Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

ΒΟΜΒΕΣ ΑΠΟ ΡΕΓΚΛΙΝΓΚ: Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει success story – Η επίπονη διαδικασία των οικονομικών μεταρρυθμίσεων διακόπηκε απότομα, τη στιγμή που είχε αρχίσει να αποδίδει


Τέσσερις από τις πέντε χώρες που μπήκαν σε πρόγραμμα έχουν αποτελέσει success stories. 

Και η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει success story, υπογραμμίζει ο Κλάους Ρέγκλινγκ στο μηνιαίο δελτίο του ESM προς τους επενδυτές.
Η Ελλάδα μπορεί να πετύχει, αλλά μόνο εάν τηρήσει απαρέγκλιτα τα σχέδια αναμόρφωσης και εκσυγχρονισμού της οικονομίας της, τονίζει ο...
επικεφαλής του ευρωπαϊκού ταμείου διασώσεων.
Σε μια ανασκόπηση του έτους που ολοκληρώνεται, ο κ. Ρέγκλινγκ υπογραμμίζει ότι στην Ελλάδα, η επίπονη διαδικασία των οικονομικών μεταρρυθμίσεων διακόπηκε απότομα, τη στιγμή που είχε αρχίσει να αποδίδει. Υπήρξε κίνδυνος διάλυσης του ευρώ και χρειάσθηκαν «μαρτυρικές» διαπραγματεύσεις για να επανέλθουν σε τροχιά οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα.
Τώρα η ευρωπαϊκή κρίση δείχνει να υποχωρεί, σημειώνει. Αυτό δείχνει ότι το ευρωπαϊκό μοντέλο «χρήματα έναντι μεταρρυθμίσεων» είναι λειτουργικό.
Σημειώνεται ότι με βάση το μηνιαίο δελτίο, τα ευρωπαϊκά ταμεία EFSF και ESM αναμένεται να αντλήσουν κεφάλαια ύψους 42,5 δισ. ευρώ από τις αγορές το 2016, αυξημένα κατά 18% σε σχέση με το 2015 λόγω και των εκταμιεύσεων προς την Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: