Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

«ΠΟΛΕΜΟΣ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣΚ – ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ TWITTER! Τι απαντά ο Τσίπρας για το κλείσιμο των συνόρων – Εξηγήσεις ζητά η Ν.Δ.


Φωτιές άναψε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ

ο οποίος με ανάρτηση του στο λογαριασμό που διατηρεί στο twitter δήλωσε πως «τερματίζονται οι παράτυπες ροές μεταναστών κατά μήκος της διαδρομής των χωρών των δυτικών Βαλκανίων», διευκρινίζοντας πως «δεν αποτελεί ζήτημα μονομερών ενεργειών, αλλά μια κοινή απόφαση των 28 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης». 
Συνέχισε γράφοντας:
«Ευχαριστώ τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων για την εφαρμογή μέρους της ολοκληρωμένης στρατηγικής της ΕΕ για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης»
tusk_tw
Αργά το βράδυ υπήρξε έντονη αντίδραση του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο οποίος απάντησε στον κ. Τουσκ με τέσσερις αναρτήσεις στο twitter γράφοντας: O Βαλκανικός δρόμος έκλεισε εξαιτίας μονομερών ενεργειών από χώρες των Δυτικών Βαλκανίων – Η Ε.Ε. δεν έχει μέλλον αν προχωρά με μονομερείς ενέργειες που δημιουργούν τετελεσμένα – Περιμένουμε ο κ. Τούσκ να επικεντρώνει τις προσπάθειες στην εφαρμογή κοινών αποφάσεων ως πρόεδρος της Ευρώπης των 28 – και να μην ενθαρύννει όσους τις αγνοούν!
tsipras_tw
Νωρίτερα υπήρξε αντίδραση και από τη Ν.Δ. Ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος σε ανάρτησή του στο twitter κάλεσε το Μαξίμου να διαψεύσει άμεσα τις δηλώσεις Τουσκ περί απόφασης των 28 για το κλείσιμο των συνόρων επισημαίνοντας πως σε αντίθετη περίπτωση «υπάρχει μείζον θέμα για τον κ. Τσίπρα».
koumoutsakos_tw

Ο κ. Κουμουτσάκος επανήλθε μετά τις απαντήσεις Τσίπρας
koumoutsakos_tw1

Δεν υπάρχουν σχόλια: