Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

«ΡΟΥΚΕΤΕΣ» από Κούλογλου: «Η κυβέρνηση θα πέσει από απειρία και ανικανότητα»

Στην εκτίμηση ότι η κυβέρνηση δεν θα πέσει λόγω του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, αλλά 

«από απειρία, ανικανότητα ή απλώς εγκληματική αδιαφορία, δεν μπορούμε να λύσουμε τα απλούστερα προβλήματα του κόσμου» 

προχώρησε ο Στέλιος Κούλογλου.
Κατά τη διάρκεια της εισήγησής του στη συζήτηση με θέμα «H Αριστερά στην κυβέρνηση: ποιες προοπτικές για το 2016;», ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά:


Η κυβέρνηση δεν θα πέσει από το ασφαλιστικό, που όλοι καταλαβαίνουν ότι κάποια δραστικά και οδυνηρά μέτρα χρειάζεται να ληφθούν. Ούτε ίσως από το προσφυγικό, που άλλοι μας φόρτωσαν. Θα πέσει επειδή, από απειρία, ανικανότητα ή απλώς εγκληματική αδιαφορία, δεν μπορούμε να λύσουμε τα απλούστερα προβλήματα του κόσμου, όπως την προεδρία των κάθε ΚΕΣΥ.

«Η κυβέρνηση δεν έχει την δυνατότητα να ακυρώσει το μνημόνιο. Θα μπορούσε όμως να καταργήσει σε 6 μήνες τις λίστες αναμονής στο ΙΚΑ, τις ουρές στις Εφορίες και όλα τα γραφειοκρατικά βασανιστήρια που ταλαιπωρούν τους Έλληνες πολίτες. Nα επιβάλλει αξιοκρατία και αντικειμενικά κριτήρια στις λίστες των εγχειρήσεων στα νοσοκομεία. Να δείξει ότι ενδιαφέρεται και κάνει αλλαγές εκεί που οι άλλοι αδιαφορούσαν επιδεικτικά. Αυτούς που κανονικά δεν θα είχαν δικαίωμα να ομιλούν, αλλά τους κάνουμε μάγκες σιγά – σιγά, καθώς οι πολίτες αρχίζουν να πιστεύουν ότι είμαστε μία από τα ίδια. Σε αυτό το έδαφος ευδοκιμεί η, κατά τα άλλα ευτελής, προπαγάνδα περί μετακλητών υπαλλήλων. Και οι ευθύνες είναι τεράστιες: αν η κυβέρνηση αποτύχει, η ελληνική αριστερά θα υποστεί μια στρατηγική ήττα ανάλογη με αυτήν μετά της δεκαετίας του ’40, όταν από την εποποιία της εθνικής αντίστασης οδηγήθηκε στον εμφύλιο πόλεμο», εξήγησε και πρόσθεσε:

«»Όταν είμαστε στην αντιπολίτευση, το βασικό είναι να παράγουμε ιδέες που δημιουργούν ελπίδες και να τις ενσαρκώνουμε», έγραφε πρόσφατα ο αντιπρόεδρος της Βολιβίας Aλβάρο Γκαρσία, σε ένα σχετικό αφιέρωμα της Monde Diplomatique για τις ήττες της αριστεράς. Στην εξουσία, όλα αυτά είναι αναγκαία, αλλά πρέπει επίσης να αποδείξουμε ότι είμαστε ικανοί να διαχειριστούμε την οικονομία. Η απάντηση των επαναστατών της Λατινικής Αμερικής στην πρόκληση αυτή θα καθορίσει τη μοίρα τους», πρόσθεσε ο κ. Κούλογλου.

Σημειώνεται ότι στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας, ο βουλευτής Θεόδωρος Παραστατίδης, ο πρώην βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης και ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: