Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Μην μιλάς, μην γελάς!

Ποιος είναι ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος; Είναι ο άνθρωπος που ανακάλυψε στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα τον νέο Εθνάρχη. 

Πριν από αυτό υπήρξε έμπιστος του Κωνσταντίνου Καραμανλή του νεώτερου και επικεφαλής της ΚΥΠ επί των ημερών της πρωθυπουργίας του τελευταίου. 
Ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν είναι απλά ένας υπουργός του Τσίπρα. Είναι ένας βασικός εκπρόσωπος της εθνοσωτήριας κυβέρνησής μας.
Οι καταγγελίες που έχουν υπάρξει...

σε βάρος του είναι βαρύτατες. Η Βουλή θα πρέπει άμεσα να επιληφθεί του θέματος και να αναλάβει ο καθένας τις ιστορικές του ευθύνες. Αν αποδειχτεί ότι έγινε προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, η Δημοκρατία θα πρέπει να απαντήσει σκληρά και με γνώμονα την προστασία της από τον κάθε έναν που την επιβουλεύεται. Αν όχι, θα πρέπει να προστατεύσει το κύρος το δικό της και της Δικαιοσύνης. Δεν μπορεί, πάντως, να υπάρξει η παραμικρή καθυστέρηση.

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, η κ. Θάνου, μήνυσε τον καθηγητή συνταγματικού δικαίου κ. Σταύρο Τσακυράκη, επειδή ο τελευταίος αναφέρθηκε σε άρθρο του στην αφέλεια της! Η λέξη «αφέλεια» κρίθηκε από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου ως συκοφαντική! Στη συνέχεια, μάλιστα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων πήρε μεροληπτική θέση, μέσω επίσημου δελτίου Tύπου, υπέρ της κ. Θάνου, την ώρα που η αντιδικία της με τον κ. Τσακιράκη βρίσκεται στην κρίση της Δικαιοσύνης. Επίσης, η κ. Θάνου ζήτησε την πειθαρχική δίωξη συναδέλφου της, επειδή έβαλε στο αρχείο την υπόθεση Βγενόπουλου. Για την οποία υπόθεση Βγενόπουλου (εφόσον ισχύουν οι καταγγελίες) ο υπουργός κ. Παπαγγελόπουλος ζήτησε από την εισαγγελέα Εφετών κ. Γεωργία Τσατάνη να κάνει συγκεκριμένα πράγματα για να μπορέσει να… γιορτάσει τα Χριστούγεννα στο σπίτι της!

Ξεχάστε τα πρόσωπα. Και θεωρείστε ότι όλα αυτά συνέβησαν επί των ημερών των Σαμαρά και Βενιζέλου. Θα είχε γίνει στη χώρα επανάσταση. Και δικαίως! Δεν είναι αυτό καν θέμα συζήτησης. Όποιος κι αν είναι στην κυβέρνηση. Το γεγονός ότι έχουν σιωπήσει διάφοροι φίλοι που σε όλα τα προηγούμενα χρόνια έβγαζαν το σπαθί τους για να κόψουν φέτες το κουνούπι που περνούσε από μπροστά τους είναι κι αυτό ένα ακόμη δείγμα για το πώς αντιλαμβάνεται η αριστερά την δημοκρατία. Σύμφωνα με αυτήν τη θεωρία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι θεσμοί γίνονται σημαία μόνο όταν οι φίλοι μας οι αριστεροί βρίσκονται στην αντιπολίτευση…

Ανθρώπινα δικαιώματα δεν υπάρχουν, φίλοι και φίλες, α λα καρτ. Ουδείς συγκινήθηκε όταν οι δημοκρατικότατοι ηγέτες μας καταπατούσαν κάθε έννοια ανεξαρτησίας των θεσμοθετημένων ανεξάρτητων αρχών. Ούτε όταν η κ. Θάνου έστελνε ως πρόεδρος του Αρείου Πάγου επιστολή σε όλη την Ευρώπη για να προπαγανδίσει το «Όχι» και να καταγγείλει με τον τρόπο της τους... άθλιους ξένους! Ούτε όταν ο κ. Παπαγελόπουλος έδωσε με νόμο το δικαίωμα στην κ. Θάνου να παρεμβαίνει με διώξεις κατά των συναδέλφων της, σε αποφάσεις για τις οποίες δεν βρίσκονται όλοι στο ίδιο… μήκος κύματος. Ούτε, όταν στράφηκε η κ. Θάνου σε βάρος του Σταύρου Τσακυράκη, επειδή ο τελευταίος είπε την γνώμη του.

Ούτε τώρα σας βλέπω να συγκινείστε, σύντροφοι. Ξέρω! Αυτή είναι άλλη μία επίθεση της… διαπλοκής. 
Ναι, εκείνης της διαπλοκής την οποία παρακαλούσε ο ηγέτης σας να τον βοηθήσει να καταλάβει την εξουσία. Ούτε μία γραμμή σύντροφοι;
Να θυμίσουμε, πάντως, στο κοινό ότι οι πρώτες αλλαγές που έγιναν από τη νέα εθνοσωτήριο κυβέρνησή μας ήταν του κ. Ρουμπάτη στην ΚΥΠ και της κ. Θάνου στον Άρειο Πάγο. Κι ότι αυτή η κυβέρνηση έχει αριστερούς, όπως ο κ. Τσίπρας και ο κ. Παπάς και δεξιούς, όπως ο κ. Καμμένος και ο καραμανλικός κ. Παπαγγελόπουλος. Επίσης να θυμίσουμε ότι εθνάρχη αποκάλεσαν τον κ. Τσίπρα ο καραμανλικός κ. Παπαγγελόπουλος που συμμετέχει στην κυβέρνηση και ο επίσης καραμανλικός κ. Ρουσόπουλος, ο οποίος δεν συμμετέχει στην κυβέρνηση.

Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@liberal.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: