Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ! Ποια ώρα είναι «θάνατος» να απολαμβάνουμε τον καφέ μας!


Θα εκπλαγείτε αν διαβάσετε τι αναφέρει νέα επιστημονική έρευνα!!! 

Ποια είναι η χειρότερη ώρα να απολαύσετε το καφεδάκι σας;;; Την γνωρίζετε;;;;
Η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων ξεκινά έτσι την ημέρα του μια απολαυστική κούπα καφέ. Λάθος. Διότι σύμφωνα με τους επιστήμονες, το πρωί είναι η χειρότερη ώρα για να πιει κανείς καφέ...

Το επιστημονικό κανάλι του YouTube, ASAP Science, ανέλυσε ότι ο λόγος είναι πως τα επίπεδα της κορτιζόλης στον ανθρώπινο οργανισμό είναι ιδιαίτερα υψηλά τις πρωινές ώρες, πράγμα που σημαίνει ότι η κατανάλωση καφέ εκείνη τη στιγμή δημιουργεί δύο προβλήματα.
Η καφεΐνη επηρεάζει την παραγωγή κορτιζόλης στον οργανισμό, μιας ορμόνης που απελευθερώνεται ως «απάντηση» στο στρες και τα χαμηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Έτσι, το σώμα παράγει λιγότερη κορτιζόλη και βασίζεται περισσότερο στην καφεΐνη για να αναπληρώσει το κενό.
Το δεύτερο πρόβλημα είναι το γεγονός πως όσοι πίνουν καφέ το πρωί, εν αγνοία τους αυξάνουν την ανοχή του οργανισμού τους στην καφεΐνη, εξαιτίας των παραπάνω.
Πότε όμως είναι η «σωστή» ώρα για να απολαύσουμε το αγαπημένο μας ρόφημα; Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι καλύτερες ώρες για να πιει κανείς καφέ -ή γενικά να καταναλώσει προϊόντα με καφεΐνη- είναι ανάμεσα στις 10 το πρωί και το μεσημέρι και από τις 2 με 5 το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: