Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

ΠΕΙΤΕ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ ΒΗΧΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ! Αυτές είναι οι φυσικές θεραπείες που δίνουν λύση στο πρόβλημα

Ο βήχας μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητικός και οδυνηρός… 

Υπάρχουν όμως τρόποι αντιμετώπισης και μάλιστα με προϊόντα της φύσης….

Πώς να έχετε άμεση ανακούφιση από τον βήχα

Γαργάρες
Από τη στιγμή που αισθάνεστε πόνο στο λαιμό σας, να κάνετε γαργάρες με αλάτι διαλυμένο σε ζεστό νερό .Το άλας στο νερό μπορεί να βοηθήσει την...

αποστράγγιση του περίσσιου υγρού από ερεθισμένες περιοχές στο λαιμό και την μείωση των συμπτωμάτων. Σύμφωνα με το Mayo κλινική βιβλίο του σπίτι διορθωτικά μέτρα, οι γαργάρες αφαιρεί επίσης σε ερεθισμό του λαιμού και λεπταίνει τη βλέννα.
Πίνετε ζεστό υγρά
Μια ζεστή σούπα είναι μια πολύ καλή λύση, όπως είναι ένα ποτήρι ζεστό τσάι από βότανα.

Κοιμηθείτε με το κεφάλι ψηλά
Σε ορισμένα άτομα, ένα παραγωγικό βήχα αποτελέσματα όταν στάζει βλέννας από το πίσω μέρος της μύτης στον λαιμό. Αυτό τείνει να αυξηθεί περισσότερο τη νύχτα, όταν η στάση του σώματος είναι ευνοϊκό για μια τέτοια στάζει. Ύπνος με το κεφάλι σε υψηλότερη θέση βοηθά να μειωθούν και πολλοί άνθρωποι βρίσκουν τη θέση αυτή να βοηθά στη μείωση του βήχα τη νύχτα και να βελτιώνει τον ύπνο.

Μέλι

Μελ ι και Ginger το μέλι έχει γίνει γνωστό για να απαλύνει τις ερεθισμένο λαιμό και την μείωση του βήχα. Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Penn State School of Medicine για παιδιά ηλικίας άνω των 2 ετών δεν έδειξαν ότι το μέλι τους βοήθησε να φτύνουν λιγότερο και να κοιμηθούν καλύτερα.
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για τη χρήση του μελιού, εκτός από εκείνο που αναφέρεται σε συνδυασμό με κουρκούμη. Ένα ξηρό βήχα ανταποκρίνεται σε ένα μίγμα μελιού με χυμό από σταφύλια. Ένα ποτήρι ζεστό γάλα με λίγο μέλι προστίθεται λίγο πριν πάτε για ύπνο είναι αποτελεσματική στην ανακούφιση του βήχα τη διάρκεια της νύχτας. Ανακατεύουμε το μέλι και το χυμό λεμονιού σε ένα ποτήρι ζεστό νερό και πιείτε αυτό τρεις φορές την ημέρα για την ανακούφιση από το βήχα.

Εάν έχετε ένα ιδιαίτερα ενοχλητικό βήχα, δοκιμάστε αυτό το φάρμακο. Πάρτε περίπου 3 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορου σε 1 φλιτζάνι νερό και τα βράζουμε. Όταν το νερό αρχίζει να πιζει σουρώνουμε το υγρό και το αναμιχθεί σε 3 κουταλιές της σούπας κάθε ένα από χυμό λεμονιού και το μέλι. Καταπιείτε περίπου 1 κουταλιά του μίγματος αυτού
Ginger

Τζίντζερ έχει μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη , είναι καλό για τη θεραπεία του βήχα. Για ένα ξηρό βήχα, ένας από τους ευκολότερους τρόπους για την εξεύρεση ανακούφιση είναι να κόψει ένα κομμάτι φρέσκο ​​τζίντζερ, πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι σε αυτό και να μασάτε σε αυτό για λίγα λεπτά. Κόβουμε το τζίντζερ σε λεπτά κομμάτια, προσθέστε σε ένα δοχείο που περιέχει ένα φλιτζάνι νερό. Κρατήστε βρασμό του υγρού μέχρι ο όγκος μειώνει στο μισό της αρχικής του ποσότητας. Σουρώνουμε το υγρό, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και πίνετε ζεστό για να δώσει μια κατευναστική επίδραση κατά του βήχα.
Σκόρδο

Το σκόρδο
είναι ένα αποτελεσματικό αντιμικροβιακό και αποχρεμπτικό και αυτό το καθιστά ένα πολύτιμο πράκτορα που κάνει για την καταπολέμηση του βήχα. Το Πανεπιστήμιο του Maryland Medical Center αναφέρει μια μελέτη που προτείνει ότι το σκόρδο μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη κρυολογημάτων και να μειώσει τα συμπτώματά τους

Ελαφριά λιώστε περίπου 5 σκελίδες ξεφλουδισμένες σκόρδο και σοτάρετε σε ένα κουταλάκι του γλυκού γκι? Καταναλώνετε όταν είναι ακόμα ζεστό για την ανακούφιση από το βήχα και το κρυολόγημα.

ΠΗΓΗ: bioathens.com
www.medicalland.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: