Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Ο ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΠΑΙΖΕΙ… ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ… ΧΟΡΕΥΕΙ: «Θα συνεχίσουμε τις παραβιάσεις στον εναέριο χώρο»

Απροκάλυπτα ξέκοψε στον Αλέξη Τσίπρα το θέμα που έθεσε στην Σμύρνη για τις εναέριες παραβιάσεις ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος λίγο νωρίτερα, συνόδευσε το γεύμα των δύο ηγετών με τους ήχους του μπουζουκιού.

Ούτε λίγο ούτε πολύ του ξεκαθάρισε πως θα συνεχίσουν να...
γίνονται, αφού οι Τούρκοι, δεν τις θεωρούν παραβιάσεις:
«Αν ανατρέξουμε στο παρελθόν θα δούμε ότι οι εχθρικές πολιτικές δεν έδωσαν τίποτα. Τουναντίον, μας πήγαν πίσω σε πολλά ζητήματα. Δεν αφήνουμε τα υπόλοιπα θέματα στην άκρη. Είτε σε εναέριες, είτε σε θαλάσσιες εισβολές και παραβιάσεις υπάρχουν εντολές που δίνουν και οι δύο χώρες. Όσον αφορά στις εναέριες παραβιάσεις ό, τι θεωρείτε εσείς παραβιάσεις εμείς δεν το θεωρούμε παραβιάσεις και το αντίθετο», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός.
«Ζηλεύω πολύ τις σχέσεις των σκανδιναβικών χωρών που έχουν πολύ φιλικές σχέσεις μεταξύ τους. Γιατί να μην καταφέρουμε κι εμείς το ίδιο, ή και κάτι καλύτερο. Η Τουρκία δεν έχει καμία στρατηγική επίθεσης εναντίον της Ελλάδας, ελπίζω το ίδιο να ισχύει και για την Ελλάδα», συνέχισε ο κ. Νταβούτογλου, αναφερόμενος στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Τσίπρας: Το casus beli αποτελεί παρελθόν
Ο Αλέξης Τσίπρας συμφώνησε με τον Αχμέτ Νταβούτογλου πως πρέπει να μην αναφέρεται καν το ενδεχόμενο ενός πολέμου μεταξύ των δύο χωρών, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «το casus beli αποτελεί παρελθόν».
Ο κ. Νταβούτογλου προσυπέγραψε την δήλωση αυτή, λέγοντας πως θα βγουν από την καθημερινότητα των δύο χωρών τα όποια εχθρικά ζητήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: