Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ! Συριακές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει την «πρωτεύουσα» του ISIS Ράκα


Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) που υποστηρίζονται από τις αεροπορικές επιδρομές του συνασπισμού που ηγούνται οι ΗΠΑ, έχουν καταλάβει δεκάδες χωριά 30 χιλιόμετρα βορείως της «πρωτεύουσας» του Isis, την Ράκα, ανέφερε το Reuters.
Οι μονάδες του SDF, οι οποίες υποστηρίζονται επίσης από τη Ρωσία, έχουν εκδιώξει τις δυνάμεις των τζιχαντιστών κοντά στην πόλη Ain Isa...
στη βόρειο επαρχία της χώρας Al-Raqqa, είπε ο εκπρόσωπος της SDF, συνταγματάρχης Talal Selo. «Δεν σκεφτόμαστε όπως στο παρελθόν, που λέγαμε ότι το Daesh δεν μπορεί να νικηθεί», πρόσθεσε.
Τον Ιούνιο οι Κουρδικές λαϊκές δυνάμεις κατάφεραν, με την υποστήριξη των ΗΠΑ από αέρος, να καταλάβουν Ain Isa, αν και αναγκάστηκε να υποχωρήσουν, δύο εβδομάδες αργότερα.
Ο Selo είπε ότι αρκετές χιλιάδες μαχητές των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας είχαν προκαλέσει μεγάλες απώλειες στις δυνάμεις Daesh. Δεν διευκρίνισε όμως πότε θα ξεκινήσει μια μεγάλη επίθεση κατά της Ράκα.
Τα Ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη έχουν βοηθήσει επίσης τις Συριακές δυνάμεις με επιθέσεις και βομβαρδισμούς κατά του προπυργίου των τζιχαντιστών.
«Με την υποστήριξη της ρωσικής αεροπορίας, οι μονάδες του δημοκρατικού στρατού» της Συρίας … διεξάγουν επίθεση στα περίχωρα της πρωτεύουσας του Daesh, την πόλη της Ράκα, « δήλωσε ο επικεφαλής της Κεντρικής Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων Sergei Rudskoi στους δημοσιογράφους στα τέλη του περασμένου μήνα.
Οι δημοκρατικές δυνάμεις της Συρίας είναι μια συμμαχία μεταξύΚούρδων, Αράβων, Ασσυρίων και άλλων πολιτοφυλακών και ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2015.
Ηλίας Σιατούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: