Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

ΧΕΙΜΩΝΙΑΖΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ! Έρχονται χιόνια, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας – Δείτε πού χιονίζει τώρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια και τοπικές καταιγίδες σε Ιόνιο, Δυτική και Νότια Πελοπόννησο και αργότερα στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015.

Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στα δυτικά και την Κεντρική Μακεδονία, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, τις... νυκτερινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης και πιθανόν πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα ημιορεινά της Δυτικής Μακεδονίας.
Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από -1 έως 9 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 9 έως 13 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 8 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 5 έως 10 βαθμούς), 11 έως 14 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (τοπικά στη Νότια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 1-2 βαθμούς υψηλότερη), 8 έως 11 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και 12 έως 15 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, με εξαίρεση το Νότιο Ιόνιο όπου θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά τμήματα, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα βόρεια και πρόσκαιρων ασθενών χιονοπτώσεων στην Πάρνηθα περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ.

Εδώ και λίγη ώρα άρχισε να χιονίζει στην Καστοριά

Δεν υπάρχουν σχόλια: