Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Πουκάμισο-γραβάτα: Τα τέσσερα λάθη στον συνδυασμό και πώς να τα αποφύγετε [εικόνες]

Πουκάμισο-γραβάτα: Τα τέσσερα λάθη στον συνδυασμό και πώς να τα αποφύγετε [εικόνες]

Οσο απλό μπορεί να είναι το αντρικό ντύσιμο, τόσο «επικίνδυνο» μπορεί να γίνει με έναν λάθος συνδυασμό. 

Πουκάμισο και γραβάτα δημιουργούν όλη την εικόνα σε ένα κοστούμι και υπάρχουν τέσσερις κανόνες, οι οποίοι πρέπει να τηρούνται για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Τα τελευταία χρόνια, το καρό και οι ρίγες πρωταγωνιστούν και σπάνε τη μονοτονία στο αντρικό ντύσιμο...
 
Ωστόσο η ποικιλία αυξάνει και τις πιθανότητες ενδυματολογικού λάθους, όπως στην παρακάτω φωτογραφία, η οποία χρησιμοποιείται ως παράδειγμα για το τι πρέπει να αποφεύγετε.
1. Πουκάμισο και γραβάτα είναι στο ίδιο ύφος
Οταν προσπαθείτε να ταιριάξετε υφάσματα, πρέπει να είστε σίγουροι για κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες. Οι ρίγες του πουκαμίσου στο παράδειγμά μας, είναι σχεδόν ίδιες με το μέγεθος που έχουν αυτές στη γραβάτα, γεγονός που δημιουργεί οπτική «ψευδαίσθηση». Το γεγονός ότι το σακάκι έχει και αυτό απαλές ρίγες, κάνει το συνδυασμό ακόμη χειρότερο.
Ο κατάλληλος συνδυασμός με ρίγες τόσο σε πουκάμισο όσο και σε γραβάτα:
2.Ρίγα στον ίδιο τόνο χρώματος
Είναι παρακινδυνευμένο. Ελάχιστες φορές μπορεί να αποδώσει ο συνδυασμός ανοιχτού χρώματος γραβάτας με ανοιχτό χρώμα πουκαμίσου. Καλύτερο είναι να το αποφεύγετε.
Η κατάλληλη αντίθεση θέλει σκούρη γραβάτα: 
3. Την υπερβολή
Το να παίζετε με τα χρώματα δείχνει ότι θέλετε να ξεφύγετε από τα στερεότυπα του ντυσίματος. Ως εδώ καλά. Όμως η επιλογή συνδυασμού πουκαμίσου-γραβάτας δεν χρειάζεται να είναι τόσο εμφανής και σε καμία περίπτωση να περιέχει ίδιο χρώμα. Οταν προβληματίζεστε για το χρώμα της γραβάτας ανεξαρτήτως του χρώματος πουκαμίσου, να γνωρίζετε ότι μια απλή γραβάτα σε navy blue μπορεί να σας σώσει από οποιοδήποτε λάθος.
4. Ο κόμπος της γραβάτας
Υπάρχουν τέσσερα είδη, τα οποία προτιμούνται τα τελευταία χρόνια περισσότερα από κάθε άλλα. Υπάρχει ένας κόμπος όμως που ταιριάζει σε όλων των ειδών τις γραβάτες και πάει παντού. Four-in-hand, ο πιο απλός και αυτός που μπορεί να φορεθεί είτε το πρωί στο γραφείο, είτε σε μια βραδινή έξοδο. Αντίθετα ο Windsor της φωτογραφίας, θεωρείται και σωστά ως ο πλέον «βαρύς» κόμπος.
 Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: