Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

ΜΝΗΜΕΙΟ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑΣ! Εκοψαν 10.000 ευρώ πρόστιμο σε καρκινοπαθή που πουλούσε στη λαϊκή το βιός της

Ένα ακόμα απάνθρωπο περιστατικό που συνέβη σε βάρος μιας φτωχιάς 65χρονης καρκινοπαθούς Ελληνίδας, έρχεται για να επιβεβαιώσει την αναλγησία του κράτους και το γεγονός ότι για τον νόμο δεν περισσεύουν… δάκρυα για τους φτωχούς και αναξιοπαθούντες, αλλά πέφτει σαν τσεκούρι χωρίς διάκριση και ευαισθησία επί δικαίων και αδίκων.

Όπως ο καστανάς της Θεσσαλονίκης, έτσι και η 65χρονη γυναίκα από τη συμπρωτεύουσα, συνελήφθη επ΄ αυτοφώρο να πουλά στη λαϊκή το…
βιός της για να εξοικονομήσει λίγα χρήματα και να μπορέσει να συνεχίσει τη φτωχική ζωή της.
Πουλούσε ότι είχε στο σπίτι της: Υαλικά, κανάτες, έναν δίσκο σερβιρίσματος, εργόχειρα που έπλεκε μόνη της.
Για το λόγο αυτό, η γυναίκα που έχει υποστεί μαστεκτομή, σύρθηκε σε δύο αστυνομικά τμήματα και της επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000.
«Τέσσερα χρόνια πουλάω διάφορα αντικείμενα από το σπίτι μας στη λαϊκή, για να πληρώνω τις εξετάσεις που πρέπει να κάνω μετά τη μαστεκτομή. Πουλάω κεντήματα, πλεκτά, ό,τι μπορώ να φτιάξω, αφού άλλη δουλειά έτσι κι αλλιώς δεν μπορώ να κάνω. Τι να κάνω; Δεν κάνουν όλες τις εξετάσεις στο Θεαγένειο. Κανένας δεν με είχε ενοχλήσει, με ξέρουν», λέει η ίδια η ηλικιωμένη με αξιοθαύμαστη ηρεμία και καρτερικότητα.
Η ίδια περιγράφει στην «Εφημερίδα των Συντακτών» την περιπέτειά της: «Ηρθαν αστυνομικοί στις 22 [Δεκεμβρίου], μεσημέρι, μάλλον θα νόμιζαν ότι πουλούσα τσιγάρα, είμαι άρρωστη παιδιά, τους είπα, ευγενικοί ήτανε, με πήρανε, με πήγανε στο τμήμα στο Ντεπώ, κάθισα μέχρι τις 8 το βράδυ, με κοιτούσαν, δεν έλεγαν τίποτα, τι άλλο να πουν, ο νόμος, με παίρνουν ύστερα με πηγαίνουν σε ένα άλλο τμήμα, μεγάλο αυτό, τέλος της πόλης (εννοεί τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση), με κοιτούσαν πάλι, ευγενικοί ήταν, είχανε πάει μεσάνυχτα, θα είχανε περάσει κιόλας, σκοτάδι έξω, μαύρο, ερημιά, φοβήθηκα, τους λέω πώς θα πάω τώρα παιδιά μου στο σπίτι;
«Δεν ξέρω αν ντράπηκαν, αλλά φιλοτιμήθηκαν με βάλανε σε ένα περιπολικό και με πήγανε μέχρι την πόρτα του σπιτιού, καλά Χριστούγεννα μου είπε ο αστυνομικός, επίσης παιδάκι μου του είπα, σε ευχαριστώ που με έφερες, καλά Χριστούγεννα».


Δεν υπάρχουν σχόλια: