Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Η κατάσταση με την ακυβέρνηση δεν πάει άλλο...

Η δικτατορία του ασχεταριάτου

Φαινεται, οτι η πολιτικη και κομματικη εξουσια στην Ελλαδα δεν εχουν σκοπο να με αφησουν αμετοχο των δραστηριοτητων τους στη χωρα. 

Πριν τρεις ημερες ο πρωθυπουργος δοκιμασε το νευρικο μου συστημα με τα ψεμματα και τις επικινδυνες ασχετοσυνες που αραδιασε, αραχτος σαν να ηταν σε καφενε, στο φιλικο πολιτικα στουντιο της ματαιως αποπειρομενης να μας παραμυθιασει για την αντικειμενικοτητα της ΕΡΤ. 

Εχοντας μπροστα του δυομισυ ανεπαρκεις δημοσιογραφους και μια ευγενικη συναδερφο.

Εδωσα τοπο στην οργη και συνεχισα τις...
λυ πιο ενδιαφερουσες καθημερινες μου δραστηριοτητες μεχρι που προχτες ο εργαζομενος σκληρα υπουργος για τους μεταναστες και πολιτικα αντιθετος με τον πρωθυπουργο κ Μουζαλας, ταυτοχρονως με τον αν. υπουργο Εσωτερικων με οδηγησαν σε βαρεις υβρεις εναντιον τους για την απαραδεκτη και καβαλημενη συμπεριφορα τους απεναντι σε δημοσιογραφους, που εκαναν τη δουλεια τους, αλλα και παλι συγκρατησα τη γραφιδα μου για τα πολυ πιο ενδιαφεροντα με τα οποια την απασχολω,
Χτες ομως ο πολιτικος και κομματικος εσμος με εβγαλε εντελως απο τα ρουχα μου, τη στιγμη μαλιστα, που η υποχωρουσα θερμοκρασια δεν επιτρεπει τετοιου ειδους κινησεις.

Η αληθεια ειναι οτι η κατασταση με την ακυβερνηση δεν παει αλλο. Πρωθυπουργος και πολιτικο προσωπικο ειναι επικινδυνοι για τη χωρα και πρεπει να απαλλαξουν επειγοντως τον τοπο απο την παρουσια τους ως κυβερνητες τουλαχιστον.

Ακουσα με σηκωμενη την τριχα τον πρωθυπουργο στην ΕΡΤ να πληροφορει το λαο, οτι η μεγαλυτερη ληστεια των καταθεσεων απλων πολιτων και ταμειων, η λεγομενη ανακεφαλαιοποιηση των Τραπεζων και ειδικα της Εθνικης Τραπεζας, εγινε με κερδος για τους μετοχους, προβλεποντας μαλιστα ως αλλος Λεφακης (και να με συγχωρει ο σε αντιθεση με τον πρωθυπουργο σοβαρος αυτος επαγγελματιας) οτι η τιμη της μετοχης θα ανεβει στο μελλον!

Η επιπολαιοτητα, για να μην πω ανοησια του ανθρωπου , δεν εγκειται τοσο στο οτι δεν ξερει βασικα πραγματα, που θα ωφειλε να ξερει ενας πολιτικος, πολυ δε μαλλον ενας επι χρονια αρχηγος κομματος της Βουλης, οσο στο οτι καταπινει αμασητα και αναπαραγει οποια, με το συμπαθειο, ηλιθιοτητα του λενε οι συμβουλοι του, που ειτε θελουν να κανουν τη δουλεια τους και τη δουλεια των οικονομικων αφεντικων της χωρας, ειτε ειναι απλως οι ιδιοι ηλιθιοι.

Ισως δεν εχει πληροφορησει κανεις τον πρωθυπουργο οτι η μετοχη της Εθνικης ηταν και ειναι εδω και δεκαετιες η ασφαλης αποταμιευση του παππου, της γιαγιας, του πατερα και της μανας για να βρουν τα παιδια τους κατι τις αμα πεθανουν (οχι τα παιδια).

Επισης, ειναι μια απο τις αποθεματικες αξιες, στις οποιες επενδυουν και εχουν επενδυσει τα ασφαλιστικα ταμεια, αλλες τραπεζες και οργανισμοι κοινης ωφελειας, οπως και υπηρεσιες της τοπικης αυτοδιοικησης.
Για την ακριβεια, ενας απο τους κυριους μετοχους της Εθνικης ηταν και ειναι τα Ταμεια και η εκκλησιαστικη περιουσια.

Για να μην παω μακρυα, η τιμη της μετοχης στις 10 Οκτωβριου του 2011, ετους κρισης, ηταν 6 ευρω και 40 λεπτα. Οποιος ειχε 1.000 μετοχες ειχε 6.400 ευρω. Στις 18 Ιουνιου του 2012, παραμονες εκλογων, με πληρη αβεβαιοτητα , η μετοχη ειχε 1 ευρω και 53 λεπτα. Τα 6.400 ευρω ειχαν γινει 1.530! Για να μη μακρυγορω, το 2014, μετα απο τις συμφωνιες Σαμαρα- Τρόικας και τα τελευταια μετρα πριν απο το καλοκαιρι η μετοχη σκαρφαλωσε στα 4,13 ευρω, δηλαδη οι 1.000 μετοχες ειχαν αξια 4.130 ευρω.

Με τη θριαμβευτικη εισοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην οικονομια και τις ακρως επικινδυνες, συγχωρηστε με, παπαριες Βαρουφακη η μετοχη αρχισε την κατρακυλα για να φτασει στα 0,38 λεπτα ( 380 ευρω η αποταμιευση των 1.000 ευρω του παππου) στις 30 Σεπτεμβριου του 2015, μετα και τη στιβαρη υπουργία του κ Τσακαλωτου, ο οποιος ξερει απο εφαρμοσμενη οικονομια οσο εγω ξερω απο αστροφυσικη και εμπνεει ετσι τη διεθνη αγορα και κοινοτητα.

Μεχρι εδω η μετοχη ακολουθουσε τη μοιρα της ελληνικης οικονομιας στα χερια των κυβερνησεων και στα χερια των ξενων και εγχωριων επενδυτων, αλλα και κερδοσκοπων, οπως γινεται στη χρηματαγορα.

Τον Οκτωβριο αυτον, ομως, και προ της ανακεφαλαιοποιησης των τραπεζων η γενναια και αντιστασιακη αυτη αριστερη κυβερνηση ( κατα δηλωση της) μετα και απο τη σχετικη ομολογια του πρωθυπουργου στην ΕΡΤ, υπεκυψε στην απαιτηση των δανειστων και αλλων διεθνων και εγχωριων λαμογιων!

Και υπο τον εκβιασμο ή μας χαριζετε τις τραπεζες τωρα ή υπαρχει κινδυνος να κουρεψουμε καταθεσεις ανω των 100.000 ευρω τον Φεβρουαριο χαρισε αμαχητι η υποτιθεται αριστερη αυτη κυβερνηση τις κρατικες εδω και τρια χρονια ελληνικες τραπεζες σε τυχοδιωκτικα funds (distressed funds), που αγοραζουν διεθνως απαξιωμενες αξιες παμφθηνα, τις πουσαρουν στα χρηματιστηρια και τις πουλανε πιο ακριβα μολις πιασουν τιμη κερδους! Γιατι αυτοι αγορασαν τζαμπα τις μετοχες κατα κυριο λογο.

Αλλα,χαρισε αυτη την περιουσια του ελληνικου λαου και στους παλιους μεγαλομετοχους (τους τραπεζιτες ντε), που μπορεσαν να αγορασουν προς 0,02 (!) λεπτα την καθε παλια μετοχη την τελευταια μερα πριν την ανακεφαλαιοποιηση! Τετοια αριστεροσυνη!!

Εκεινη ακριβως την ημερα το κομποδεμα του καθε Ελληνα μικροαποταμιευτη για το μελλον των παιδιων του των 1.000 ευρω εγινε 20 ευρω!! Απο 380 ευρω του Σεπτεμβριου, 4.130 του 2015, 1.530 του 2012 και 6.400 του Οκτωβριου του 2011.

Το σπουδαιοτερο: Αφανιστηκε η περιουσια των ασφαλιστικων και αποθεματικων ταμειων οργανισμων και ιδρυματων, που ηταν σε μετοχες της Εθνικης Τραπεζας! Δηλαδη, η περιουσια απο τις κρατησεις (τον ιδρωτα) του λαου!


Για οποιον δεν καταλαβε, και κυριως για τον πρωθυπουργο, η ανακεφαλαιοποιηση ΑΦΑΝΙΣΕ τις αποταμιευσεις πανω απο 2.000.000 Ελληνων της μεσαιας ταξης και ανυπολογιστο ποσο απο τα ταμεια!!
Οι οποιοι, φυσικα, δεν εχουν πια κομποδεμα για να συμμετασχουν στην νεα ανακεφαλαιοποιηση με την ελπιδα να ρεφαρουν με την ανοδο, που ...προανηγγειλε ο πρωθυπουργος!

Παραθετω εδω σε εισαγωγικα ενα αποσπασμα απο αναλυτη για την ανακεφαλαιοποιηση αλλης τραπεζας για να καταλαβει κανεις το μεγεθος της ληστειας και της εγκληματικης ασχετοσυνης των κυβερνωντων:

"Όταν διαπιστώνεις πως μία τράπεζα θα ανταλλάξει μία καινούργια μετοχή τιμής 0,30 € με 100 παλαιές που αγοράστηκαν πέρυσι για 170 €,(σσ. με την αλλη ανακεφαλαιοποιηση) κατανοείς πως με το ληστή που άφησες να μπει στο σπίτι σου, δεν θα επιβιώσεις εύκολα"
.
"Η αύξηση κεφαλαίου των τραπεζών δεν ήταν ένα απλό σκάνδαλο, αλλά η μεγαλύτερη κλοπή του αιώνα. Κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία, αφού για ένα ελάχιστο ποσόν ξεπουλήθηκαν όλα τα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων, μαζί με τα 44 δις € του δημοσίου και τις εγγυήσεις που έχει δώσει στο παρελθόν (περί τα 140 δις €)!"

"Θέλοντας τώρα να μας κοροϊδέψει καταπρόσωπο μία από τις τράπεζες, θεωρώντας μας προφανώς ανόητες και ανόητους, ανακοίνωσε πως θα αντικαταστήσει 100 παλαιές μετοχές με μία καινούργια. Αυτές οι 100 παλαιές αγοράστηκαν από το δημόσιο πέρυσι, με χρήματα δικά μας, στα 170 € . Η μία νέα αγοράστηκε πρόσφατα στα 0,03 €, οπότε οι 100 που θα αντικατασταθούν κόστισαν στους κερδοσκόπους 0,30 €."

"Επομένως, τα 170 € που πληρώσαμε όλοι εμείς οι διανοητικά καθυστερημένοι μέσω των ανελέητων φόρων, έγιναν μέσα σε μία νύχτα 0,30 €, ζημιώνοντας μας κατά 169,70 € εάν κάνω καλά το λογαριασμό! "

"Όσον αφορά τώρα το τι θα μπορούσε να γίνει, δεν χρειάζεται κανείς να ανακαλύψει τον τροχό. Έχουν δείξει καθαρά το δρόμο οι Η.Π.Α., οι οποίες κρατικοποίησαν εν πρώτοις τις χρεοκοπημένες τράπεζες και στη συνέχεια τις πούλησαν σε ιδιώτες, κερδίζοντας τα διπλάσια από αυτά που έδωσαν. Με απλά λόγια, δεν χάσαμε μόνο τα 44 δις € που τοποθέτησε το δημόσιο, αλλά ακόμη τόσα που θα μπορούσε να κερδίσει. Κανένας δεν ξέρει δε τι θα συμβεί, με τα 140 δις € των εγγυήσεων. Το άκρον άωτο της ανοησίας;"

"Τα 44 δις € που εξανεμίστηκαν μέσα σε εννιά μόλις μήνες πάντως αντιστοιχούν με 20 σχεδόν ΕΝΦΙΑ, με τις συντάξεις ετών, με τους μισθούς χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων και με μέτρα τέσσερις φορές περισσότερα από όλα μαζί του τρίτου μνημονίου! Είναι δυνατόν λοιπόν να διασωθεί η Ελλάδα ή να εξυπηρετηθεί ποτέ το δημόσιο χρέος, όταν αυξάνεται με τέτοιον ιλιγγιώδη ρυθμό από τις κυβερνήσεις μας;"


Αν ενδιαφερεται κανεις να μαθει περισσοτερες λεπτομερειες για την εγκληματικη ηλιθιοτητα με την οποια χειριστηκε η κυβερνηση τα δικα μας λεφτα (των φορολογουμενων, οχι των μετόχων) στη συγκεκριμενη περιπτωση μπορω να επανελθω με στοιχεια. Παραθετω απλως μερικα ερωτηματα οικονομικης αναλυτριας, που ακομα τραβαει τα μαλία της:

"Γιατί απέκλεισε η κυβερνηση τους εγχώριους μικρομετόχους, και γιατί δεν συμμετείχε το Δημόσιο ώστε και το τελικό τίμημα να ήταν υψηλότερο αλλά και να διατηρούσε στα ίδια επίπεδα τη συμμετοχή του; 
Δεν πιστεύει η κυβέρνηση ότι στο μέλλον θα βελτιωθεί η κατάσταση ώστε να μπορούσε να αποβλέπει σε κέρδος από αυτή τη συμμετοχή; "
"Οι ανάδοχες ξένες τράπεζες που ανέλαβαν τα βιβλία προσφορών δεν ενημέρωσαν την κυβέρνηση ότι είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον κυρίως από distressed funds, και αυτό σε πολύ χαμηλό τίμημα; Σίγουρα εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου, ως όφειλαν; Ή μήπως ενημέρωσαν την κυβέρνηση, αλλά εκείνη ούτε που κατάλαβε;"

" Γιατί έγινε η ανακεφαλαιοποίηση χωρίς να υπάρχει πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς; Θυμίζω πως ο πρώην Πρόεδρος της επιτροπής, Κώστας Μποτόπουλος, παραιτήθηκε στις 30 Οκτωβρίου, και αντικαταστάθηκε μόλις χθες (σσ. πριν περιπου 10 μερες) από το Χαράλαμπο Γκότση. (σσ. Καθηγητη πανεπιστημιου,που στηριζε ενθερμως τον ΣΥΡΙΖΑ απο την ΕΡΤ προεκλογικα...) . Ποιοι είναι σήμερα οι νέοι μέτοχοι που αγόρασαν τις τράπεζες με τόση μεγάλη έκπτωση;"

Ακουσα το βραδυ στις ειδησεις την κυβερνητικη επιβεβαιωση,, οτι εδω εχουμε να κανουμε με ενα κολοσιαιο σκανδαλο ΚΛΟΠΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.Και των μικρομετοχων και ολων των φορολογουμενων.

Επιβεβαιωση, γιατι η κορυφαια πολιτικη γατα και προεδρος της Βουλης κ Βουτσης προανηγγειλε ερευνα (αλλα οχι δικαστικη, απλως ... διερευνητικη) για την υποθεση, ενω παραλληλα ζητηθηκαν και τα στοιχεια των αλλων ανακεφαλαιοποιησεων!! Για να γινει προφανως αποπειρα συμψηφισμου μεταξυ νυν και πρωην κυβερνωντων απο την παντα αξεπεραστη αριστερη προπαγανδα.

Ενα ειναι βεβαιο.Οτι στα χρονια που ζω και θυμαμαι δεν περασε απο τον τοπο κυβερνηση, που ειπε περισσοτερα ψεμματα απο αυτην και που διαστρευλωσε την πραγματικοτητα σε τοσα πολλα θεματα και τοσο καθημερινα οσο κανει αυτη.

Οσο πιο γρηγορα απαλλαγει ο τοπος απ αυτην τοσο το καλυτερο για τον τοπο.Επειδη, εκτος απο την οικονομια εχω να καταθεσω, και θα το κανω, σηκωτριχωτικα πραγματα και για την παιδεια και για τον πολιτισμο και για την υγεια και για την ασφαλιση και για την εξωτερικη πολιτικη. Αλλα, κυριως για το πιο σοβαρο και επικινδυνο:
Η κυβερνηση, με το προσχημα συγκρουσης με συμφεροντα
(αφου στηριζεται απο ολη την οικονομικην ολιγαρχια, τους τραπεζιτες και πανω απο τα μισα μιντια ξεδιαντροπα!) κινειται με νοοτροπια δικτατορικης επιβολης και της πολιτικης της, αλλα και της επιβολης των δικων της παιδιων σε ολο το φασμα της κρατικης εξουσιας. Σ αδερφικο εναγκαλισμο με ολο το βρωμικο πασοκοσυνδικαλισμο του παρελθοντος και τον αντιστοιχο τραμπουκισμο τυπου ... υφυπουργου υγειας Πολακη.

Η επιβολη των πρασινοκοκκινοφρουρων δεν πρεπει να περασει.Αλλα, γιαυτο πρεπει να παλεψουν πια δυναμικα οι δημοκρατικοι πολιτες.

Γιωργος Παπαδοπουλος Τετραδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: