Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Οι «ανίερες» γαλάζιες συμμαχίες στην κούρσα εκλογής πρόεδρου της ΝΔ

Οι «ανίερες» γαλάζιες συμμαχίες στην κούρσα εκλογής πρόεδρου της ΝΔ«Τα…ύστερα του κόσμου τούτου» σχολίαζε πολύπειρος πολιτικός με έντονο πρωταγωνιστικό ρόλο στα δρώμενα, όχι μόνο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά συνολικά της κεντροδεξιάς για τα όσα συμβαίνουν εσχάτως στην παράταξη και κυρίως για τις…«ανίερες» συμμαχίες που παρατηρούνται. Από τη μια πλευρά συμβαίνει το προφανές και ιδεολογικά συμβατό: οι «καραμανλικοί» να  στηρίζουν...
τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, μια λογική στάση, από τη στιγμή που και ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής επέλεξε με τον τρόπο του να δημοσιοποιηθεί η επιθυμία και η προτίμησή του στο πρόσωπο του πρώην προέδρου και εκ νέου υποψηφίου. 
Η γραμμή του πρώην Πρωθυπουργού και «κλειδοκράτορα» της παράταξης, όχι μόνο της Ν.Δ., υπέρ του Βαγγ. Μεϊμαράκη, διαχέεται σε όλη την καραμανλική πτέρυγα καιεπηρεάζει στάσεις και συμπεριφορές. Ο βασικός στόχος είναι να επιβεβαιωθεί η καραμανλική υπεροπλία στην ευρύτερη Κεντροδεξιά. 
Από την άλλη, αν και ο Αντώνης Σαμαράς που βρίσκεται απέναντι στον Βαγγ. Μεϊμαράκη, κινείται με διακριτικότητα και δεν εμπλέκεται ευθέως στη μάχη της διαδοχής. Όμως, πολλοί σαμαρικοί - που είχαν διαμοιραστεί μεταξύ Απ. Τζιτζικώστα και Αδ. Γεωργιάδη, με εξαίρεση τον Φαήλο Κρανιδιώτη και ορισμένα άλλα στελέχη, παίρνουν ήδη θέση υπέρ του Κυρ. Μητσοτάκη. 
Και εδώ συμβαίνει το παράδοξο: σαμαρικοί να υποστηρίζουν μητσοτακικούς, στη λογική της πολιτικής αποδυνάμωσης των πρωτείων του καραμανλισμού. Οι σαμαρικοί ξέρουν ότι πρέπει να διαφυλάξουν τον δικό τους ζωτικό χώρο απέναντι στους καραμανλικούς και πιστεύουν ότι το έργο της διακυβέρνησης Σαμαρά, μπορεί να στηριχθεί επαρκώς από τον Κυρ. Μητσοτάκη, σε αντίθεση με τον κατ’ αυτούς «υπονομευτή», Βαγγ. Μεϊμαράκη. 
Εάν θα δούμε μαζί στο…μπαλκόνι τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη με τον Αντώνη Σαμαρά; Όχι, αυτό είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά 23 χρόνια μετά την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, το γεγονός ότι οι σαμαρικοί στηρίζουν τον Κυρ. Μητσοτάκη, μόνο πολιτική παράνοια μπορεί να χαρακτηριστεί!
του Ιωάννη Μαρτέλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: