν έχω δει τη φάση. Μου είπαν ότι μπορεί να είναι οφσάιντ. Σίγουρα, υπάρχουν νεύρα, μπορώ να καταλάβω τον ίδιο. Αν είναι οφσάιντ, αυτό δεν είναι καλό», τόνισε αρχικά ο τεχνικός του ΠΑΟΚ για το γκολ-οφσάιντ της ομάδας του και τα νεύρα του Μανόλο Χιμένεθ.
Για το αν είναι δικαίωση αυτό το Κύπελλο μετά την εμπιστοσύνη και του Ιβάν Σαββίδη: «Είναι το καλύτερο δώρο. Συγχαρητήρια στους παίκτες και στους φιλάθλους. Θέλαμε να κάνουμε κάτι μετά από 14 χρόνια. Πίσω από εμάς γίνεται σκληρή δουλειά. Γίνεται από την αρχή μια μεγάλη προσπάθεια και σιγά σιγά χτίζαμε την ομάδα από αρχές Ιουνίου. Αυτό το κύπελλο είναι το κερασάκι».

Για το αν είναι μια αρχή: «Ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα με πολύ κόσμο. Λείπανε τρόπαια. Από εδώ και πέρα η ομάδα θα προχωρήσει και κάθε χρόνο θα έχει ως στόχο την κατάκτηση κάποιου τροπαίου».

Για την ανακοίνωση του Παναθηναϊκού: «Δεν υπάρχει λόγος να σχολιάσω».

Για το αν η πίεση που έχει ο ΠΑΟΚ μπορεί να μετατραπεί σε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη του Σαββίδη προς αυτόν: «Η δουλειά μας είναι να προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Γνωρίζουμε ότι η φετινή σεζόν δεν ήταν λαμπερή. Είχαμε και περιόδους που είχαμε προβλήματα και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Καταφέραμε να το διορθώσουμε. Μετά τον πρώτο γύρο ήμασταν στην 9η θέση. Έχουμε καταφέρει να πλησιάσουμε την κορυφή. Δίκαια φτάσαμε ως εδώ. Αν μιλάω για το Κύπελλο, πιστεύω το κατακτήσαμε γιατί το αξίζαμε. Δεν παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο, αλλά παίξαμε για το τρόπαιο. Όπως και η ΑΕΚ. Σήμερα παίξαμε ένα παιχνίδι με λιγότερα λάθη, αυτό ήταν το κλειδί. Κάναμε λιγότερα λάθη από την ΑΕΚ και δίκαια το πήραμε».

Για το τι είπε στον Γλύκο στο ημίχρονο: «Του είπα ότι είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας στην Ελλάδα και να σηκωθεί και να παίξει αυτό που μπορεί. Και αυτό το πιστεύω».



Για τον λόγο που δεν πήρε θέση για τη διαιτησία και για το αν δει τη φάση και πιστεί ότι είναι οφσάιντ: «Δεν είναι φυσιολογικά αυτά τα πράγματα. Δεν είναι σωστό να παίζει ένας διαιτητής από μία πόλη την ομάδα της συγκεκριμένης πόλης. Ούτε να παίζει διαιτητής από τη Θεσσαλονίκη όταν παίζουμε με ομάδα από την Αθήνα. Αυτό γίνεται σε όλη την Ευρώπη».

Για το αν ο τελικός βγήκε όπως το σχεδίασε: «Περιμέναμε ένα σκληρό ματς. Ξέραμε ότι δεν έπρεπε να πάρουμε πολλά ρίσκα στην άμυνα και διαλέξαμε να παίξουμε με τη μία και να μεταφέρουμε το παιχνίδι από τη μεριά της ΑΕΚ. Κάποια πράγματα δεν βγήκαν, αλλά δεν μπορεί να βγαίνουν όλα όσα σχεδιάζεις».

Για τα επεισόδια: «Πρέπει να σταματήσουν. Δεν είναι καλό για κανέναν. Όλοι προσπαθούμε να φέρουμε τις οικογένειες στα ελληνικά γήπεδα. Δεν είδα κάτι, αλλά άκουσα γιατί αργήσαμε να φτάσουμε εδώ. Τελευταία στιγμή ήρθαμε στο γήπεδο με μίνι μπας και γι’ αυτό ζητήσαμε να αρχίσει το παιχνίδι ένα τέταρτο μετά».

Για το ότι κέρδισε έναν τίτλο στην πρώτη του σεζόν στον ΠΑΟΚ: «Δεν το έχω σκεφτεί. Είμαι χαρούμενος. Σε αυτή τη δουλειά τώρα ξεκινάω. Το πιο σημαντικό είναι να αντιλαμβάνεσαι τι δεν ξέρεις και να μαθαίνεις».

Για το αν έχει περάσει καλύτερα γενέθλια: «Όχι. Είναι ένα τεράστιο δώρο και ευχαριστώ τους παίκτες μου που κατάφεραν να κερδίσουν αυτό το παιχνίδι».

Για το που αφιερώνει αυτό το τρόπαιο: «Πάνω από όλα στους παίκτες, στον κόσμο του ΠΑΟΚ, στον πρόεδρο και σε όλους που είναι δίπλα στην ομάδα. Φυσικά στην οικογένειά μου. Αν είχα κάποιον που με βοήθησε σε αυτή τη δουλειά. Είναι ο άνθρωπος που δουλεύει σε μια άλλη ελληνική ομάδα. Τον Μιλόγεβιτς».

Για το πώς θα διαχειριστεί αυτή την κατάκτηση ενόψει πλέι οφ: «Πρώτα πρέπει να τελειώσουν οι πανηγυρισμοί. Μετά από τόσα χρόνια, σήμερα και αύριο η ομάδα πρέπει να χαλαρώσει και να πανηγυρίσει το επίτευγμα αυτό. Όταν θα έρθει η στιγμή να παίξουμε, θα προετοιμαστούμε. Ψυχολογικά ήμασταν σήμερα σε καλή κατάσταση και πλέον περιμένουμε την απόφαση για το πότε θα ξεκινήσουν τα πλέι οφ».

Για το όμορφο ποδόσφαιρο του ΠΑΟΚ επιθετικά: «Ένας από τους λόγους που παίξαμε με τρεις χαφ ήταν αυτός. Η ΑΕΚ έχει γρήγορους παίκτες μπροστά, που κάθε στιγμή μπορούν να απειλήσουν κάθε αντίπαλο. Σε αυτό το γήπεδο που ήταν γρήγορο και δεν το γνωρίζαμε, ήταν ο λόγος που παίξαμε με αυτό το σύστημα. Πάντα ζητάω διαφορετικές κινήσεις από τους παίκτες. Ζητάω από τον Πρίγιοβιτς να βγαίνει προς τα έξω και οι εξτρέμ να πατάνε περιοχή».



ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Κλεμμένο τρόπαιο με σφαγές υπέρ ΠΑΟΚ»ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Κλεμμένο τρόπαιο με σφαγές υπέρ ΠΑΟΚ»

Η διαιτητική εύνοια του ΠΑΟΚ και το νικητήριο γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει στον τελικό με την ΑΕΚ σχολιάστηκε από τους ανθρώπους της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» σχολίαζαν τα όσα συνέβησαν φέτος στο Κύπελλο, τόσο στον τελικό, όσο και στον ημιτελικό της Τούμπας. Χαρακτηριστικά, τόνιζαν: «Στέψη με το έτσι θέλω και ένα κλεμμένο τρόπαιο με δύο σφαγιαστικές διαιτησίες κατά Παναθηναϊκού και ΑΕΚ».

Οργή Μελισσανίδη για το γκολ οφσάιντ: «Ο επόπτης ήταν στημένος»

Οργή Μελισσανίδη για το γκολ οφσάιντ: «Ο επόπτης ήταν στημένος»

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ήταν εξοργισμένος με την απόφαση του επόπτη, Γιώργου Καλφόγλου, να μην σηκώσει το σημαιάκι του στη φάση του 81ου λεπτού, στην οποία ο Πέδρο Ενρίκε σκόραρε το γκολ που έκρινε τον τελικό και χάρισε το Κύπελλο στον ΠΑΟΚ.
Το αφεντικό της ΠΑΕ ΑΕΚ σε δηλώσεις του μετά το τέλος του τελικού με τον «δικέφαλο του βορρά» αποκάλεσε στημένο τον επόπτη, Γιώργο Καλφόγλου, ενώ ανέφερε πως αυτό δεν ήταν ένα ανθρώπινο λάθος!
«Για μένα δεν ήταν ανθρώπινο λάθος. Ο επόπτης ήταν στημένος. Τι να την κάνεις την συγγνώμη. Συγγνώμες στο Άγιο Όρος», είπε σχετικά ο Δημήτρης Μελισσανίδης και συμπλήρωσε μετά «Με τρία μέτρα οφσάιντ πάρθηκε ένα Κύπελλο. Δεν με πειράζει ο ΠΑΟΚ να πάρει το Κύπελλο, αλλά με τρία μέτρα οφσάιντ; Το είδατε όλοι! Με αυτή την αλητεία... Με αυτόν τον επόπτη τον παλιοαλήτη...», είπε χαρακτηριστικά το αφεντικό της «Ένωσης», που δεν θέλησε να προβεί σε άλλες δηλώσεις.


Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: